Pada hujung tahun 2015, Great Eastern Takaful telah melancarkan sebuah contest yang berhabuankan Pakej Percutian 4 Hari 3 Malam ke Chiang Mai & Chiang Rai, Thailand. Great Eastern Takaful telah menunaikan janjinya apabila semua qualifiers telah pergi ke CMCR pada 25 hingga 28 April 2016 yang lepas. Kami pun menikmati sajalah percutian ini walaupun suhu di Chiang Mai dan Chiang Rai agak lebih panas daripada Malaysia. Pada waktu kami bercuti ke sana, suhunya adalah sekitar 38 hingga 43 darjah celcius. Hari Pertama setelah tiba di airport Chiang Mai, kami terus bergerak ke Chiang Rai.

Di sempadan Thailand - Myanmar

Di sempadan Thailand – Myanmar

Masjid An-Noor

Masjid An-Noor

Nak bertolak ke Chiang Mai

Nak bertolak ke Chiang Mai

Kami di bawa ke Golden Triangle iaitu segitiga sempadan di antara Thailand, Laos dan Myanmar. Sungai yang memisahkan sempadan ini namanya Sungai Mekong.

Boat Ride Kat Sg Mekong

Boat Ride Kat Sg Mekong

Wat Rong Khun atau White Temple ni pulak merupakan tempat wajib lawat kalau ke Chiang Rai katanya. Temple ini dibina oleh seorang visual artist yg masyhur di Thailand dengan menggunakan duit poketnya 100 peratus.

White Temple

White Temple

Ada jugak ke Karen iaitu Longneck Village. Kat sini memang wanita semua pakai gelang leher tu.

Berat tau gelang leher tu...

Berat tau gelang leher tu…

Lepas tu ada pergi kilang buat Thai Silk, kilang payung kertas dan juga kilang batu permata. Maka bolehlah tengok segala proses yang terlibat dalam setiap hasil seni yang dihasilkan tu.

Last sekali ke Doi Suthep ni ha. Saya malas masuk dalam dia tu.

Doi Suthep

Doi Suthep

Sebenarnya banyak nama-nama tempat saya tak ingat. Catatan dah terpadam. Tapi takpelah… Cuma nak bagitau bahawa dalam kerjaya sebagai Agen Takaful di Great Eastern, kita berpeluang mendapat percutian ditaja sepenuhnya 3 hingga 4 kali setahun. So jika anda adalah orang yang suka berjalan-jalan, silalah pilih kerjaya sebagai Agen Takaful ini sebagai kerjaya utama. Sebab banyak perkara yang anda rasa auta, rupe-rupenye fakta di sini. Seperti berpendapatan 5 angka dalam masa 5 bulan. Memang fakta!!!

Mari hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk saya kongsikan kelebihan bekerja sebagai Agen Takaful ni. Masa fleksibel, income unlimited, cuti banyak, hadiah, bonus, kawan… Semua yang baik ada di sini!

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Pada 21 hingga 22 April 2016 yang lalu berlangsungnya satu hari anugerah bagi mengiktiraf kejayaan dan kualiti agen-agen dan leader-leader hebart di Great Eastern Takaful. Julung-julung kalinya hari anugerah yg dikenali sebagai STAR Award 2015 telah diadakan di Lexis Hibiscus, Port Dickson. Dalam STAR Award ini terdapat banyak kategori yg telah dipertandingkan dan menetapkan requirement yg berbeza-beza untuk melayakkan seseorang agen atau leader itu bergelar sebagai penerima anugerah.

Seperti biasa, ZEST dan saya semestinya merupakan salah seorang daripada penerima anugerah. Penyampaian anugerah telah dimulakan dengan sessi forum selama sejam yg telah membariskan ahli-ahli panel yg cukup hebat dalam lapangan masing-masing. Dr Anje Radzi dari ZEST turut menjadi ahli panel pada forum yg berlangsung dengan penuh kegamatan dan infomatif.

IMG_1430

Zesters yang layak menerima STAR Award 2015

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Setelah selesai berforum, maka bermulah penyampaian anugerah kepada para awardees…

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Malamnya pula, mestilah ada gala dinner sambil penyampaian anugerah terulung bagi setiap kategori.

Lupa pulak ambil gambar di meja makan... Tengok baju je lah ye...

Lupa pulak ambil gambar di meja makan… Tengok baju je lah ye…

Lepas dah habis gala dinner and award presentation, maka tibalah masanya untuk menikmati bilik penginapan yang sangat-sangat best. Kalau Grand Lexis tu best, Lexis Hibiscus lebih best lagi tau…

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun...

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun…

Banyak facilities dalam bilik kat Lexis Hibiscus ni. Antaranya kolam renang, meja kerja, sauna, bilik mandi dengan tub dan berasingan dari tandas, katil queen yang sgt selesa untuk sorang baring, sinki yang luas dan private, sofa etc.

Credit photo to Shailey Azizah

Credit photo to Shailey Azizah

Jelas kelihatan di sini bahawa, apabila menerima award, pasti akan ada accomodation dan dinner yg hebat akan disediakan. Apa salahnya menikmati kehidupan secara santai tetapi berkualiti tinggi kan… Kalau anda selalu berkira-kira nak keluarkan duit sendiri untuk lodging and meal yang baik, marilah sama-sama join saya sebagai Agen Takaful. Komisyen dapat, award dapat, trip dapat, dinner dapat, kawan2 yg positif dapat, pahala apatah lagi…

Jom sertai saya sekarang dengan hubungi 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan membimbing anda untuk kekal maju di dalam industri takaful di Malaysia yg masih luas potensinya!

 

Share This:

Assalamualaikum & Hai Semua!

Pada 12 hingga 16 Mac 2016, saya telah pun menikmati percutian 5 bintang percuma daripada Great Eastern. Percutian ini adalah hadiah kepada semua qualifiers bagi Supremacy Elite 2015. Percutian 5 Hari 4 Malam ini ditaja sepenuhnya termasuklah penerbangan, penginapan, makanan, pengangkutan, pemandu pelancong dan tiket-tiket ke tempat menarik!

Seawal 9.30 pagi kami telah bertolak dari KLIA terus ke Guangzhou menaiki pesawat MH376. Suhu semasa kami touch down adalah sekitar 10 darjah celcius. Setibanya di Guangzhou kami dibawa terus ke stesen keretapi untuk menaiki High Speed Train ke Guilin. Perjalanan ke Guilin mengambil masa lebih kurang dalam 3 jam dengan kelajuan keretapi sekitar 220-250 km/j sahaja. Harga tiket dalam 137 Yuan.

IMG_0107

Depan Airport Guangzhou

IMG_0576

Dah sampai Guilin

Kami dibawa ke Lijiang Waterfall Hotel untuk makan malam dan check in! Permandangan waktu malam di Guilin aman-aman sahaja. Tidak hiruk pikuk.

IMG_0574

Lijiang Waterfall Hotel, boleh buat pertunjukan air terjun tau kat belakang hotel ni

IMG_0348

Masa ni semua makan berebut-rebut sebab lapar sangat!

 

Hari Kedua pulak kami bergerak ke Yongshua menaiki bas untuk melawat perkampungan budaya di situ. Kat situ jugak boleh nampak gunung-ganang batu kapur yang berbentuk tirus dan sebuah-sebuah.

IMG_0326

Geng Bas 2A dan 2B

IMG_0378

Sebenarnya dorang ni nak melompat tapi tak sempat

 

Lepas balik dari Yangshuo, kami di bawa ke tempat wajib pergi di Guilin ni iaitu Li River.

IMG_0257

Naik boat menyusuri Li River yang dikelilingi gunung-ganang

 

Lepas dah habis menyusuri sungai, pergi la bertebar-tebaran bershopping!

IMG_0283

Masa ni ramai yg tengah sibuk shopping. Saya pergi makan buah berangan dan mangga je…

Malamnya pulak kami pergi menonton Liu San Ji Impression yang mana teater hidup ni memerlukan lebih dari 1000 orang untuk melakonkannya. Semua props adalah props sebenar seperti gunung, kampung, sungai, perahu, kerbau dan lain-lain lagi.

IMG_0317

Gambar persembahan gelap, saya tunjuk gambar penonton je la ye

Hari Ketiga kami ke Yaoshan Scenic Spot. Di sini kami menaiki kereta kabel tanpa cermin. Seram jugak sebab kami dibawa tinggi ke atas gunung.

IMG_0301

Sebenarnya takut jugak nak bergerak-gerak

IMG_0523

Kat atas ni memang sangat sejuk. Tu yang kami kena sewa baju tebal tu dgn harga 10 Yuan

Malam Ketiga ni ada Get Together Dinner di Shangri-La Hotel

IMG_0300

Bersama cenderamata dari Guilin

IMG_0302

Bersama BDM Central Region, Alicia dan rakan saya Anje

IMG_0306

Pakaian kebangsaan orang Guilin

Hari Keempat pulak kami ke Crown Cave.

IMG_0548

Nak pergi Crown Cave tu kena naik slide ni.

IMG_0450

Halfway kena naik boat pulak

IMG_0466

Nak keluar kami naik lift je

Lepas pergi gua kita makan dan solat la pulak… Senang dengan pakej khas muslim ni. Makanan dan solat terjaga. Tak perlu kita fikir-fikir makanan halal ke tak. Tak perlu kita ragu tempat solat ni suci ke tak. Semua dah diatur dgn baik.

IMG_0494

Restoran Muslim

IMG_0488

Tu masjid tau…

IMG_0500

Macam kumpulan k-pop tak?

Malam pulak pergi tengok show 3D citer pasal gajah.

IMG_0513

3D tu dipaparkan pada gunung tu. Tak nampak sangat. Saya tunjuk yg ni je ye

Lepas tu kemas-kemas la barang nak bawak balik kan… Secara keseluruhan aktiviti berjalan-jalan tu memang penuh la. Siapa yg suka shopping, kat Guilin ni pada waktu kami pergi ni banyak sangat jual baju-baju sejuk yg cantik dgn harga yg begitu murah. Yg RM30 pun ada!!

Trip percuma daripada Great Eastern selalunya tidak mengecewakan. Pasti ada saja perkara yg akan buat kita gembira. Jika anda adalah seorang yang suka mengembara dan menziarah ke tempat orang, apa kata anda join saya sebagai agen takaful. Komisyen dapat, hadiah dapat, free trip layanan 5 bintang pun dapat! Buat 1 kerja, dapat banyak benda!

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau drop your resume here. Saya kongsi dan guide anda untuk buat 1 kerja yg ringkas tetapi memberi pulangan yang lebih dari berbaloi!

Share This:

Supremacy Summit 2015/16 ini adalah supremacy summit pertama yang pernah saya hadiri! Seperti biasa, majlis diisi dengan updates terkini dari CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui dan penyampaian award kepada semua awardees. Majlis penyampaian award berlarutan sehingga ke malam lantaran ramainya penerima award! Ini jelas menunjukkan bahawa semakin ramai orang telah memilih kerjaya sebagai agen dan melakukan tugas mereka sebagai agen dengan penuh dedikasi!

IMG_0061

Disebabkan first time, maka kena la amek gambar kat sini kan

IMG_0052

Saya menerima Supremacy Elite Award

IMG_0057

Bersama CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui

IMG_0078

Ini Anje, geng Supremacy Elite saya

IMG_0060

GAM Zarina sebagai penerima LEAD Award utk ZEST

IMG_0050

Bersama qualifiers dari SNU Agency Dari depan – AM Ira, FTA Anje, Suri & Nalia

IMG_0066

Hadiah istimewa daripada GAM Zarina kepada semua qualifiers ZEST. Comel sungguh teddy pink itu bersama jam hijau yg anggun!

IMG_0082

Germany!! Here I come!

IMG_0080

SNU Agency bersama VP Great Eastern Takaful, Puan Norizan

IMG_0069

Saya bersama tag keramat… Hahahaha

Pada mulanya saya tidak pernah menyangka bahawa saya juga akan menjadi salah seorang Supremacy Qualifier. Sebab rasanya banyak jugak production nak kena buat baru boleh qualify. Tetapi atas kesabaran menetapkan diri dalam bidang takaful ni, akhirnya saya juga bergelar Supremacy Qualifier. Jelas di sini, setiap yang kita rasa mustahil, sebenarnya boleh saja dicapai hanya dengan kemahuan dan usaha.

Allah juga berjanji bahawa sesiapa yang berusaha, pasti akan mendapat hasilnya. Jadi kepada rakan-rakan diluar sana yg sering rasa sukar untuk menempuh kehidupan, janganlah gusar. Lakukan saja apa yg telah difikir dan dirancang. InsyaAllah tindakan pasti akan membuahkan hasil. Jangan asyik berfikir dan merancang. Tetapi tidak pula bertindak!

Jom jadi agen takaful macam saya nak tak? Dapat duit, dapat pahala, dapat hadiah, dapat anugerah, dapat percutian dan macam-macam lagi! Hanya dengan 1 kerja boleh dapat macam-macam! Call saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan kongsikan kemanisan dan kehebatan kerjaya sebagai agen ini kepada anda. Kalau nak tengok percutian percuma yg saya dah dapat, boleh tekan sini.

Share This:

Pada 24 Feb 2016, saya dan beberapa Zesters yg lain telah menghadiri majlis penyampaian award kepada qualifiers yg layak bagi quarter keempat 2015. Pencapaian ini telah membuktikan bahawa Zest Group dan Zesters sentiasa bekerja keras demi memartabatkan industri takaful di persada Malaysia ini. Usaha kami untuk mendidik org ramai memahami dan mendalami kepentingan takaful serta mentakafulkan seramai mungkin rakyat Malaysia dilihat mendapat perhatian syarikat sehingga melayakkan kami menerima beberapa anugerah berprestij syarikat.

Bagi mempercepat percambahan masyarakat yg celik takaful, kami dgn rasa besar hati amatlah mengalu-alukan penyertaan dari org di luar sana untuk bersama-sama Zest menyebar dan mentakafulkan lebih ramai rakyat Malaysia. Pasaran takaful dilihat masih luas dengan menyaksikan hanya 15% sahaja rakyat Malaysia yg memiliki sijil takaful. Ini bermakna terdapat 85% lagi org Malaysia tidak memiliki satu pun sijil takaful. Andalah antara orang-orang bestari yg patut menyebarkan takaful kepada orang sekeliling anda khususnya. Jangan lepaskan peluang menjadi agen takaful bersama Zest.

IMG_9795

Saya menerima Master Sales Award Silver

IMG_9797

Saya sebagai 1st Runner Up Highest Takaful ANC

IMG_9801

Seperti bersantai di tepi pantai

IMG_9802

Barisan Zesters yg telah menerima anugerah masing-masing pada CAN Award KL Central Region Q4 2015

12734118_10201459149477764_4986745021691195247_n

Founder Zest, GAM Zarina Sharif sebagai penerima anugerah Master Builder Award 4 quarter berturut-turut

12734124_10201459149517765_6050288224739553099_n

Zest Agency Manager Ira sebagai Champion Highest Takaful ANC Kategori Unit Manager

12741982_10201459157517965_6185319987986882528_n

Master Builder Award

12742473_10201459160078029_4342752346195834424_n

Master Sales Award

Yakinlah bahawa anda juga akan turut gemilang dan cemerlang apabila menyertai keluarga bahagia ZEST sebagai agen takaful yang disegani dan berkarisma. Hubungi saya suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Pada 17 Februari 2016 satu sambutan khas bagi meraikan kejayaan team kami mencapai 1 Million Dolar Unit (Unit ye, bukan Group!) telah diadakan di Rest Latest Recepy, Le Meridien KL. Sambutan ini dianggap istimewa kerana hanya agen-agen terpilih sahaja yg akan dipilih untuk diraikan oleh UM Ira selaku Unit Manager. Semestinya saya adalah salah seorang agen terpilih tersebut!

IMG_9740

Suri, Reny, Pijot, Anje, Naja dan Nalia bersama GM Zarina & Um Ira

Di kalangan yang diraikan di atas pun, ada yang dapat hadiah ada yang tak!!! 😛

Saya mestilah yg dapat hadiah kan….. Hadiah ini hanya untuk Top 3 Agent + Supremacy Qualifier di dalam Unit UM Ira. Saya No.2 😀

IMG_9745

Yea!! Dapat hadiah (Taksir Al-Quran Humaira + Wang Tunai) daripada UM Ira yg tinggi lampai bak galah tu

Terima kasih UM Ira atas penghargaan yg diberi. Lain kali bagi la lagi!

Di sini suka saya nak mengajak terutamanya fresh grad yg baru habis belajar tu untuk sama-sama menceburkan diri dalam bidang takaful ni yg pada saya banyak keindahannya. Setiap apa yg kita cari atau impikan sangat-sangatlah boleh dicapai dalam takaful ni. Janganlah kita hanya kejarkan status glamour pekerjaan di pejabat kita tanpa kita tahu bahawa diri kita mempunyai bakat dan kemampuan yg sepatutnya di asah lagi untuk mencapai tahap kegemilangan yg jauh lebih bermakna bagi diri kita dan orang sekeliling.

Jom bersama-sama saya mengharungi cabaran dan menikmati kepuasan dalam berkerjaya hanya dengan bergelar seorang perunding takaful! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume anda di sini.

Share This:

7
Oct

Bali 2015

Lagi Percutian PERCUMA daripada Great Eastern! Kali ni 4 Hari 3 Malam ke Bali. Yg istimewanya percutian kali ini ada 2 kategori. VIP dan Standard. Semestinya saya yang VIP….

Percutian ini merupakan reward kepada agen2 yg qualify terhadap requirement untuk Supremacy Experience Summit 6 (SES 6). Untuk qualify VIP, saya kena buat min 75,000 ANC as per June dengan pre-requisite 50,000 ANC as per April. Masa ini saya masih part-time. Maka terpaksa plan dengan baik sekali untuk capai target minimum yg ditetapkan. Otherwise, disqualify la…

Begitulah tugas seorang agen. Bila capai target, ada reward menanti! Buat lagi, dapat lagi. Tiada siapa yg akan hadkan. Anda taknak join ke?

IMG_7525

Kami Power Rangers!!

IMG_7519

Floating Temple katanya

IMG_7522

Gala Dinner yg sungguh meriah dan gamat di celah2 batu gua

IMG_7547

Bersama CEO GETB di depan Hard Rock Hotel sebelum pulang ke Malaysia

IMG_7611

Konon Charlie’s Angels la…

IMG_7593

Mengapungkan diri di Kuta Beach

 

Jika anda inginkan percutian PERCUMA yg menarik, call saya di 0173723344. Jom jadi agen!

Drop Your Resume Here

Share This:

10
Oct

Phuket 2014

Supremacy Experience Summit 5 (SES 5) kali ini menyaksikan bahawa agen-agen yg meet requirement akan diberi habuan sebuah Percutian ke Phuket selama 4 Hari 3 Malam! Saya pun tidak terkecuali melayakkan diri setelah mecuba sebaik mungkin untuk mencapai syarat yg ditetapkan. Saya kena buat minimum 45,000 ANC untuk qualify dalam bulan Mei. Dalam percutian kali ini, perkara yang paling saya suka ialah bilik hotel yang diberi sebab luas, lebar dan moden!

10455962_4666961569134_7287434256647889272_n

Salah satu destinasi untuk ambil gambar sebelum ke Siam Niramit

IMG_2352

Macam vacay sorang2 je sebab org lain tengah sibuk ambil gambar lompat2 kat bawah tu

IMG_2504

Gala Dinner yang bertemakan Beach Wear kononnya…

IMG_2566

Lompatan mesra di sebuah pulau yg menyajikan banyak aktiviti air. Saya ada buat sea walking jugak 🙂

IMG_2594

Di perkarangan Hotel Millenium yg terletak betul-betul sebelah Jungceylon Shopping Mall. Breakfast sini OK la…

 

Apa yang menarik dgn percutian Great Eastern ni adalah sebab kita pergi bersama rakan-rakan agen yg lain. Di sinilah kita boleh berjumpa ramai lagi orang-orang yg ada pemikiran dan kemahuan yg sama.

Jika anda memang gemarkan percutian, anda boleh sertai kami sebagai agen di Great Eastern. Hubungi saya Suri Fitriah di 0173723344!

Drop Your Resume Here

Share This:

Club Med Cherating merupakan sebuah kelab eksklusif yang mendamaikan. Saya dan rakan-rakan berpeluang bercuti di sini selama 3 Hari 2 Malam secara percuma! Hadiah daripada Great Eastern Takaful lagi bagi agen2 yg capai tahap minimum yg ditetapkan dalam contest. Apa yang paling saya suka di sini ialah makanan yang tak pedas dan free flow ikut waktu yang ditetapkan! Di sini juga banyak aktiviti boleh dilakukan seperti berkayak, zumba, karaoke, berenang, memanah, bola sepak dan banyak lagi! Sesuai untuk semua lapisan umur.

cherating

CHEC_E109_016

club med Cherating

clubmed_6

1533837_686812561365074_1007772478_n

Kalau nak tahu lanjut mengenai kerjaya sebagai agen takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah di 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This:

Tahun 2012 adalah tahun pertama saya bergelar agen di Great Eastern Takaful Berhad. Pada 1/10/12-31/12/2012 satu contest khas keluar negara bagi agen-agen takaful telah julung-julung kali dilancarkan oleh GETB. Percutian percuma 4 Hari 3 Malam ke Jakarta! Itulah habuan yang telah dijanjikan bagi mana-mana agen yg qualify terhadap requirement yg telah ditetapkan.

Saya juga tidak ketinggalan untuk mengejar contest ini memandangkan saya telah terlepas contest awal tahun. Dengan sedikit kemampuan diri yang ada, saya terus berusaha bertungkus lumus untuk menyelesaikan requirement contest ini. Akhirnya saya pun berjaya!

Maka berangkatlah saya bersama-sama rakan agen yang lain ke Jakarta pada awal tahun 2013.

242603_10151775006260844_579512567_o

Jalan2 Cari Makan Tepi Hotel Malam2

970085_10151775003475844_610979131_n

Taman Mini Indonesia

1014995_10151775007765844_1798417449_o

Beli belah di Tanah Abang

1052314_10151774998120844_1351448435_o

Puas dah borong kain2an sama ada sendiri punya atau org lain punya 😀

Yg seronoknya sebab jalan dgn kawan2… Yg tak seronoknya Jakarta tu kan jam tak habis2…

Tapi kalau anda nak jadi agen, anda tak payah jamkan kepala. Terus je contact saya Suri Fitriah di 017-3723344! Saya akan tunjukkan anda ke jalan yg lurus untuk jadi agen yg benar!

Drop Your Resume Here

Share This: