Assalamualaikum & Hi,

Saya fikir, saya amat jarang bercerita bagaimana nak dapatkan client dalam bidang takaful ni. Ada ke orang nak? Senang ke susah nak cari client? Dari mana nak dapatkan prospek?

Baiklah… Kali ini saya nak kongsikan kepada anda semua, macam mana nak dapat client dalam bidang takaful. Secara ringkasnya, kaedah-kaedah mendapatkan client takaful ini hampir sama sahaja dengan produk kewangan yang lain. Tapi kat sini, saya nak share pengalaman saya sendiri sahaja.

Kaedah 1 – Natural Market

Natural market ni maksudnya orang-orang sekeliling kita yang memang kita dah kenal. Contohnya ahli keluarga, rakan sekerja, rakan sekolah, rakan universiti, rakan persatuan, jiran, saudara-mara dan sebagainya. Orang-orang ini semua adalah orang kenal kita dan kita kenal dia secara langsung.

Dengan natural market, kita ada kelebihan dari segi mendapatkan appointment memandangkan dia memang dah kenal kita. Cuma tunggu dia nak jumpa kita atau tak. Closing ratio juga amat tinggi apatah lagi jika kita memang seorang yang disegani atau disenangi.

Ini adalah cousin dan 2nd cousin saya

Ini adalah cousin dan 2nd cousin saya

Continue reading

Share This:

Pada 11 November 2016 yg lepas, bertempat di Dewan Anggerik, D’Saji Titiwangsa KL telah berlangsungnya majlis gilang gemilang Grand BOP (Business Opportunity Program) dan Q3 Recognition 2016 bagi Zest Group! Majlis diserikan dengan kehadiran AVP, GETB En Ibrahim Abdullah dan BDE Acai!

15109517_10206094534197158_5278359870532315166_n

Majlis 2 in 1 ini telah diemceekan oleh Syak dan Cikgu Naja. Tema pada hari tu berbiru-biruan la kita ya! Untuk Business Opportunity Program yang dianjurkan khas untuk menarik seberapa ramai orang untuk menjadi agen takaful di bawah naungan Zest telah diperkasakan dengan Speaker Jemputan yang merupakan salah seorang Top Agent dalam Zest. Beliau ialah Kak Sal atau nama sebenarnya Salasiah Mohamed. Kak Sal dengan tulus ikhlasnya berkongsi pengalaman dan kejayaan beliau dalam industri takaful yang hanya diceburinya pada April 2015. Walaupun masih baru, Kak Sal telah pun menggondol banyak award dan reward yang disediakan oleh Great Eastern Takaful.

15036511_10206070632919641_163809870954434168_n

Kak Sal bagi sharing dengan penuh perasaan

Sesi kedua pula iaitu Q3 Recognition untuk Famili Zest juga tidak kurang hebatnya dengan meraikan kesemua pemenang-pemenang kategori yang dipertandingkan secara suku tahunan. Turut diraikan, agen-agen yang telah berjaya mencapai STAR Contest iaitu Percutian 3 Hari 2 Malam ke Bandung! Tahniah All Qualifiers!

15073497_10206070701441354_4162789321441471038_n

Pemenang Kategori ANC

noc

Pemenang Kategori NOC

15073542_10206070591958617_6985556151539683900_n

Pemenang Kategori QFYLP

15085637_10206070583958417_4268182296855859450_n

Pemenang Kategori Introducer

15094398_10206070589678560_390335554187069968_n

Yuk Libur Bandung Qualifiers

Majlis yang ditaja khas oleh GETB ini telah dijayakan oleh barisan committee yang sangat dedikasi dan komited. Diketuai oleh Reny yang telah pun hampir 5 tahun bertapak dalam industri takaful. Kalau anda ada bakat-bakat terpendam sebenarnya bolehlah salurkan ke dalam committee ye. Jangan bazirkan macam tu je…

15094262_10206069626414479_2333722848222780425_n

Barisan Committee yang bertungkus lumus menjayakan majlis

14947792_10206070806723986_7009590125371322754_n

Bukan committee yang menyibuk buat video :-p.. Yang poyo tu la saya kalau tak kenal

15037139_10206070635239699_2404272890938096533_n 14992076_10206070635719711_715719542129760516_n

15078573_10206070628999543_6115682899442325536_n

Antara agen-agen baru yang akan menyertai Zest

Banyak perkara yang dapat kita perolehi bila bergelar agen takaful ni. Skills meniaga dapat, komisyen dapat, kawan baru dapat, ilmu kehidupan dapat, pahala dapat, isi masa dengan perkara berfaedah dapat, belajar menghargai dan banyak lagi manfaat.

Kalau dilihat dari riak wajah semua orang dalam gambar-gambar ni, nampak sangat kegembiraan dan ketenangan hati tu terpancar kan? Jom la jadi agen macam kami juga! Jangan malu jangan segan. Terus contact Suri Fitriah 017-3723344. Saya akan bawa anda ke jalan yang benar! Berjaya bersama Great Eastern Takaful.

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Kali ni nak cerita pasal kami agen-agen Great Eastern Takaful yg masih lagi beraya walaupun dah 3 Zulkaedah! Nak buat macam mana, bekerja dengan waktu fleksibel kan. So boleh je la nak buat celebration bila-bila pun! Hehehe…

Pada 6 Ogos yang lalu, seperti biasa para Zesters termasuklah saya untuk ke sekian kalinya telah diraikan atas pencapaian jualan kami sempena Hari Raya! Zest Group telah dinobatkan sebagai tempat ketiga Highest Number of Qualifiers!

13932778_10202073291990943_1868464049380497634_n

We Are Family Raya Celebration 2016 ini telah diadakan di Doubletree By Hilton, KL dengan tema Blue Hipster. Nampak tak kebiruan dan kehipsteran tu! Banyak juadah yang enak dan lazat sedia terhidang untuk kami jamu. Sambil-sambil tu bolehlah kita bersosial dengan agen-agen yang berstation luar dari KL.

13934688_10153783795155905_4554382476894764130_n

13903422_10153783787030905_32860267755089407_n

13631624_10202073301031169_755558811269205940_n

Anda di luar sana yang mahukan sesuatu yang baru dalam kehidupan, apa kata marilah sertai kami sebagai Agen Takaful. Mana la tau rezeki anda sebenarnya lebih di sini. Boleh mulakan secara part time dahulu. Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk keterangan lanjut berkaitan kerjaya dalam bidang takaful ini. Anda juga boleh Drop Your Resume atau rayau-rayau sini jugak!

Share This:

Hi & Assalamualaikum!

Salam Ramadhan kepada semua. Semoga Ramadhan kali ini membawa kita selangkah lebih baik dari sebelumnya ๐Ÿ™‚

Pada 20 Jun 2016 yg lalu, saya dan rakan-rakan agen yg lain dari segenap pelusuk Central Region GETB telah pun sama-sama meraikan dan turut serta dalam IFTAR GETB 2016. Untuk melayakkan diri menghadiri Iftar yang turut diserikan oleh CEO GELM dan CEO GETB ini, kami perlu mencapai kriteria minimum yg telah ditetapkan. Maka, beramai-ramailah kami mengqualifykan diri untuk menyertai Iftar di The Westin Hotel, Kuala Lumpur. Seramai 17 orang Zesters telah pun layak untuk Iftar ini. Tetapi ada beberapa orang tak dapat hadir ke majlis gilang-gemilang ini.

Iftar & Raya Celebration Qualifiers bersama CEO GELM & CEO GETB

Iftar & Raya Celebration Qualifiers bersama CEO GELM & CEO GETB

Lupa ambil gambar makanan masa mula-mula makan

Lupa ambil gambar makanan masa mula-mula makan

We Are Qualifiers!

We Are Qualifiers!

Maaflah saya tidak berbusana muslimah hari tu. Ada urusan mengejut sampai tak sempat pakai baju yg lebih sesuai

Maaflah saya tidak berbusana muslimah hari tu. Ada urusan mengejut sampai tak sempat pakai baju yg lebih sesuai

Ramai agen lain lagi dalam majlis ini. Jelas menunjukkan bahawa ramai orang bersetuju memilih kerjaya sebagai agen dan berjaya dalam bidang ini. Anda nak cuba lalui apa yg kami lalui? Cepat hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk mengetahui lebih terperinci tentang kerjaya sebagai perunding takaful ini. Ia tidaklah sesukar mana! Jom sertai kami!

 

Share This:

Aktiviti akhir bersama-sama Zesters sebelum Ramadhan menjelang.

Pada 4 Jun 2016 yg lalu, ZEST Cup kembali untuk Quarter 2 pulak. Quarter 1 kita dah menyaksikan bahawa team hitam telah bergelar johan futsal Zest Cup. Badminton kali ini, adakah masih team hitam menjadi johan? Jom tengok!

Merah Membara Pasti Juara!!! Nampak tak saya yg mana? Dari kiri - Fizie, Suri, Dhaniah, Emma, Aiman dan Rafiq

Merah Membara Pasti Juara!!!
Dari Kiri – Fizie, Suri, Dhaniah, Emma, Aiman, Rafiq

Permainan dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu Kumpulan A dan B. Kumpulan A terdiri daripada team Merah, Hijau dan Biru. Manakala Kumpulan B terdiri daripada team Hitam, Ungu dan Kuning.

Pasangan Mix Double Team Hitam Abg Zaimi & GAM Zarina (Confirm kalah)

Pasangan Mix Double Team Hitam
Abg Zaimi & GAM Zarina
(Confirm kalah)

Pasangan Men Double Team Hijau Hebart ni sorang kanan sorang kidal

Pasangan Men Double Team Hijau
Hebart ni sorang kanan sorang kidal

Semi final menyaksikan Hitam vs Merah dan Ungu vs Hijau!

Double Lelaki Team Biru Gaya dah best, apakan daya tak menang!

Double Lelaki Team Biru
Gaya dah best, apakan daya tak menang!

Mix Double Team Biru Nampak tu Cikgu Naja macam nak tebar roti canai

Mix Double Team Biru
Nampak tu Cikgu Naja macam nak tebar roti canai

Final tak lain tak bukan, mestilah Team Merah vs Team Ungu!

Double Lelaki Team Ungu Yg depan tu Fandi main memang bergaya

Double Lelaki Team Ungu
Yg depan tu Fandi main memang bergaya

Mix Double Team Ungu Din tu nampak je kecik, tapi perkasa bak hang!

Mix Double Team Ungu
Din tu nampak je kecik, tapi perkasa bak hang!

Alangkah gumbira rasanya hati-hati team selain hitam setiap kali team hitam kalah! Atas banyak kekalahan team hitam, maka dah tentulah johan bertukar tangan.

Johan - Team Ungu

Johan – Team Ungu

Menang menentang merah…

Naib Johan - Team Merah (Saya boleh main lah!)

Naib Johan – Team Merah
(Saya boleh main lah!)

Dikalahkan dengan begitu tipis sekali oleh Team Ungu.

Ketiga - Team Hijau

Ketiga – Team Hijau

Menang melawan Team Hitam!

Ni la hakak sado yg paling bertanggungjawab mempastikan setiap sukan Zest Cup berjalan dgn lancar dan sempurna - AM Ira @ Bam Bam

Ni la hakak sado yg paling bertanggungjawab mempastikan setiap sukan Zest Cup berjalan dgn lancar dan sempurna – AM Ira @ Bam Bam

Letih nampaknya presiden Unit Event ZEST ni ya…

Semoga berjumpa lagi dalam Zest Cup Q3 nanti

Semoga berjumpa lagi dalam Zest Cup Q3 nanti!

Jika anda memang tercari-cari satu kelompok kerja yg bukan sahaja hebart bekerja, bahkan hebart juga bermain, maka di sinilah tempatnya. Bukakan hati lapangkan minda, ceburi bidang takaful yg menjanjikan lebih kepuasan dalam kehidupan dari segenap sudut! Call saya Suri Fitriah di 017-3723344 atau Drop Your Resume Here! Saya bongkarkan realiti kerjaya dalam bidang takaful ni…

Share This:

Pada 16 Mei 2016 telah berlangsungnya CAN Award bagi Central Region 1 di Great Eastern. Pada CAN Award kali ini, saya buat julung-julung kalinya mendapat anugerah dalam kategori recruiter. Anugerah itu dikenali sebagai Master Builder Award. Award ini diberi demi menghargai agen-agen yang bertungkus lumus untuk mengajak lebih ramai orang di luar sana agar turut serta bersama kami memilih kerjaya sebagai agen insurans/takaful! Maknanya saya berjaya mencapai minimum requirement utk membawa agen-agen baru dalam Q1 2016.

Master Builder Award Q1 2016

Master Builder Award Q1 2016

Yeeaayyy!!!! Gumbira!

Yeeaayyy!!!! Gumbira!

Bersama MBA lain dari SNU Team. Dari kiri AM Ira, Dr Anje, Saya dan Nalia

Bersama MBA lain dari SNU Team. Dari kiri AM Ira, Dr Anje, Saya dan Nalia

Saya rasa sungguh seronok dengan terbentuknya secara perlahan-lahan ahli kumpulan saya tersendiri. Agen-agen di bawah naungan Suri Smart Partnership semuanya mempunyai semangat juang yang tinggi dan hala tuju yang jelas dalam kerjaya sebagai agen takaful ini. Walaupun semuanya part time, namun komitmen yg diberikan langsung tidak berbelah bahagi dan patut diberikan perhatian!

Ahli SSP Atas Dari Kiri : Miza, Suri, Naja Bawah dari Kiri : Dinn dan Syaiful

Ahli SSP
Atas dari Kiri : Miza, Suri, Naja
Bawah dari Kiri : Dinn dan Syaiful

Ada sorang tertinggal! Fandi

Ada sorang tertinggal! Ini Fandi

Nampak tak? Memang segak bergaya, tampan, ayu dan manis belaka ahli-ahli Suri Smart Partnership (SSP) ni kan! Kami bukan saja kacak dan lawa malah sungguh hebart dalam memberi rundingan berkaitan pengurusan kewangan Islam! Nak sertai kami? Call 017-3723344 bercakap dengan Suri Fitriah.

Atau nak jadikan kami sebagai Agen Handalan anda? Hubungi Suri Fitriah di 017-3723344.

 

Share This:

April Yang Sibuk!

Sekembalinya dari Lexis Hibiscus, maka saya dan Zesters yang lain terus lagi beradrinelin laju untuk event ZEST recognition yang pertama bagi 2016. Q1 2016 Get Together & Recognition ini diadakan pada 23 April 2016 di rumah banglo GAM Zarina Mohamad Sharif sendiri. Sejak awal lagi, Zest Comm sudah pun menjalankan tugas masing2 demi mempastikan bahawa event ini akan berjalan dengan lancar. Ungu warna rasmi ZEST telah menceriakan suasana sepanjang majlis berjalan!

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Aktiviti mula2 sekali mestilah sesi fotografi kan…. Bukan senang nak dapat kumpul ramai-ramai baju sama ni!

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Event sebegini diadakan khas untuk lebih merapatkan silaturrahim di kalangan Zesters dan ahli keluarga selain dari hanya dalam formal gathering ZEST yg lain. Aktiviti majlis ini diwarnai dengan jamuan makan, mewarna gambar bagi kanak-kanak, penyampaian anugerah bagi yang layak dan pemakaian pin Zest Comm kepada semua committee.

Menu makan - Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Menu makan – Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Bagi event seperti ini, saya akan ditugaskan di bahagian Audio Visual bersama dua lagi rakan iaitu Reezal dan Reny.

AV Team selamanya

AV Team selamanya

Majlis dimeriahkan lagi dengan sambutan Hari Lahir bagi orang bulan April!

April Babies

April Babies

Takkanlah asyik nak busy buat tugas je kan… Baru la berbaloi kalau committee juga adalah awardess.

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya rasa sungguh bertuah bernaung di bawah ZEST yang mempunyai halatuju yang jelas sekaligus mampu membawa lebih ramai orang untuk sama-sama maju di dalam industri takaful. Kepada anda di luar sana, janganlah memandang serong terhadap kerjaya sebagai Agen Takaful/Insurans. Sebenarnya banyak kelebihan dan perkara indah berlaku dalam dunia takaful.

Jom jadi agen macam saya! Saya akan bimbing anda untuk terus kekal dan berdaya saing dalam bidang takaful dan akhirnya memiliki agensi sendiri! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Sebagai salah seorang agen lama dan bakal leader di Zest, saya telah diberi kepercayaan untuk mengendalikan sebahagian daripada training khas untuk para agen baru yang digelar Baby Zesters. Kebiasaannya saya akan berkongsi ilmu dan kemahiran pada #oymbbg v1. Tetapi untuk bulan April saya berpeluang menjadi trainer untuk #oymbbg v2 pula. Dalam #oymbbg v2, agen baru akan dilatih dan diberi pendedahan tentang produk i-Great Amal, menggunakan software mengira quotation GETBIS, melayari portal agen i-GreatPartner dan juga kaedah mengisi borang-borang yang berkesan. Sesi ini berlangsung selama 4 jam dari 10 pagi hingga 2 petang.

12985596_10201662549202630_1628074483671583868_n

Ajar cara nak semak dan jaga payment client supaya tidak lapse

bbg v2 apr

Menerangkan secara details segala sebab musabab yang berlaku industri takaful

IMG_0746

Baby zesters semua tekun membuat quotation menggunakan GETBIS

IMG_0755

Lunch dulu sebelum sambung sesi petang

IMG_0751

Comel kan baby zesters!

IMG_0759

Sesi petang disambung oleh GAM Zarina pula sementara saya membuat troubleshoot untuk computer2 baby zesters

Jika anda tercari-cari kerja yang penuh dengan bimbingan rapi, tak salah anda terus hubungi saya, Suri Fitriah 017-3723344 untuk menjadi sebahagian daripada kami. Latihan yg diberikan di Zest sentiasa di kemaskini dan diperhalusi keberkesanannya. Jom jadi agen takaful bersama Zest! Kami bimbing anda hingga ke mercu!

Share This:

Pada 4 hingga 7 April yang lepas, saya dan beberapa rakan dari Zest telah pun menghadiri Basic Agency Management Course (BAMC) di Menara Great Eastern. Kursus ini adalah kursus wajib yang mesti dihadiri oleh sesiapa yang akan mengupgradekan dirinya dari status Agent kepada Agency Manager. Kursus ini adalah salah satu syarat wajib yang telah digariskan oleh The Malaysian Insurance Institute (MII) demi mengawal kualiti Agency Manager yang bakal dilahirkan. Jelas di sini bahawa, kerjaya dalam bidang takaful/insurans adalah kerjaya professional yang hanya boleh dilakukan oleh orang berkelayakan sahaja. Hentikanlah pandangan negatif terhadap kerjaya sebagai agen takaful ini kononnya hanya untuk orang yang tiada kelulusan tinggi. Sebab itu jadi agen saja. Pandangan ini sudah lama ketinggalan sebenarnya ๐Ÿ™‚

bamc book

Ada 9 Modul selama 4 hari. Setiap Modul ada homework yang akan dihantar ye…

IMG_0717

Trainer kami namanya Raymond. Fasih berbahasa Inggeris, Melayu dan Mandarin. Banyak buat lawak jugak. Hehehe…

IMG_0699

Hari Kedua. Setiap hari kena ubah kedudukan tau..

IMG_0704

Hari Ketiga. Dah nampak keletihan di situ!

IMG_0713

Hari Keempat. Hari paling seronok sebab dah last dan duduk semeja dgn Isaac yang suka buat kelakar

bamc

Group photo kami sebelum menutup kelas BAMC tu.

Kursus ini belum sempurna lagi kerana kami semua perlu menduduki peperiksaan akhir pada 11 Jun 2016. Markah dari kelas ini sahaja seperti markah kehadiran, penyertaan, homework, teamwork cuma menyumbang 30% dari markah keseluruhan. Baki 70% lagi adalah dari peperiksaan akhir. Maka kami kenalah berusaha sedaya upaya di final exam nanti sebab markah lulus kesuluruhan kursus ini adalah 60 markah! Doakan kejayaan kami dalam syarat wajib nak jadi Agency Manager ni.

Bagi sesiapa yang baru tahu bahawa kerjaya sebagai agen ini sungguh bermasa depan yg cerah, silalah hubungi saya, Suri Fitriah 017-3723344 untuk mendapatkan penerangan lanjut. Kalau segan nak call, tinggalkan maklumat diri di siniย dan saya akan call anda! Jom bersama-sama memartabatkan industri takaful di Malaysia ini!

Share This:

Assalamualaikum & Hai Semua!

Pada 12 hingga 16 Mac 2016, saya telah pun menikmati percutian 5 bintang percuma daripada Great Eastern. Percutian ini adalah hadiah kepada semua qualifiers bagi Supremacy Elite 2015. Percutian 5 Hari 4 Malam ini ditaja sepenuhnya termasuklah penerbangan, penginapan, makanan, pengangkutan, pemandu pelancong dan tiket-tiket ke tempat menarik!

Seawal 9.30 pagi kami telah bertolak dari KLIA terus ke Guangzhou menaiki pesawat MH376. Suhu semasa kami touch down adalah sekitar 10 darjah celcius. Setibanya di Guangzhou kami dibawa terus ke stesen keretapi untuk menaiki High Speed Train ke Guilin. Perjalanan ke Guilin mengambil masa lebih kurang dalam 3 jam dengan kelajuan keretapi sekitar 220-250 km/j sahaja. Harga tiket dalam 137 Yuan.

IMG_0107

Depan Airport Guangzhou

IMG_0576

Dah sampai Guilin

Kami dibawa ke Lijiang Waterfall Hotel untuk makan malam dan check in! Permandangan waktu malam di Guilin aman-aman sahaja. Tidak hiruk pikuk.

IMG_0574

Lijiang Waterfall Hotel, boleh buat pertunjukan air terjun tau kat belakang hotel ni

IMG_0348

Masa ni semua makan berebut-rebut sebab lapar sangat!

 

Hari Kedua pulak kami bergerak ke Yongshua menaiki bas untuk melawat perkampungan budaya di situ. Kat situ jugak boleh nampak gunung-ganang batu kapur yang berbentuk tirus dan sebuah-sebuah.

IMG_0326

Geng Bas 2A dan 2B

IMG_0378

Sebenarnya dorang ni nak melompat tapi tak sempat

 

Lepas balik dari Yangshuo, kami di bawa ke tempat wajib pergi di Guilin ni iaitu Li River.

IMG_0257

Naik boat menyusuri Li River yang dikelilingi gunung-ganang

 

Lepas dah habis menyusuri sungai, pergi la bertebar-tebaran bershopping!

IMG_0283

Masa ni ramai yg tengah sibuk shopping. Saya pergi makan buah berangan dan mangga je…

Malamnya pulak kami pergi menonton Liu San Ji Impression yang mana teater hidup ni memerlukan lebih dari 1000 orang untuk melakonkannya. Semua props adalah props sebenar seperti gunung, kampung, sungai, perahu, kerbau dan lain-lain lagi.

IMG_0317

Gambar persembahan gelap, saya tunjuk gambar penonton je la ye

Hari Ketiga kami ke Yaoshan Scenic Spot. Di sini kami menaiki kereta kabel tanpa cermin. Seram jugak sebab kami dibawa tinggi ke atas gunung.

IMG_0301

Sebenarnya takut jugak nak bergerak-gerak

IMG_0523

Kat atas ni memang sangat sejuk. Tu yang kami kena sewa baju tebal tu dgn harga 10 Yuan

Malam Ketiga ni ada Get Together Dinner di Shangri-La Hotel

IMG_0300

Bersama cenderamata dari Guilin

IMG_0302

Bersama BDM Central Region, Alicia dan rakan saya Anje

IMG_0306

Pakaian kebangsaan orang Guilin

Hari Keempat pulak kami ke Crown Cave.

IMG_0548

Nak pergi Crown Cave tu kena naik slide ni.

IMG_0450

Halfway kena naik boat pulak

IMG_0466

Nak keluar kami naik lift je

Lepas pergi gua kita makan dan solat la pulak… Senang dengan pakej khas muslim ni. Makanan dan solat terjaga. Tak perlu kita fikir-fikir makanan halal ke tak. Tak perlu kita ragu tempat solat ni suci ke tak. Semua dah diatur dgn baik.

IMG_0494

Restoran Muslim

IMG_0488

Tu masjid tau…

IMG_0500

Macam kumpulan k-pop tak?

Malam pulak pergi tengok show 3D citer pasal gajah.

IMG_0513

3D tu dipaparkan pada gunung tu. Tak nampak sangat. Saya tunjuk yg ni je ye

Lepas tu kemas-kemas la barang nak bawak balik kan… Secara keseluruhan aktiviti berjalan-jalan tu memang penuh la. Siapa yg suka shopping, kat Guilin ni pada waktu kami pergi ni banyak sangat jual baju-baju sejuk yg cantik dgn harga yg begitu murah. Yg RM30 pun ada!!

Trip percuma daripada Great Eastern selalunya tidak mengecewakan. Pasti ada saja perkara yg akan buat kita gembira. Jika anda adalah seorang yang suka mengembara dan menziarah ke tempat orang, apa kata anda join saya sebagai agen takaful. Komisyen dapat, hadiah dapat, free trip layanan 5 bintang pun dapat! Buat 1 kerja, dapat banyak benda!

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau drop your resume here. Saya kongsi dan guide anda untuk buat 1 kerja yg ringkas tetapi memberi pulangan yang lebih dari berbaloi!

Share This: