Rasanya macam dah lama tak update pasal Award kan? Hehehe

OK lah… Dalam bulan Oktober yang lepas akhirnya saya berjaya juga menang 2 contest yang dianjurkan oleh Great Eastern Takaful. Alhamdulillah segala puji-pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam.

Contest pertama adalah Final Battle iPad Challenge. Contest ini dianjurkan selama 2 bulan iaitu dari 1/10/2018 sehingga 30/11/2018. Gumbira sungguh rasa di hati sebab berjaya tamatkan contest ni dalam masa 1 bulan saja!

Contest kedua pula adalah Jutawan Harapan. Sempena dengan Ulangtahun Ke-8 Great Eastern Takaful, pihak syarikat berbesar hati untuk membolehkan seberapa ramai rakyat Malaysia untuk memiliki sekurang-kurangnya plan asas yang memberi perlindungan terhadap kematian dengan harga tersangat murah. Dengan itu plan hibah standalone bernama i-Gr8 Harapan telah dilancarkan untuk tempoh terhad. Maka 1 contest khas bagi plan ini juga telah dilancarkan yang mana ejen-ejen akan menerima wang dalam bentuk Rupiah mengikut nilai jualan plan i-Gr8 Harapan. Alhamdulillah saya berjaya dapatkan nilai Rupiah tertinggi yang ditawarkan iaitu 3 Juta Rupiah. Smart Partner saya pun, Syaiful berjaya menang 1 Juta Rupiah. Tahniah Bro!

Sebenarnya mereka beri duit Rupiah ni supaya selari dengan ada 1 lagi contest lain yang menawarkan Percutian Gemilang Ke Surabaya. Yang ni, saya tak dapat. Nguuuuu……

Sepanjang masa memang akan ada saja contest yang ditaburkan tak kisah dari syarikat mahupun agensi sendiri. Award-award dan reward-reward ini sememangnya menjadi pemangkin untuk kita sentiasa bergerak ke hadapan dan tidak tergelincir dari landasan industri takaful.

Sekiranya anda adalah peminat contest-contest, peminat travel, peminat gajet, peminat buat review-review, apa kata anda jadi perunding takaful. Mana tahu lebih rezeki anda di sini. Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Sebagai rakyat Malaysia, sudah tentu kita semua mengenali dan mungkin sangat menggemari nasi lemak. Semua orang tahu nasi lemak ada pelbagai jenis dan harga yang berbeza. Walau bagaimanapun, nasi lemak semestinya ada nasi yang dimasak bersama santan dan maka itulah ia dikenali sebagai nasi lemak. Tahukah anda bahawa perlindungan takaful juga boleh diibaratkan seperti nasi lemak?

Perlindungan takaful sebenarnya ada banyak jenis dan harganya berbeza-beza dari satu plan ke satu plan yang lain. Sama seperti nasi lemak. Nasi lemak yang asas lazimnya ada nasi, sambal, bilis, telur rebus dan timun. Sekiranya kita mahukan lauk tambahan, bolehlah kita tambahkan dengan sambal kerang, sotong, ayam goreng, telur goreng, ikan sardin dan lain-lain lagi. Harga nasi lemak asas pastilah lebih murah berbanding nasi lemak yang mempunyai banyak lauk tambahan. Begitu juga dengan manfaat perlindungan takaful. Ada manfaat tambahan yang berharga mahal, ada juga manfaat tambahan yang berharga murah bergantung kepada fungsi manfaat itu.

Rajah di bawah menunjukkan jenis-jenis manfaat perlindungan takaful yang terdapat di pasaran. Ia bersifat optional yang mana boleh diambil atau boleh juga ditinggalkan. Tapi ingat! Kalau tak ambil manfaat itu, janganlah pula nak claim dalam manfaat itu. Sebagai contoh, tidak ambil manfaat Elaun Hospital (telur rebus), tetapi berangan nak claim elaun hospital apabila dimasukkan ke wad! Ini memang takkan boleh ya…

Boleh faham, kan? Di Great Eastern Takaful, anda sebenarnya boleh mencipta Set Nasi Lemak anda sendiri! Set Nasi Lemak di Great Eastern Takaful bermula dari RM100 sebulan. Sebagai contoh, set nasi lemak anda mengandungi nasi, sambal, bilis, timun dan ayam goreng. Ini bermakna plan perlindungan anda mengandungi manfaat kematian/hilang upaya kekal menyeluruh, manfaat penyakit kritikal, manfaat kemalangan, kad perubatan dan pengecualian caruman. Nasi lemak sebegitu mungkin boleh dimiliki dengan harga RM200 sebulan mengikut umur, jantina, pekerjaan dan status merokok anda.

Nak reka Set Nasi Lemak Great Eastern Takaful anda? Hubungi saya Suri Fitriah wasap.my/60173723344.

Share This:

Semalam berlangsungnya satu Final Sprint yang begitu gilang gemilang sekali! Hampir 1,000 orang ejen Great Eastern Takaful seluruh Malaysia datang berhimpun untuk sama-sama menuju satu tujuan yang sama iaitu mentakafulkan lebih ramai lagi rakyat Malaysia!

Majlis The Ultimate Battle ini bertemakan askar selari dengan semangat yang di bawa melalui filem Paskal yang sedang ditayangkan di pawagam-pawagam pada waktu ini. 3 speaker jemputan yang dibawa juga masing-masing memberikan impak tersendiri dalam penyampaian talk masing-masing!

Memang lain macam sikit semangat yang di bawa dalam Final Sprint kali ni. Lebih seronok lagi, sesiapa yang hadir ke majlis ini berpeluang untuk mendapatkan iPad secara percuma! Saya pasti, saya akan dapatkannya!

Kalau rasa-rasa nak jadi agen takaful, boleh la contact saya wasap.my/60173723344.

Share This:

Pada bulan Mac yang lalu, Great Eastern Takaful Berhad telah melancarkan wahana terkini untuk proses pendaftaran takaful. Ia dikenali sebagai Mobile Point of Sales (MPOS) yg memuatkan segala keperluan untuk memohon perlindungan takaful dalam satu sistem. Sistem ini hanya boleh beroperasi melalui iPad. Dalam sistem ini, para prospek boleh melihat setiap proses perundingan dilakukan secara langsung, berkesan dan pantas. Bermula dari membuat Customer Fact Finding untuk mendapatkan lebih maklumat berkaitan dengan perancangan kehidupan dan kewangan prospek. Diikuti dengan presentation terhadap plan-plan bersesuaian. Kemudian disusuli dengan penghasilan quotation dan akhir sekali penghantaran permohonan secara online.

Semua ada dalam iPad ni. Tak perlu borang dan brochure lagi…

Prospek sedang menurunkan tandatangan pada e-borang permohonan. Masa ni lupa bawa stylus!

Kaedah ini sudah biasa dipraktikkan oleh pengendali takaful yang lain. Tetapi MPOS Great Eastern Takaful mempunyai satu kelebihan yg lebih terkehadapan apabila, pembayaran untuk pendaftaran juga boleh dibuat secara on-the-spot dan membolehkan proses underwriting dimulakan segera! Dengan cara ini, permohonan untuk mendapatkan perlindungan takaful boleh dipercepatkan sekaligus mendatangkan rasa lega kepada pemohonnya. Selain itu, tiada transaksi wang perlu dilakukan kepada agen tetapi terus kepada Great Eastern Takaful tanpa melalui orang tengah! Lagi cepat dan selamat! Tidak timbul isu agen bawa lari duit pelanggan.

Prospek membuat bayaran secara online menggunakan credit card atau debitkad

Dengan penggunaan MPOS, diharapkan ketelusan dan kecekapan perkhidmatan yang diberi oleh para agen dapat ditingkatkan ke tahap yang tertinggi dan membanggakan! Saya sendiri begitu selesa menggunakan MPOS kerana ia bersifat “paperless” dan “cashless”. Sungguh mudah dan cepat!

Jom apply takaful dengan saya! Suri Fitriah 017-3723344

Share This:

Menjadi penghuni Jannah (Syurga) adalah impian setiap insan di muka bumi ini. Gambaran keindahan Jannah diceritakan dgn jelas dalam Al-Quran dan kitab-kitab agama Islam yg masyhur. Cara-cara untuk memasuki Jannah juga diberitakan dengan jelas sebagai panduan kepada para Muslimin Muslimat agar berebut-rebut dan berpusu-pusu untuk mengejar pahala untuk dihadiahkan Syurga di akhirat kelak.

3 perkara yang akan sentiasa menjadi bekalan di alam barzakh ialah :-

1-   Doa anak soleh

2-   Ilmu yg bermanfaat

3-   Sedekah jariyyah

Bertepatan dengan usaha-usaha para Mukmin Mukminat sekalian untuk mengejar Jannah, Great Eastern Takaful dgn penuh rendah hati memperkenalkan satu produk yg boleh membantu impian kita untuk ke Jannah. Memperkenalkan i-Great Jannah!

i-Great Jannah merupakan plan yg sangat-sangat istimewa dengan beberapa ciri ampuh yg tidak terdapat pada produk-produk takaful yg lain di pasaran! Berikut di senaraikan kelebihan ulung i-Great Jannah :-

1-   Boleh dihibahkan secara terus kepada badan-badan kebajikan pilihan sendiri yg patuh syariah, bukan hanya kepada individu! Tujuan hibah kepada badan pilihan ni adalah untuk membantu badan-badan berkenaan meneruskan operasi dengan baik. Maklum sajalah kos operasi badan-badan kebajikan ini juga tinggi dan mereka mempunyai sumber yg terhad. Sekiranya kita dapat mewakafkan sejumlah wang yg agak besar melalui hibah takaful ini utk kegunaan mereka, alangkah baiknya perjalanan operasi mereka nanti. Dan yg lebih baik lagi adalah, kita mampu memperlihatkan bagaimana sistem wakaf dalam Islam dapat berfungsi untuk kepentingan sejagat. Secara tak langsung, dakwah kecil dibuat di situ 🙂

2-   Manfaat kematian akibat kemalangan sebanyak 3 kali ganda daripada nilai asas dilindungi sekiranya berlaku di luar negara. Ramai orang Malaysia suka melancong atau mengembara ke seluruh pelusuk dunia kan? Plan ini memang bagus sgt untuk anda. Persiapan menghadapi perkara tak diingini la katakan…

3-   Kemudahan Penyertaan Semula (re-participating facility). Kebiasaannya, apabila seseorang itu telah mengidap salah satu daripada 36 penyakit kritikal, beliau tidak layak lagi untuk mengambil mana-mana sijil takaful/polisi insurans yg baru. Tetapi, dalam i-Great Jannah, orang itu masih berpeluang untuk memiliki sijil takaful yg hanya menawarkan manfaat kematian sahaja. Perkara ini sangat penting untuk diambilkira terlebih dahulu kerana sejarah telah menunjukkan bahawa pesakit-pesakit yg mengidap penyakit kritikal ini mendapati mereka memerlukan sejumlah wang yg sangat banyak untuk menampung kos perubatan dan mengekalkan gaya hidup mereka. Kalau pun pada awalnya mereka sudah ada perlindungan penyakit kritikal dan sudah pun membuat tuntutan, mereka berasa sangat penting untuk mereka memiliki plan manfaat kematian juga agar mereka tidak meninggalkan keluarga dalam keadaan susah! Sekurang-kurangnya ahli keluarga mereka tidak menanggung beban kewangan setelah ketiadaan mereka terutamanya bagi yg bergelar pencari nafkah utama dalam keluarga!

Itulah 3 kelebihan utama yg ada pada i-Great Jannah. Selain itu, i-Great Jannah juga mempunyai ciri-ciri menarik yg lain. Antaranya termasuklah :-

1-   Nilai perlindungan asas bermula dari RM250,000. Wah!! Tak main la RM10K RM20K… Tak ke mana…

2-   Tempoh bayaran pelbagai pilihan sependek 5 tahun sahaja. Kita boleh pilih nak buat caruman 5 tahun ke 10 tahun ke 20 tahun ke atau bayar penuh selama tempoh perlindungannya.

3-   Tempoh perlindungan pelbagai pilihan juga sependek 5 tahun dan sepanjang sehingga umur kita 99 tahun.

4-   Had perlindungan tanpa pemeriksaan kesihatan yang tinggi sehingga RM4,000,000! (9/4/2018 – 8/8/2018). Jadi tak perlu risau kalau malas nak kena buat check-up. Memang tak kena selagi nilai perlindungan yg diambil tak melebihi RM4 Juta.

Great Eastern Takaful menggunakan #HibahDemiJannah dan #DemiJannah khusus untuk i-Great Jannah ini. Dengan i-Great Jannah dua perkara penting dalam kehidupan kita dapat diselesaikan. Pertama, menyediakan hibah kepada keluarga untuk kelangsungan hidup. Sekurang-kurangnya kita tidak meninggalkan beban kewangan yg berat kepada keluarga. Dengan hibah itu juga, hutang-hutang yg masih berbaki juga dapat diselesaikan! Kedua, menyediakan hibah untuk diwakafkan kepada badan-badan kebajikan pilihan sendiri. Di sini, kita mengharapkan jalan yg terbaik utk kita mendapatkan pahala yg berterusan melalui amal jariyyah ini yg dapat memberi manfaat kepada lebih ramai orang. Nak ke Jannah, haruslah kita berusaha kuat-kuat dahulu. Jom buat plan i-Great Jannah sekarang!

Hubungi saya untuk buat analisa berapa banyak yg anda perlu hibahkan dan berapa pula carumannya. Whatsapp saya, Suri Fitriah di 017-3723344.

Hibah Demi Jannah!

Share This:

Assalamualaikum & Hi Semua,

Ramai sudah orang mencari MEGA. MEGA kini menjadi buruan ramai atas keprihatinannya terhadap keperluan kewangan setiap orang di Malaysia ini. MEGA mampu membantu generasi kini memberikan harapan kehidupan dan masa depan yang lebih cerah untuk generasi akan datang. Nak kenal MEGA?

img_3671

Begitulah ringkasnya kisah si MEGA yang harus dimiliki oleh semua orang. Berikut saya canangkan kelebihan-kelebihan si MEGA ni :-

1-   Nilai Perlindungan Yang Tinggi. Bermula dari RM500,000 (Setengah Juta)

2-   Tempoh Caruman Yang Pendek Dan Fleksibel. 10 atau 20 tahun.

3-   Tempoh Perlindungan Yang Lebih Panjang Dari Tempoh Caruman. 30 tahun. Bayar 10 atau 20 tahun sahaja. Perlindungan tetap 30 tahun!

4-   Pengeluaran nilai tunai bila-bila masa dengan meninggalkan baki minimum RM1,000

5-   Manfaat Kesetian yang berjumlah sehingga 40% dari nilai caruman tahunan pada setiap 5 tahun.

*************************

Dari pandangan mata saya, MEGA sangat sesuai dijadikan Income Replacement Plan + Retirement Fund!

Penafian : Ini konsep saya tersendiri dalam memasarkan MEGA. Anda mungkin mendapat penerangan yang berbeza dari perunding takaful lain.

Ini kerana, dengan hanya mencarum selama 10 tahun, kita akan dilindungi dengan nilai perlindungan sebanyak RM500,000 selama 30 tahun. Sekiranya tidak berlaku kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh dalam tempoh 30 tahun itu, nilai tunai sebanyak dua kali ganda dari nilai caruman akan dikembalikan apabila sampai tempoh matang iaitu selepas 30 tahun. (Sila request quotation dari saya untuk dapatkan nilai caruman : Suri Fitriah 017-3723344).

Di mana kegunaan MEGA? Dalam kehidupan ini, kita tidak tahu langsung apa yang telah dimaktubkan di Loh Mahfuz. Jodoh, ajal, rezeki dan sebagainya telah pun diatur oleh Allah tetapi kita tidak tahu-menahu langsung. Atas sebab tidak tahu itulah satu persediaan untuk menghadapi musibah perlu dibuat. Maka, jika ditimpa musibah, tidaklah kita mahupun keluarga kita mati kutu untuk meneruskan hidup dengan dugaan dan ujian yang diberi. Contoh-contoh musibah yang kita tidak pernah diberitahu bahawa ia akan datang :-

1-   Kemalangan. Terutamanya kemalangan jalan raya yang dahsyat. Siapa kita untuk menolak KEMUNGKINAN bahawa kita boleh mati atau lumpuh di jalan raya?

acc-1 acc-2 acc-3

hilang-punca-pendapatan

2-   Penyakit Kritikal. Tiada siapa mahu dihinggapi penyakit. Tetapi ketahuilah bahawa walaupun kita sedaya upaya menjaga kesihatan diri kita, Allah tetap juga Penguasa Seluruh Alam. Jika Allah takdirkan kita dihinggapi juga penyakit kritikal, tiada apa pun yang mampu kita buat untuk menghalangnya.

potong-kaki 3718742

3-   Kematian. Semua orang tahu bahawa setiap yang hidup pasti akan mati. Tetapi bila, di mana dan bagaimana itu sentiasa menjadi rahsia Allah. Siapa tahu selepas membaca artikel ini, terus nyawa dicabut oleh Malaikat Izrail?

ziarah-kubur

ziarah-kubur-1

Maka dengan adanya persediaan yang kita buat untuk mengadap Ilahi dan meninggalkan segala apa yang kita miliki di dunia ini, senang dan damailah waris-walak dan sahabat handai yang ditinggalkan. Mereka masih boleh meneruskan kehidupan seperti biasa walaupun musibah menimpa kita. Kita sendiri yang mengelakkan dari mereka hidup melarat atau meminta-minta. Kita sendiri yang telah menyediakan dana untuk mereka kekal bahagia walaupun kematian kita ataupun mereka tidak akan berasa terbeban untuk menjaga kita sekiranya kita sudah menjadi cacat dan tidak menyumbang pendapatan kepada keluarga lagi. Tiada siapa yang akan membela nasib kita dan keluarga melainkan diri kita sendiri.

Apa lagi MEGA buat?

Malah lebih menggembirakan pula apabila sekiranya tiada musibah melanda sepanjang tempoh perlindungan, segala wang yang kita carumkan selama 10 tahun itu akan dikembalikan dengan nilai yang berganda. Walau bagaimanapun, pulangan ini bergantung kepada prestasi dana yang kita laburkan. Kita boleh menjadikannya sebagai dana selepas persaraan kita. Siapa lagi yang akan beri kita duit selepas bersara? Pastilah diri kita sendiri yang telah membuat persiapan awal! Nak cuba sediakan dana persaraan RM1 Juta? Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 sekarang!

anda-menderita-selepas-bersara

persediaanpersaraan bh-krisis-persaraan

Bukankah bijak dan kukuhnya perancangan kewangan kita dengan MEGA ini? Jika anda perlukan penerangan yang lebih lanjut, terus book appointment bersama saya Suri Fitriah 017-3723344. Rundingan 30 minit ini sentiasa PERCUMA kepada sesiapa yang benar-benar percaya bahawa Allah Penguasa Alam dan tiada siapa akan membela nasib kita selain diri kita sendiri. Jom jumpa!

Share This:

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 demi kerjaya yg gilang gemilang!

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Pada 21 hingga 22 April 2016 yang lalu berlangsungnya satu hari anugerah bagi mengiktiraf kejayaan dan kualiti agen-agen dan leader-leader hebart di Great Eastern Takaful. Julung-julung kalinya hari anugerah yg dikenali sebagai STAR Award 2015 telah diadakan di Lexis Hibiscus, Port Dickson. Dalam STAR Award ini terdapat banyak kategori yg telah dipertandingkan dan menetapkan requirement yg berbeza-beza untuk melayakkan seseorang agen atau leader itu bergelar sebagai penerima anugerah.

Seperti biasa, ZEST dan saya semestinya merupakan salah seorang daripada penerima anugerah. Penyampaian anugerah telah dimulakan dengan sessi forum selama sejam yg telah membariskan ahli-ahli panel yg cukup hebat dalam lapangan masing-masing. Dr Anje Radzi dari ZEST turut menjadi ahli panel pada forum yg berlangsung dengan penuh kegamatan dan infomatif.

IMG_1430

Zesters yang layak menerima STAR Award 2015

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Setelah selesai berforum, maka bermulah penyampaian anugerah kepada para awardees…

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Malamnya pula, mestilah ada gala dinner sambil penyampaian anugerah terulung bagi setiap kategori.

Lupa pulak ambil gambar di meja makan... Tengok baju je lah ye...

Lupa pulak ambil gambar di meja makan… Tengok baju je lah ye…

Lepas dah habis gala dinner and award presentation, maka tibalah masanya untuk menikmati bilik penginapan yang sangat-sangat best. Kalau Grand Lexis tu best, Lexis Hibiscus lebih best lagi tau…

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun...

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun…

Banyak facilities dalam bilik kat Lexis Hibiscus ni. Antaranya kolam renang, meja kerja, sauna, bilik mandi dengan tub dan berasingan dari tandas, katil queen yang sgt selesa untuk sorang baring, sinki yang luas dan private, sofa etc.

Credit photo to Shailey Azizah

Credit photo to Shailey Azizah

Jelas kelihatan di sini bahawa, apabila menerima award, pasti akan ada accomodation dan dinner yg hebat akan disediakan. Apa salahnya menikmati kehidupan secara santai tetapi berkualiti tinggi kan… Kalau anda selalu berkira-kira nak keluarkan duit sendiri untuk lodging and meal yang baik, marilah sama-sama join saya sebagai Agen Takaful. Komisyen dapat, award dapat, trip dapat, dinner dapat, kawan2 yg positif dapat, pahala apatah lagi…

Jom sertai saya sekarang dengan hubungi 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan membimbing anda untuk kekal maju di dalam industri takaful di Malaysia yg masih luas potensinya!

 

Share This:

Pada 24 Feb 2016, saya dan beberapa Zesters yg lain telah menghadiri majlis penyampaian award kepada qualifiers yg layak bagi quarter keempat 2015. Pencapaian ini telah membuktikan bahawa Zest Group dan Zesters sentiasa bekerja keras demi memartabatkan industri takaful di persada Malaysia ini. Usaha kami untuk mendidik org ramai memahami dan mendalami kepentingan takaful serta mentakafulkan seramai mungkin rakyat Malaysia dilihat mendapat perhatian syarikat sehingga melayakkan kami menerima beberapa anugerah berprestij syarikat.

Bagi mempercepat percambahan masyarakat yg celik takaful, kami dgn rasa besar hati amatlah mengalu-alukan penyertaan dari org di luar sana untuk bersama-sama Zest menyebar dan mentakafulkan lebih ramai rakyat Malaysia. Pasaran takaful dilihat masih luas dengan menyaksikan hanya 15% sahaja rakyat Malaysia yg memiliki sijil takaful. Ini bermakna terdapat 85% lagi org Malaysia tidak memiliki satu pun sijil takaful. Andalah antara orang-orang bestari yg patut menyebarkan takaful kepada orang sekeliling anda khususnya. Jangan lepaskan peluang menjadi agen takaful bersama Zest.

IMG_9795

Saya menerima Master Sales Award Silver

IMG_9797

Saya sebagai 1st Runner Up Highest Takaful ANC

IMG_9801

Seperti bersantai di tepi pantai

IMG_9802

Barisan Zesters yg telah menerima anugerah masing-masing pada CAN Award KL Central Region Q4 2015

12734118_10201459149477764_4986745021691195247_n

Founder Zest, GAM Zarina Sharif sebagai penerima anugerah Master Builder Award 4 quarter berturut-turut

12734124_10201459149517765_6050288224739553099_n

Zest Agency Manager Ira sebagai Champion Highest Takaful ANC Kategori Unit Manager

12741982_10201459157517965_6185319987986882528_n

Master Builder Award

12742473_10201459160078029_4342752346195834424_n

Master Sales Award

Yakinlah bahawa anda juga akan turut gemilang dan cemerlang apabila menyertai keluarga bahagia ZEST sebagai agen takaful yang disegani dan berkarisma. Hubungi saya suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Assalamualaikum & Hai semua orang!

Hari ini, 20 Februari 2016 bertempat di Sport 7, Wangsa Maju telah berlangsungnya Futsal Zest Championship 2016 yg turut menyaksikan pelbagai skil dan gaya permainan setiap agen Zest Group. Perlawanan yang bermula seawal jam 9.15 pagi ini diadakan secara liga yang mana telah menyebabkan beberapa pemain injured dan pancit!

Sekuat mana agen-agen ini membuat sales takaful, sekuat itu jugaklah semangat dan tenaga dicurahkan dalam perlawanan futsal antara rumah-rumah sukan dalam ZEST. Dalam perlawanan kali ini, Team Hitam telah mengungguli gelaran Johan diikuti Team Kuning sebagai Naib Johan dan Team Biru di tempat ketiga. Saya Team Merah yg turut memberikan saingan sengit terhadap kesemua team walaupun kami banyak diwakili oleh gadis-gadis ayu sahaja.

futsal all

Kesemua pemain handalan yg mewakili rumah sukan masing-masing

futsal hitam

Team Hitam

futsal kuning

Team Kuning

futsal biru

Team Biru

futsal purple

Team Ungu

futsal hijau

Team Hijau

futsal merah

Team Merah Membara Pasti Juara!

jadual perlawanan

Jadual perlawanan yang tak memberi peluang berehat

mata

Keputusan muktamad yang jelas sangat pemenangnya

merah vs biru

Aksi hebart Team Merah vs Team Biru

merah vs hitam

Aksi gempak Team Merah vs Team Hitam

rehat futsal

Lepas main, semua terdampar sambil makan2

hadiah ceremony

Pesanan Zest Founder kepada pejuang-pejuang di medan futsal dan takaful

futsal medal

Hanya untuk yang menang je….

hitam 1

Johan Futsal ZEST Championship 2016

kuning 2

Naib Johan Futsal ZEST Championship 2016

biru 3

Tempat Ketiga Futsal ZEST Championship 2016

Semoga kami akan menunjukkan prestasi yg lebih gemilang lagi dalam perlawanan sukan yg akan datang pada suku kedua tahunan nanti!

Suka saya nak beritahu orang di luar sana, Zest Group sangat mengamalkan sistem kekeluargaan dan bekerja sambil bersuka ria demi mengekalkan ukhwah dan professionalism setiap agen di bawah naungannya. Sekiranya anda tercari-cari kerjaya yang memberi kepuasan tinggi dari segi pendapatan dan keseimbangan hidup, anda tidak perlu teragak-agak lagi untuk menyertai Zest.

Kami sentiasa menyediakan segala platform yang sesuai dan praktikal untuk kesemua agen kami mendalami dan memahirkan diri dalam bidang takaful yang pada mulanya mungkin asing bagi anda. Bukakan minda. Mulakan langkah. Pilih Zest sebagai agensi tempat anda mengembangkan potensi dan bergelar jutawan takaful!

Hubungi sy Suri Fitriah 017-3723344 atau Drop Your Resume!

Share This: