Pada 22 Julai 2017, rasmilah sudah pembukaan Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, Kuala Lumpur yg telah disempurnakan oleh CEO Great Eastern Life Malaysia, YBhg Dato Koh Yaw Hui. Majlis Perasmian ini dimeriahkan lagi dengan Sambutan Aidilfitri 2017!

Ibu Pejabat Zest Life Consultancy ini menempatkan 2 orang Group Agency Manager dan 4 orang Agency Manager yang membawa kepada keseluruhan wakil takaful di bawah naungan Zest adalah seramai 99 orang. Ibu Pejabat Zest meletakkan Tingkat 1 sebagai ruang pejabat pentadbiran manakala Tingkat 2 digunakan sepenuhnya untuk keperluan latihan dan pembangunan agen.

Terwujudnya Ibu Pejabat ini menunjukkan bahawa bidang takaful mampu menjadikan kita sebagai usahawan atau ahli perniagaan yg berprestij dan disegani. Bukan semua orang memiliki perniagaan sendiri dan bangunan perniagaan sendiri.

20170722_130208

Dewan Latihan kami yang mampu memuatkan sehingga 40 orang peserta dalam satu-satu masa dilengkapi dengan LCD Projector, PA System, papan tulis, kerusi dan meja secukupnya. Dewan Latihan ini diberi nama Orchid Hall.

IMG_8082

Manakala untuk latihan yang berskala lebih kecil, kami turut mempunyai Bilik Latihan berkapasiti 10 orang yang juga dilengkapi dengan peralatan dan perkakasan yg sama seperti Orchid Hall. Bilik Latihan ini pula diberi nama Lavender Room.

IMG_8081

Demi kemudahan agen-agen untuk menyelesaikan tugas-tugas takaful masing-masing, satu ruang khas telah disediakan untuk mereka! Di ruang ini tersedianya kerusi meja kerja, kabinet fail, papan tulis dan dua buah komputer yang boleh digunakan oleh mana-mana agen utk membuat quotation mahupun pendaftaran kes-kes baru daripada pelanggan masing-masing.

IMG_8083

Selain itu, sudut perbincangan dan ruang bersosial juga diwujudkan untuk membentuk suasana kerja yang proaktif dan kondusif bagi menaikkan semangat semua Zesters dalam mengendalikan pelanggan dan tugas-tugas takaful. Ruang-ruang ini direka lebih santai agar tidak terasa tegang dalam perbincangan.

IMG_8080

Untuk menambahkan keselesaan pada Zesters dan tetamu yg hadir ke Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, kemudahan asas seperti Surau, tandas dan pantry juga tersedia sempurna untuk kegunaan semua.

Dengan kemudahan, kepakaran dan kesungguhan Zest Life Consultancy dalam bidang takaful ini, saya yakin kami dapat membentuk dan melahirkan agen-agen seterusnya leader-leader Takaful yang berkualiti dan berdaya saing!

IMG_8023

Jika anda mahu merasai kemanisan berada dalam bidang takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk penerangan lanjut.

Share This:

Hai & Assalamualaikum Semua,

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, akhirnya saya telah pun secara rasminya bergelar Agency Manager pada Tahun 2017 ini! Demi mempastikan bahawa setiap Agency Manager yg baru dapat mengetahui dan mampu menjalankan tugas sebagai Leader dengan sempurna, Great Eastern menganjurkan satu siri kursus kepimpinan yg dikenali sebagai Professional Leadership Series Y1 (PLS Y1). PLS Y1 wajib disertai oleh semua Newly Promoted Agency Manager pada tahun pertama kenaikan pangkat. PLS Y1 ini berlangsung selama 3 Hari 2 Malam di ABC Camp, Janda Baik. Kalau dah namanya camp, anda pun boleh faham la macam mana keadaannya kan? Ini bukan vacation! Ini ujian fasa peralihan dari zon kebiasaaan sebagai agen untuk berganjak ke zon pengurus agensi. Memang sengaja tak diberi selesa!

IMG_4489

Sebahagian dari peserta PLS Y1 17-19 Februari 2017

Dalam kursus bersiri ini segala pengetahuan, keperluan, kemahiran dan teknik dalam mengendalikan agensi dan para agen akan dikongsikan oleh Trainers dan juga para peserta. Siri ini dimulakan dengan pengenalannya yg menitikberatkan soal perancangan agensi. Ada 6 lagi modul yg akan menyusul dan siri ini juga dilengkapkan dengan sesi coaching secara berkala hingga bulan Julai. Banyak Latihan Dalam Kumpulan dalam siri kursus kepimpinan ini.

Ini team saya dalam PLS Y1. Kami menggelarkan diri kami CLA

Ini team saya dalam PLS Y1. Kami menggelarkan diri kami CLA. Saya, Teng, BC, Choo, Dr Nasa, Padma & Fiza

Ini kumpulan dah dicampur-adukkan

Ini kumpulan dah dicampur-adukkan

Stretching hari pertama sebelum jogging secara individu

Stretching hari pertama sebelum jogging secara individu

Jogging berkumpulan hari kedua

Jogging berkumpulan hari kedua

Berkongsi tentang aktiviti jogging berkumpulan yg memberi byk pengajaran dan tips

Berkongsi tentang aktiviti jogging berkumpulan yg memberi byk pengajaran dan tips

IMG_4501

Tinggal dalam dormitri saja. Siap dok katil atas! Mengimbau zaman form 1 dulu di KUSESS

Kamilah 3 Agency Manager dari SNUTeam

Kamilah 3 Agency Manager dari SNUTeam

Persediaan rapi dan perancangan yg teliti memang benar-benar penting dalam perjalanan membentuk agensi. Permainannya juga sudah berbeza dengan cara permainan sebagai agen. Saya suka sangatlah nak ajak dan beritahu anda semua bahawa kerjaya dalam takaful bukan kerjaya picisan. Kerjaya ini benar-benar menguji dan menggilap potensi diri yg ada dalam diri kita. Jika anda tidak berasa puas dalam kehidupan, marilah ceburkan diri dalam bidang takaful. Anda tidak akan menyesal!

Sertai saya dan rakan takaful yg lain. Call Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Assalamualaikum & Hi,

Saya fikir, saya amat jarang bercerita bagaimana nak dapatkan client dalam bidang takaful ni. Ada ke orang nak? Senang ke susah nak cari client? Dari mana nak dapatkan prospek?

Baiklah… Kali ini saya nak kongsikan kepada anda semua, macam mana nak dapat client dalam bidang takaful. Secara ringkasnya, kaedah-kaedah mendapatkan client takaful ini hampir sama sahaja dengan produk kewangan yang lain. Tapi kat sini, saya nak share pengalaman saya sendiri sahaja.

Kaedah 1 – Natural Market

Natural market ni maksudnya orang-orang sekeliling kita yang memang kita dah kenal. Contohnya ahli keluarga, rakan sekerja, rakan sekolah, rakan universiti, rakan persatuan, jiran, saudara-mara dan sebagainya. Orang-orang ini semua adalah orang kenal kita dan kita kenal dia secara langsung.

Dengan natural market, kita ada kelebihan dari segi mendapatkan appointment memandangkan dia memang dah kenal kita. Cuma tunggu dia nak jumpa kita atau tak. Closing ratio juga amat tinggi apatah lagi jika kita memang seorang yang disegani atau disenangi.

Ini adalah cousin dan 2nd cousin saya

Ini adalah cousin dan 2nd cousin saya

Kaedah 2 – Referral

Referral pulak bermaksud orang yang diperkenalkan kepada kita oleh orang yang kita kenali. Contohnya, kakak kita perkenalkan kawan sekerjanya kepada kita. Referral juga memberi closing ratio yang tinggi memandangkan “trust” telah terbentuk dari awal dengan menjadikan orang yang memperkenalkan kita kepada dia sebagai sebuah jambatan yang kuat.

Referral sebenarnya tidak akan putus selagi mana kita rajin memintanya daripada natural market kita atau exisitng clients. Gambar bawah ni kawan kepada kawan saya.

Peserta menandatangani borang pengesahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya :-)

Peserta menandatangani borang pengesahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya :-)

Kaedah 3 – Cold Call (Stranger)

Cold Call ini maknanya kita membuat panggilan secara rawak terhadap nombor-nombor telefon yang kita dapat dari pelbagai sumber seperti pameran, kenduri kawin, directory syarikat, laman web, buku pelawat dan macam-macam lagi.

Untuk kaedah ini, kita memerlukan banyak himpunan nombor telefon untuk dihubungi. Dari 20 nombor telefon yang kita panggil, mungkin kita dapat mengatur 6 appointment. Dari 6 appointment itu, mungkin 3 dapat close deal. Closing rationya agak significant. Disebabkan itu, kita memerlukan nombor telefon yang banyak. Sebab dalam banyak2 nombor itu, ada yang out of service, ada yang off, ada yang tidak angkat, ada yang tidak mahu, ada yang suruh call semula dan macam-macam lagi.

Berpeluh-peluh buat call...

Berpeluh-peluh buat call…

Kaedah 4 – Flyers

Menyebar flyers atau risalah kelihatan satu aktiviti yang mudah. Tapi ketahuilah bahawa menyebar flyers perlulah dalam kuantiti yang betul-betul pukal. Ini kerana closing ration untuk flyers boleh dikatakan sangat-sangat rendah iaitu 1000:1. Maknanya dalam 1000 flyers yang kita edarkan, mungkin hanya dapat close 1 kes sahaja. Hal ini kerana flyers bertujuan untuk diedar secara rawak kepada sebanyak mungkin manusia. Jadi kita tidak tahu, apa keperluan produk kita kepada pembacanya.

Kaedah 5 – Business Card

Setiap orang yang melakukan perniagaan, pasti ada business card kan? Business card ini boleh menjadi powerful tools dalam mendapatkan client jika digunakan dengan cara yang betul. Apabila anda memberikan business card anda kepada orang lain, pastikan anda juga kembali mendapat business card dia! Barulah kita boleh hubungi dia untuk set appopintment. Jangan haraplah dia nak hubungi kita untuk dapatkan rundingan. Kita yg kena call dia. Sebab itu, pastikan kita dapat business card orang yg kita temui apabila kita menghulurkan business card kita.

Ini fridge magnet berupa business card

Ini fridge magnet berupa business card

Kaedah 6 – Booth

Membuka booth untuk memasarkan takaful ada seninya tersendiri. Buka booth pula menuntut komitmen yang tinggi. Antaranya masa yang digunakan agak panjang, bayaran sewa tapak jika ada, penyediaan perkakas dan peralatan, penyediaan bahan-bahan promosi dan lain-lain. Agak sukar untuk terus close kes dengan orang yang melawat booth kita. Oleh itu, booth lebih sesuai dijadikan lubuk untuk mendapatkan nombor telefon dan contact. Booth untuk penerangan produk dilihat kurang sesuai.

Melainkan kita memang membuka booth secara tetap di satu-satu lokasi yg mana orang ramai telah tahu bahawa kita beroperasi di situ.

Membuka Booth semasa hari Alumni SMAP Kajang

Membuka Booth semasa hari Alumni SMAP Kajang

Kaedah 7 – Seminar Jualan

Seminar jualan pula adalah sesi taklimat yang kita dapatkan untuk membuat taklimat secara berkelompok atau berkumpulan. Kaedah ini sesuai digunakan di pejabat-pejabat atau sekolah-sekolah. Dengan kaedah ini, kita berpeluang mendapatkan bilangan kes yang lebih banyak. Sama seperti booth, dari kaedah seminar jualan ini, kita seharusnya mengumpulkan seberapa banyak contact number. Kalau pun tidak dapat terus close semasa taklimat, kita masih banyak peluang untuk bertemujanji di luar.

GM Zarina menyampaikan taklimat bagi pihak saya di IPD Kuala Selangor

GM Zarina menyampaikan taklimat bagi pihak saya di IPD Kuala Selangor

Kaedah 8 – Internet

Penggunaan internet dalam perniagaan tidak dapat dinafikan lagi pada zaman ini. Semuanya nak up-to-date dan pantas. Pengiklanan melalui internet seperti dalam laman sosial seperti Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram dll banyak memberi impact dalam sesuatu perniagaan. Pada masa sekarang, orang ramai lebih selesa merayau-rayau dalam internet terlebih dahulu untuk mendapatkan maklumat sebelum membeli atau memiliki sesuatu barang. Maka peluang ini harus digunakan sepenuhnya untuk memperkenalkan diri dan servis kepada umum dengan harga yang cukup murah. Seperti yang saya lakukan ini. Membuat blog untuk berkongsi tentang produk, servis dan kerjaya dalam bidang takaful.

Menjadikan FB sebagai tempat marketing

Menjadikan FB sebagai tempat marketing

Haaaa.. Macam mana? Banyakkan sebenarnya kaedah-kaedah nak dapatkan client. Anda pun mesti boleh buat mana-mana kaedah di atas. Apa lagi? Jom Jadi Agen Takaful! Hubungi Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Pada 11 November 2016 yg lepas, bertempat di Dewan Anggerik, D’Saji Titiwangsa KL telah berlangsungnya majlis gilang gemilang Grand BOP (Business Opportunity Program) dan Q3 Recognition 2016 bagi Zest Group! Majlis diserikan dengan kehadiran AVP, GETB En Ibrahim Abdullah dan BDE Acai!

15109517_10206094534197158_5278359870532315166_n

Majlis 2 in 1 ini telah diemceekan oleh Syak dan Cikgu Naja. Tema pada hari tu berbiru-biruan la kita ya! Untuk Business Opportunity Program yang dianjurkan khas untuk menarik seberapa ramai orang untuk menjadi agen takaful di bawah naungan Zest telah diperkasakan dengan Speaker Jemputan yang merupakan salah seorang Top Agent dalam Zest. Beliau ialah Kak Sal atau nama sebenarnya Salasiah Mohamed. Kak Sal dengan tulus ikhlasnya berkongsi pengalaman dan kejayaan beliau dalam industri takaful yang hanya diceburinya pada April 2015. Walaupun masih baru, Kak Sal telah pun menggondol banyak award dan reward yang disediakan oleh Great Eastern Takaful.

15036511_10206070632919641_163809870954434168_n

Kak Sal bagi sharing dengan penuh perasaan

Sesi kedua pula iaitu Q3 Recognition untuk Famili Zest juga tidak kurang hebatnya dengan meraikan kesemua pemenang-pemenang kategori yang dipertandingkan secara suku tahunan. Turut diraikan, agen-agen yang telah berjaya mencapai STAR Contest iaitu Percutian 3 Hari 2 Malam ke Bandung! Tahniah All Qualifiers!

15073497_10206070701441354_4162789321441471038_n

Pemenang Kategori ANC

noc

Pemenang Kategori NOC

15073542_10206070591958617_6985556151539683900_n

Pemenang Kategori QFYLP

15085637_10206070583958417_4268182296855859450_n

Pemenang Kategori Introducer

15094398_10206070589678560_390335554187069968_n

Yuk Libur Bandung Qualifiers

Majlis yang ditaja khas oleh GETB ini telah dijayakan oleh barisan committee yang sangat dedikasi dan komited. Diketuai oleh Reny yang telah pun hampir 5 tahun bertapak dalam industri takaful. Kalau anda ada bakat-bakat terpendam sebenarnya bolehlah salurkan ke dalam committee ye. Jangan bazirkan macam tu je…

15094262_10206069626414479_2333722848222780425_n

Barisan Committee yang bertungkus lumus menjayakan majlis

14947792_10206070806723986_7009590125371322754_n

Bukan committee yang menyibuk buat video :-p.. Yang poyo tu la saya kalau tak kenal

15037139_10206070635239699_2404272890938096533_n 14992076_10206070635719711_715719542129760516_n

15078573_10206070628999543_6115682899442325536_n

Antara agen-agen baru yang akan menyertai Zest

Banyak perkara yang dapat kita perolehi bila bergelar agen takaful ni. Skills meniaga dapat, komisyen dapat, kawan baru dapat, ilmu kehidupan dapat, pahala dapat, isi masa dengan perkara berfaedah dapat, belajar menghargai dan banyak lagi manfaat.

Kalau dilihat dari riak wajah semua orang dalam gambar-gambar ni, nampak sangat kegembiraan dan ketenangan hati tu terpancar kan? Jom la jadi agen macam kami juga! Jangan malu jangan segan. Terus contact Suri Fitriah 017-3723344. Saya akan bawa anda ke jalan yang benar! Berjaya bersama Great Eastern Takaful.

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Kali ni nak cerita pasal kami agen-agen Great Eastern Takaful yg masih lagi beraya walaupun dah 3 Zulkaedah! Nak buat macam mana, bekerja dengan waktu fleksibel kan. So boleh je la nak buat celebration bila-bila pun! Hehehe…

Pada 6 Ogos yang lalu, seperti biasa para Zesters termasuklah saya untuk ke sekian kalinya telah diraikan atas pencapaian jualan kami sempena Hari Raya! Zest Group telah dinobatkan sebagai tempat ketiga Highest Number of Qualifiers!

13932778_10202073291990943_1868464049380497634_n

We Are Family Raya Celebration 2016 ini telah diadakan di Doubletree By Hilton, KL dengan tema Blue Hipster. Nampak tak kebiruan dan kehipsteran tu! Banyak juadah yang enak dan lazat sedia terhidang untuk kami jamu. Sambil-sambil tu bolehlah kita bersosial dengan agen-agen yang berstation luar dari KL.

13934688_10153783795155905_4554382476894764130_n

13903422_10153783787030905_32860267755089407_n

13631624_10202073301031169_755558811269205940_n

Anda di luar sana yang mahukan sesuatu yang baru dalam kehidupan, apa kata marilah sertai kami sebagai Agen Takaful. Mana la tau rezeki anda sebenarnya lebih di sini. Boleh mulakan secara part time dahulu. Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk keterangan lanjut berkaitan kerjaya dalam bidang takaful ini. Anda juga boleh Drop Your Resume atau rayau-rayau sini jugak!

Share This:

Hi & Assalamualaikum!

Salam Ramadhan kepada semua. Semoga Ramadhan kali ini membawa kita selangkah lebih baik dari sebelumnya 🙂

Pada 20 Jun 2016 yg lalu, saya dan rakan-rakan agen yg lain dari segenap pelusuk Central Region GETB telah pun sama-sama meraikan dan turut serta dalam IFTAR GETB 2016. Untuk melayakkan diri menghadiri Iftar yang turut diserikan oleh CEO GELM dan CEO GETB ini, kami perlu mencapai kriteria minimum yg telah ditetapkan. Maka, beramai-ramailah kami mengqualifykan diri untuk menyertai Iftar di The Westin Hotel, Kuala Lumpur. Seramai 17 orang Zesters telah pun layak untuk Iftar ini. Tetapi ada beberapa orang tak dapat hadir ke majlis gilang-gemilang ini.

Iftar & Raya Celebration Qualifiers bersama CEO GELM & CEO GETB

Iftar & Raya Celebration Qualifiers bersama CEO GELM & CEO GETB

Lupa ambil gambar makanan masa mula-mula makan

Lupa ambil gambar makanan masa mula-mula makan

We Are Qualifiers!

We Are Qualifiers!

Maaflah saya tidak berbusana muslimah hari tu. Ada urusan mengejut sampai tak sempat pakai baju yg lebih sesuai

Maaflah saya tidak berbusana muslimah hari tu. Ada urusan mengejut sampai tak sempat pakai baju yg lebih sesuai

Ramai agen lain lagi dalam majlis ini. Jelas menunjukkan bahawa ramai orang bersetuju memilih kerjaya sebagai agen dan berjaya dalam bidang ini. Anda nak cuba lalui apa yg kami lalui? Cepat hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk mengetahui lebih terperinci tentang kerjaya sebagai perunding takaful ini. Ia tidaklah sesukar mana! Jom sertai kami!

 

Share This:

Aktiviti akhir bersama-sama Zesters sebelum Ramadhan menjelang.

Pada 4 Jun 2016 yg lalu, ZEST Cup kembali untuk Quarter 2 pulak. Quarter 1 kita dah menyaksikan bahawa team hitam telah bergelar johan futsal Zest Cup. Badminton kali ini, adakah masih team hitam menjadi johan? Jom tengok!

Merah Membara Pasti Juara!!! Nampak tak saya yg mana? Dari kiri - Fizie, Suri, Dhaniah, Emma, Aiman dan Rafiq

Merah Membara Pasti Juara!!!
Dari Kiri – Fizie, Suri, Dhaniah, Emma, Aiman, Rafiq

Permainan dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu Kumpulan A dan B. Kumpulan A terdiri daripada team Merah, Hijau dan Biru. Manakala Kumpulan B terdiri daripada team Hitam, Ungu dan Kuning.

Pasangan Mix Double Team Hitam Abg Zaimi & GAM Zarina (Confirm kalah)

Pasangan Mix Double Team Hitam
Abg Zaimi & GAM Zarina
(Confirm kalah)

Pasangan Men Double Team Hijau Hebart ni sorang kanan sorang kidal

Pasangan Men Double Team Hijau
Hebart ni sorang kanan sorang kidal

Semi final menyaksikan Hitam vs Merah dan Ungu vs Hijau!

Double Lelaki Team Biru Gaya dah best, apakan daya tak menang!

Double Lelaki Team Biru
Gaya dah best, apakan daya tak menang!

Mix Double Team Biru Nampak tu Cikgu Naja macam nak tebar roti canai

Mix Double Team Biru
Nampak tu Cikgu Naja macam nak tebar roti canai

Final tak lain tak bukan, mestilah Team Merah vs Team Ungu!

Double Lelaki Team Ungu Yg depan tu Fandi main memang bergaya

Double Lelaki Team Ungu
Yg depan tu Fandi main memang bergaya

Mix Double Team Ungu Din tu nampak je kecik, tapi perkasa bak hang!

Mix Double Team Ungu
Din tu nampak je kecik, tapi perkasa bak hang!

Alangkah gumbira rasanya hati-hati team selain hitam setiap kali team hitam kalah! Atas banyak kekalahan team hitam, maka dah tentulah johan bertukar tangan.

Johan - Team Ungu

Johan – Team Ungu

Menang menentang merah…

Naib Johan - Team Merah (Saya boleh main lah!)

Naib Johan – Team Merah
(Saya boleh main lah!)

Dikalahkan dengan begitu tipis sekali oleh Team Ungu.

Ketiga - Team Hijau

Ketiga – Team Hijau

Menang melawan Team Hitam!

Ni la hakak sado yg paling bertanggungjawab mempastikan setiap sukan Zest Cup berjalan dgn lancar dan sempurna - AM Ira @ Bam Bam

Ni la hakak sado yg paling bertanggungjawab mempastikan setiap sukan Zest Cup berjalan dgn lancar dan sempurna – AM Ira @ Bam Bam

Letih nampaknya presiden Unit Event ZEST ni ya…

Semoga berjumpa lagi dalam Zest Cup Q3 nanti

Semoga berjumpa lagi dalam Zest Cup Q3 nanti!

Jika anda memang tercari-cari satu kelompok kerja yg bukan sahaja hebart bekerja, bahkan hebart juga bermain, maka di sinilah tempatnya. Bukakan hati lapangkan minda, ceburi bidang takaful yg menjanjikan lebih kepuasan dalam kehidupan dari segenap sudut! Call saya Suri Fitriah di 017-3723344 atau Drop Your Resume Here! Saya bongkarkan realiti kerjaya dalam bidang takaful ni…

Share This:

Pada 16 Mei 2016 telah berlangsungnya CAN Award bagi Central Region 1 di Great Eastern. Pada CAN Award kali ini, saya buat julung-julung kalinya mendapat anugerah dalam kategori recruiter. Anugerah itu dikenali sebagai Master Builder Award. Award ini diberi demi menghargai agen-agen yang bertungkus lumus untuk mengajak lebih ramai orang di luar sana agar turut serta bersama kami memilih kerjaya sebagai agen insurans/takaful! Maknanya saya berjaya mencapai minimum requirement utk membawa agen-agen baru dalam Q1 2016.

Master Builder Award Q1 2016

Master Builder Award Q1 2016

Yeeaayyy!!!! Gumbira!

Yeeaayyy!!!! Gumbira!

Bersama MBA lain dari SNU Team. Dari kiri AM Ira, Dr Anje, Saya dan Nalia

Bersama MBA lain dari SNU Team. Dari kiri AM Ira, Dr Anje, Saya dan Nalia

Saya rasa sungguh seronok dengan terbentuknya secara perlahan-lahan ahli kumpulan saya tersendiri. Agen-agen di bawah naungan Suri Smart Partnership semuanya mempunyai semangat juang yang tinggi dan hala tuju yang jelas dalam kerjaya sebagai agen takaful ini. Walaupun semuanya part time, namun komitmen yg diberikan langsung tidak berbelah bahagi dan patut diberikan perhatian!

Ahli SSP Atas Dari Kiri : Miza, Suri, Naja Bawah dari Kiri : Dinn dan Syaiful

Ahli SSP
Atas dari Kiri : Miza, Suri, Naja
Bawah dari Kiri : Dinn dan Syaiful

Ada sorang tertinggal! Fandi

Ada sorang tertinggal! Ini Fandi

Nampak tak? Memang segak bergaya, tampan, ayu dan manis belaka ahli-ahli Suri Smart Partnership (SSP) ni kan! Kami bukan saja kacak dan lawa malah sungguh hebart dalam memberi rundingan berkaitan pengurusan kewangan Islam! Nak sertai kami? Call 017-3723344 bercakap dengan Suri Fitriah.

Atau nak jadikan kami sebagai Agen Handalan anda? Hubungi Suri Fitriah di 017-3723344.

 

Share This:

April Yang Sibuk!

Sekembalinya dari Lexis Hibiscus, maka saya dan Zesters yang lain terus lagi beradrinelin laju untuk event ZEST recognition yang pertama bagi 2016. Q1 2016 Get Together & Recognition ini diadakan pada 23 April 2016 di rumah banglo GAM Zarina Mohamad Sharif sendiri. Sejak awal lagi, Zest Comm sudah pun menjalankan tugas masing2 demi mempastikan bahawa event ini akan berjalan dengan lancar. Ungu warna rasmi ZEST telah menceriakan suasana sepanjang majlis berjalan!

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Aktiviti mula2 sekali mestilah sesi fotografi kan…. Bukan senang nak dapat kumpul ramai-ramai baju sama ni!

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Event sebegini diadakan khas untuk lebih merapatkan silaturrahim di kalangan Zesters dan ahli keluarga selain dari hanya dalam formal gathering ZEST yg lain. Aktiviti majlis ini diwarnai dengan jamuan makan, mewarna gambar bagi kanak-kanak, penyampaian anugerah bagi yang layak dan pemakaian pin Zest Comm kepada semua committee.

Menu makan - Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Menu makan – Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Bagi event seperti ini, saya akan ditugaskan di bahagian Audio Visual bersama dua lagi rakan iaitu Reezal dan Reny.

AV Team selamanya

AV Team selamanya

Majlis dimeriahkan lagi dengan sambutan Hari Lahir bagi orang bulan April!

April Babies

April Babies

Takkanlah asyik nak busy buat tugas je kan… Baru la berbaloi kalau committee juga adalah awardess.

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya rasa sungguh bertuah bernaung di bawah ZEST yang mempunyai halatuju yang jelas sekaligus mampu membawa lebih ramai orang untuk sama-sama maju di dalam industri takaful. Kepada anda di luar sana, janganlah memandang serong terhadap kerjaya sebagai Agen Takaful/Insurans. Sebenarnya banyak kelebihan dan perkara indah berlaku dalam dunia takaful.

Jom jadi agen macam saya! Saya akan bimbing anda untuk terus kekal dan berdaya saing dalam bidang takaful dan akhirnya memiliki agensi sendiri! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Sebagai salah seorang agen lama dan bakal leader di Zest, saya telah diberi kepercayaan untuk mengendalikan sebahagian daripada training khas untuk para agen baru yang digelar Baby Zesters. Kebiasaannya saya akan berkongsi ilmu dan kemahiran pada #oymbbg v1. Tetapi untuk bulan April saya berpeluang menjadi trainer untuk #oymbbg v2 pula. Dalam #oymbbg v2, agen baru akan dilatih dan diberi pendedahan tentang produk i-Great Amal, menggunakan software mengira quotation GETBIS, melayari portal agen i-GreatPartner dan juga kaedah mengisi borang-borang yang berkesan. Sesi ini berlangsung selama 4 jam dari 10 pagi hingga 2 petang.

12985596_10201662549202630_1628074483671583868_n

Ajar cara nak semak dan jaga payment client supaya tidak lapse

bbg v2 apr

Menerangkan secara details segala sebab musabab yang berlaku industri takaful

IMG_0746

Baby zesters semua tekun membuat quotation menggunakan GETBIS

IMG_0755

Lunch dulu sebelum sambung sesi petang

IMG_0751

Comel kan baby zesters!

IMG_0759

Sesi petang disambung oleh GAM Zarina pula sementara saya membuat troubleshoot untuk computer2 baby zesters

Jika anda tercari-cari kerja yang penuh dengan bimbingan rapi, tak salah anda terus hubungi saya, Suri Fitriah 017-3723344 untuk menjadi sebahagian daripada kami. Latihan yg diberikan di Zest sentiasa di kemaskini dan diperhalusi keberkesanannya. Jom jadi agen takaful bersama Zest! Kami bimbing anda hingga ke mercu!

Share This: