Assalamualaikum & Hi Semua,

Ramai sudah orang mencari MEGA. MEGA kini menjadi buruan ramai atas keprihatinannya terhadap keperluan kewangan setiap orang di Malaysia ini. MEGA mampu membantu generasi kini memberikan harapan kehidupan dan masa depan yang lebih cerah untuk generasi akan datang. Nak kenal MEGA?

img_3671

Begitulah ringkasnya kisah si MEGA yang harus dimiliki oleh semua orang. Berikut saya canangkan kelebihan-kelebihan si MEGA ni :-

1-   Nilai Perlindungan Yang Tinggi. Bermula dari RM500,000 (Setengah Juta)

2-   Tempoh Caruman Yang Pendek Dan Fleksibel. 10 atau 20 tahun.

3-   Tempoh Perlindungan Yang Lebih Panjang Dari Tempoh Caruman. 30 tahun. Bayar 10 atau 20 tahun sahaja. Perlindungan tetap 30 tahun!

4-   Pengeluaran nilai tunai bila-bila masa dengan meninggalkan baki minimum RM1,000

5-   Manfaat Kesetian yang berjumlah sehingga 40% dari nilai caruman tahunan pada setiap 5 tahun.

*************************

Dari pandangan mata saya, MEGA sangat sesuai dijadikan Income Replacement Plan + Retirement Fund!

Penafian : Ini konsep saya tersendiri dalam memasarkan MEGA. Anda mungkin mendapat penerangan yang berbeza dari perunding takaful lain.

Ini kerana, dengan hanya mencarum selama 10 tahun, kita akan dilindungi dengan nilai perlindungan sebanyak RM500,000 selama 30 tahun. Sekiranya tidak berlaku kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh dalam tempoh 30 tahun itu, nilai tunai sebanyak dua kali ganda dari nilai caruman akan dikembalikan apabila sampai tempoh matang iaitu selepas 30 tahun. (Sila request quotation dari saya untuk dapatkan nilai caruman : Suri Fitriah 017-3723344).

Di mana kegunaan MEGA? Dalam kehidupan ini, kita tidak tahu langsung apa yang telah dimaktubkan di Loh Mahfuz. Jodoh, ajal, rezeki dan sebagainya telah pun diatur oleh Allah tetapi kita tidak tahu-menahu langsung. Atas sebab tidak tahu itulah satu persediaan untuk menghadapi musibah perlu dibuat. Maka, jika ditimpa musibah, tidaklah kita mahupun keluarga kita mati kutu untuk meneruskan hidup dengan dugaan dan ujian yang diberi. Contoh-contoh musibah yang kita tidak pernah diberitahu bahawa ia akan datang :-

1-   Kemalangan. Terutamanya kemalangan jalan raya yang dahsyat. Siapa kita untuk menolak KEMUNGKINAN bahawa kita boleh mati atau lumpuh di jalan raya?

acc-1 acc-2 acc-3

hilang-punca-pendapatan

2-   Penyakit Kritikal. Tiada siapa mahu dihinggapi penyakit. Tetapi ketahuilah bahawa walaupun kita sedaya upaya menjaga kesihatan diri kita, Allah tetap juga Penguasa Seluruh Alam. Jika Allah takdirkan kita dihinggapi juga penyakit kritikal, tiada apa pun yang mampu kita buat untuk menghalangnya.

potong-kaki 3718742

3-   Kematian. Semua orang tahu bahawa setiap yang hidup pasti akan mati. Tetapi bila, di mana dan bagaimana itu sentiasa menjadi rahsia Allah. Siapa tahu selepas membaca artikel ini, terus nyawa dicabut oleh Malaikat Izrail?

ziarah-kubur

ziarah-kubur-1

Maka dengan adanya persediaan yang kita buat untuk mengadap Ilahi dan meninggalkan segala apa yang kita miliki di dunia ini, senang dan damailah waris-walak dan sahabat handai yang ditinggalkan. Mereka masih boleh meneruskan kehidupan seperti biasa walaupun musibah menimpa kita. Kita sendiri yang mengelakkan dari mereka hidup melarat atau meminta-minta. Kita sendiri yang telah menyediakan dana untuk mereka kekal bahagia walaupun kematian kita ataupun mereka tidak akan berasa terbeban untuk menjaga kita sekiranya kita sudah menjadi cacat dan tidak menyumbang pendapatan kepada keluarga lagi. Tiada siapa yang akan membela nasib kita dan keluarga melainkan diri kita sendiri.

Apa lagi MEGA buat?

Malah lebih menggembirakan pula apabila sekiranya tiada musibah melanda sepanjang tempoh perlindungan, segala wang yang kita carumkan selama 10 tahun itu akan dikembalikan dengan nilai yang berganda. Walau bagaimanapun, pulangan ini bergantung kepada prestasi dana yang kita laburkan. Kita boleh menjadikannya sebagai dana selepas persaraan kita. Siapa lagi yang akan beri kita duit selepas bersara? Pastilah diri kita sendiri yang telah membuat persiapan awal! Nak cuba sediakan dana persaraan RM1 Juta? Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 sekarang!

anda-menderita-selepas-bersara

persediaanpersaraan bh-krisis-persaraan

Bukankah bijak dan kukuhnya perancangan kewangan kita dengan MEGA ini? Jika anda perlukan penerangan yang lebih lanjut, terus book appointment bersama saya Suri Fitriah 017-3723344. Rundingan 30 minit ini sentiasa PERCUMA kepada sesiapa yang benar-benar percaya bahawa Allah Penguasa Alam dan tiada siapa akan membela nasib kita selain diri kita sendiri. Jom jumpa!

Share This:

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 demi kerjaya yg gilang gemilang!

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Pada 21 hingga 22 April 2016 yang lalu berlangsungnya satu hari anugerah bagi mengiktiraf kejayaan dan kualiti agen-agen dan leader-leader hebart di Great Eastern Takaful. Julung-julung kalinya hari anugerah yg dikenali sebagai STAR Award 2015 telah diadakan di Lexis Hibiscus, Port Dickson. Dalam STAR Award ini terdapat banyak kategori yg telah dipertandingkan dan menetapkan requirement yg berbeza-beza untuk melayakkan seseorang agen atau leader itu bergelar sebagai penerima anugerah.

Seperti biasa, ZEST dan saya semestinya merupakan salah seorang daripada penerima anugerah. Penyampaian anugerah telah dimulakan dengan sessi forum selama sejam yg telah membariskan ahli-ahli panel yg cukup hebat dalam lapangan masing-masing. Dr Anje Radzi dari ZEST turut menjadi ahli panel pada forum yg berlangsung dengan penuh kegamatan dan infomatif.

IMG_1430

Zesters yang layak menerima STAR Award 2015

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Setelah selesai berforum, maka bermulah penyampaian anugerah kepada para awardees…

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Malamnya pula, mestilah ada gala dinner sambil penyampaian anugerah terulung bagi setiap kategori.

Lupa pulak ambil gambar di meja makan... Tengok baju je lah ye...

Lupa pulak ambil gambar di meja makan… Tengok baju je lah ye…

Lepas dah habis gala dinner and award presentation, maka tibalah masanya untuk menikmati bilik penginapan yang sangat-sangat best. Kalau Grand Lexis tu best, Lexis Hibiscus lebih best lagi tau…

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun...

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun…

Banyak facilities dalam bilik kat Lexis Hibiscus ni. Antaranya kolam renang, meja kerja, sauna, bilik mandi dengan tub dan berasingan dari tandas, katil queen yang sgt selesa untuk sorang baring, sinki yang luas dan private, sofa etc.

Credit photo to Shailey Azizah

Credit photo to Shailey Azizah

Jelas kelihatan di sini bahawa, apabila menerima award, pasti akan ada accomodation dan dinner yg hebat akan disediakan. Apa salahnya menikmati kehidupan secara santai tetapi berkualiti tinggi kan… Kalau anda selalu berkira-kira nak keluarkan duit sendiri untuk lodging and meal yang baik, marilah sama-sama join saya sebagai Agen Takaful. Komisyen dapat, award dapat, trip dapat, dinner dapat, kawan2 yg positif dapat, pahala apatah lagi…

Jom sertai saya sekarang dengan hubungi 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan membimbing anda untuk kekal maju di dalam industri takaful di Malaysia yg masih luas potensinya!

 

Share This:

Pada 24 Feb 2016, saya dan beberapa Zesters yg lain telah menghadiri majlis penyampaian award kepada qualifiers yg layak bagi quarter keempat 2015. Pencapaian ini telah membuktikan bahawa Zest Group dan Zesters sentiasa bekerja keras demi memartabatkan industri takaful di persada Malaysia ini. Usaha kami untuk mendidik org ramai memahami dan mendalami kepentingan takaful serta mentakafulkan seramai mungkin rakyat Malaysia dilihat mendapat perhatian syarikat sehingga melayakkan kami menerima beberapa anugerah berprestij syarikat.

Bagi mempercepat percambahan masyarakat yg celik takaful, kami dgn rasa besar hati amatlah mengalu-alukan penyertaan dari org di luar sana untuk bersama-sama Zest menyebar dan mentakafulkan lebih ramai rakyat Malaysia. Pasaran takaful dilihat masih luas dengan menyaksikan hanya 15% sahaja rakyat Malaysia yg memiliki sijil takaful. Ini bermakna terdapat 85% lagi org Malaysia tidak memiliki satu pun sijil takaful. Andalah antara orang-orang bestari yg patut menyebarkan takaful kepada orang sekeliling anda khususnya. Jangan lepaskan peluang menjadi agen takaful bersama Zest.

IMG_9795

Saya menerima Master Sales Award Silver

IMG_9797

Saya sebagai 1st Runner Up Highest Takaful ANC

IMG_9801

Seperti bersantai di tepi pantai

IMG_9802

Barisan Zesters yg telah menerima anugerah masing-masing pada CAN Award KL Central Region Q4 2015

12734118_10201459149477764_4986745021691195247_n

Founder Zest, GAM Zarina Sharif sebagai penerima anugerah Master Builder Award 4 quarter berturut-turut

12734124_10201459149517765_6050288224739553099_n

Zest Agency Manager Ira sebagai Champion Highest Takaful ANC Kategori Unit Manager

12741982_10201459157517965_6185319987986882528_n

Master Builder Award

12742473_10201459160078029_4342752346195834424_n

Master Sales Award

Yakinlah bahawa anda juga akan turut gemilang dan cemerlang apabila menyertai keluarga bahagia ZEST sebagai agen takaful yang disegani dan berkarisma. Hubungi saya suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Assalamualaikum & Hai semua orang!

Hari ini, 20 Februari 2016 bertempat di Sport 7, Wangsa Maju telah berlangsungnya Futsal Zest Championship 2016 yg turut menyaksikan pelbagai skil dan gaya permainan setiap agen Zest Group. Perlawanan yang bermula seawal jam 9.15 pagi ini diadakan secara liga yang mana telah menyebabkan beberapa pemain injured dan pancit!

Sekuat mana agen-agen ini membuat sales takaful, sekuat itu jugaklah semangat dan tenaga dicurahkan dalam perlawanan futsal antara rumah-rumah sukan dalam ZEST. Dalam perlawanan kali ini, Team Hitam telah mengungguli gelaran Johan diikuti Team Kuning sebagai Naib Johan dan Team Biru di tempat ketiga. Saya Team Merah yg turut memberikan saingan sengit terhadap kesemua team walaupun kami banyak diwakili oleh gadis-gadis ayu sahaja.

futsal all

Kesemua pemain handalan yg mewakili rumah sukan masing-masing

futsal hitam

Team Hitam

futsal kuning

Team Kuning

futsal biru

Team Biru

futsal purple

Team Ungu

futsal hijau

Team Hijau

futsal merah

Team Merah Membara Pasti Juara!

jadual perlawanan

Jadual perlawanan yang tak memberi peluang berehat

mata

Keputusan muktamad yang jelas sangat pemenangnya

merah vs biru

Aksi hebart Team Merah vs Team Biru

merah vs hitam

Aksi gempak Team Merah vs Team Hitam

rehat futsal

Lepas main, semua terdampar sambil makan2

hadiah ceremony

Pesanan Zest Founder kepada pejuang-pejuang di medan futsal dan takaful

futsal medal

Hanya untuk yang menang je….

hitam 1

Johan Futsal ZEST Championship 2016

kuning 2

Naib Johan Futsal ZEST Championship 2016

biru 3

Tempat Ketiga Futsal ZEST Championship 2016

Semoga kami akan menunjukkan prestasi yg lebih gemilang lagi dalam perlawanan sukan yg akan datang pada suku kedua tahunan nanti!

Suka saya nak beritahu orang di luar sana, Zest Group sangat mengamalkan sistem kekeluargaan dan bekerja sambil bersuka ria demi mengekalkan ukhwah dan professionalism setiap agen di bawah naungannya. Sekiranya anda tercari-cari kerjaya yang memberi kepuasan tinggi dari segi pendapatan dan keseimbangan hidup, anda tidak perlu teragak-agak lagi untuk menyertai Zest.

Kami sentiasa menyediakan segala platform yang sesuai dan praktikal untuk kesemua agen kami mendalami dan memahirkan diri dalam bidang takaful yang pada mulanya mungkin asing bagi anda. Bukakan minda. Mulakan langkah. Pilih Zest sebagai agensi tempat anda mengembangkan potensi dan bergelar jutawan takaful!

Hubungi sy Suri Fitriah 017-3723344 atau Drop Your Resume!

Share This:

Assalamualaikum dan Hi semua!

Mungkin orang diluar sana ada tertanta-tanya berapakah sebenarnya income yang boleh diperolehi dari kerjaya sebagai agen takaful ni? Ada yang kata tak berbaloi tetapi lebih ramai yang kata duit mudah dengan kerja yg jauh lebih ringan 🙂

Baiklah mari saya kongsikan bersama anda berapakah sebenarnya income yg boleh anda dapat dari tugas sebagai agen. Secara umum, jawapannya ialah TIADA HAD! Memang betul! Tiada had ditetapkan oleh mana-mana syarikat takaful bagi pendapatan seorang agen. Sebab apa takde had? Sebab selagi anda membawa orang untuk sign up perlindungan takaful, selagi itulah anda tetap mendapat komisyen. Kalau seribu orang yang sertai, dari seribu penyertaan itulah komisyen yg anda akan dapat.

comm sts

Terdapat beberapa sumber pendapatan bagi seseorang agen. Tetapi saya hanya ceritakan 3 sahaja yang utama. Yang lain-lain anda akan dapat tahu apabila dah jadi agen nanti :-

Pertama : Komisyen

Di Great Eastern Takaful, komisyen dari setiap satu penyertaan dibayar sehingga enam tahun. Tetapi peratusannya berkurang dari tahun ke tahun mengikut jenis produk. Sebagai contoh, komisyen untuk produk berkaitan pelaburan adalah seperti berikut :-

Tahun 1 : 25%

Tahun 2 : 20%

Tahun 3 : 18.5%

Tahun 4 : 18.5%

Tahun 5 : 15%

Tahun 6 : 15%

Kedua : Production Bonus

Bonus sebanyak 5% akan diberi bagi setiap jualan apabila seseorang agen itu mencapai kuota minimum QFYLP 18,000 pada tahun itu.

Ketiga : Persistency Bonus

Bonus sebanyak 5% akan diberi bagi setiap jualan yang lengkap carumannya selama setahun.

Katalah seorang client anda telah sign up satu produk dengan bayaran bulanan sebanyak RM250. Beliau membayar dengan baik selama 10 tahun. Maka anda akan dapat :-

Tahun 1 = RM750 + RM150 (Production bonus) + RM150 (Persistency bonus)

Tahun 2 = RM600

Tahun 3 = RM555

Tahun 4 = RM555

Tahun 5 = RM450

Tahun 6 = RM450

Jumlah keseluruhan yg diperoleh hanya dari 1 client = RM3660

Cuba kirakan jika anda ada 100 clients, 1000 clients, 3000 clients etc…… Berapa anda dapat?

Itu baru 3 sumber pendapatan. Anda akan ada lebih lagi sumber pendapatan apabila anda join kami sebagai agen di Great Eastern Takaful! Nak dapat income 122% dari harga jualan? Jom sertai saya! Call 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This:

Dari Allah kita datang dan kepada-Nya jua kita pulang.

Ajal maut memang tak pernah kita ketahui bila akan datangnya. Tetapi kematian itu adalah PASTI bagi setiap insan yang bernyawa. Pada 7 April 2015, maka telah kembali ke Rahmatullah seorang client yang juga merupakan rakan sekerja saya di pejabat akibat kecederaan teruk di kepalanya setelah terlibat dalam kemalangan motosikal semasa hendak bertugas. Allahyarham Mohd Andrian yang baru berusia 27 tahun ini meninggalkan seorang isteri serta seorang anak lelaki berusia 3 tahun dan seorang anak perempuan berusia 6 bulan. Sunggu sayu rasa hati apabila melihat anak-anak Allahyarham yang belum benar-benar faham tentang pemergian ayah mereka buat selama-lamanya.

Allahyarham Mohd Andrian dan anak-anaknya. Al-Fatihah...

Allahyarham Mohd Andrian dan anak-anaknya. Al-Fatihah…

Continue reading

Share This:

2-3 bulan yg lepas, banyak kisah kita dengar pasal kegagalan program-program emas. Bukan 1 atau 2 program sahaja yg gagal tapi banyak lagi. Banyak faktor yg menyebabkan kegagalan program-program tersebut. Semua pihak ada kesilapan masing-masing. Yg buat program ada silap sendiri. Yg menyertai program apatah lagi.

chokingSaya tahu, ramai sangat yg baru mula nak join dunia emas ni. Tak cukup kaji tak cukup study terus kelabu mata masuk program-program yg ditawarkan. Yelah sapa tak nak, letak saja modal lepas tu terima habuan secara bulanan atau berkala seperti yg ditetapkan. Bukankah itu jalan singkat untuk tambah income bulanan katanya? Tapi sangat kurang yg betul-betul fahamkan bagaimana program itu dilakukan, dari mana logiknya dan apa yg berlaku.

Continue reading

Share This:

YA!! Memang betul… Memang boleh…

rumah RM3 sehariTahukah anda bahawa rumah macam kat atas tu boleh dibina dengan harga RM100,000???

Macam mana nak sediakan RM100,000 lumpsum? Abes la semua duit nak kena withdraw dari bank? Mati la nak bayar loan kalau pinjam sampai 100,000!!!

Percayalah bahawa kita sememangnya boleh menyediakan dana RM100 Ribu tu dengan hanya mencarum RM5 sehari dengan Great Eastern Takaful. RM150 sebulan sudah memadai untuk menyediakan lebih RM100 Ribu apabila kita meninggal dunia, mengalami hilang upaya kekal atau didatangi salah 1 daripada 36 Penyakit Kritikal.

Banyak pendekatan boleh diadaptasi dalam menggunakan wang pampasan yang diterima.

Continue reading

Share This:

i-Great Amal

i-Great Amal merupakan satu produk khas daripada Great Eastern Takaful yang direka khusus untuk umat Islam. i-Great Amal boleh digunakan dalam pelbagai cara. Sebagai simpanan, sebagai persediaan, sebagai perlindungan dan lain-lain lagi ikut kreativiti masing-masing. Tetapi, saya lebih gemar sekiranya i-Great Amal ini dijadikan sebagai PELENGKAP.

Pelengkap kepada simpanan Haji kita. Kenapa pulak pelengkap? Sebab i-Great Amal boleh melengkapkan simpanan Haji kita yang sedia ada. Katakanlah kita membuat simpanan Haji di Tabung Haji sebanyak RM100 sebulan. Selepas setahun, kita akan mempunyai simpanan di Tabung Haji sebanyak RM1,200 berserta dividen yang diisytihar. Itulah nilai yang kita miliki buat masa itu.

Dalam i-Great Amal, dengan caruman serendah RM50 sebulan, kita sebenarnya memiliki simpanan, perlindungan dan persediaan. Selepas 5 tahun mencarum pula kita layak mendapat wang saku bernilai RM800 untuk digunakan ketika menunaikan Haji/Umrah. Selepas 10 tahun pula kita layak dapat 1 bahagian korban yang bernilai RM500. Selain itu kita juga mempunyai dua kali ganda perlindungan jika meninggal ketika menunaikan Haji/Umrah.

Mari saya jelaskan satu per satu semoga lebih faham. Tempoh caruman adalah minimum selama 10 tahun sehinggalah maksimum selama 40 tahun. Berikut merupakan manfaat yang akan diperoleh dengan mencarum dalam i-Great Amal :-

  1. Nilai Asas Dilindungi
  2. Wang Saku untuk menunaikan Haji/Umrah
  3. Badal Haji
  4. 1 Bahagian Korban
  5. Wang simpanan
  6. Pampasan Penyakit Kritikal

Nilai Asas Dilindungi (Basic Sum Covered)

Ini adalah nilai pampasan yang akan diterima sekiranya mengalami cacat kekal atau meninggal dunia. Minimum RM10,000.

Wang Saku Untuk Menunaikan Haji/Umrah

Wang saku ini terbahagi kepada dua jenis. Pertama di tuntut semasa dalam tempoh caruman. Kedua, dituntut apabila sijil matang.

Jenis pertama iaitu yang dituntut semasa mencarum cuma bernilai RM800.

Jenis kedua iaitu yang dituntut apabila sijil matang pula bernilai RM2,000.

Wang saku ini hanya layak dituntut selepas 5 tahun mencarum.

Badal Haji

Badal Haji atau Upah Haji yang bernilai RM3,000 ini akan dilakukan secara automatik sekiranya kita kembali ke Rahmatullah dalam tempoh mencarum. Nilai Badal Haji ini akan ditolak dari Nilai Asas Dilindungi.

1 Bahagian Korban

Selepas mencarum selama 10 tahun, kita layak mendapat 1 bahagian korban yang bernilai RM500. Nilai Korban ini boleh dituntut dalam dua kaedah. Pertama, kita mahu lakukan korban dengan sendiri. Kedua, kita minta Great Eastern Takaful lakukan korban itu bagi pihak kita.

Bagi kaedah pertama, cek bernilai RM500 akan dikeluarkan kepada kita untuk kita tunaikan dan membeli sendiri 1 bahagian korban.

Bagi kaedah kedua, satu surat pemberitahuan akan diberikan kepada kita bahawa ibadah korban kita telah dilaksanakan.

Wang Simpanan

Wang simpanan hanya boleh diterima apabila sijil matang. Wang simpanan ini boleh digunakan untuk apa sahaja tujuan. Wang simpanan yang diperolehi mungkin lebih sedikit atau kurang sedikit dari jumlah caruman yang dicarum bergantung kepada risiko pemilik sijil.

Pampasan Penyakit Kritikal

Pampasan ini merupakan pilihan yang boleh dibuat. Sekiranya kita memilih untuk mempunyai perlindungan ini, kita akan diberikan nilai pampasan sekaligus sekiranya didiagnos mengidap salah 1 daripada 36 penyakit kritikal. Wang itu boleh digunakan untuk merawat penyakit atau menunaikan Haji/Umrah.

Dengan ciri-ciri yang dimiliki oleh i-Great Amal tadi, ia memang boleh melengkapkan simpanan di Tabung Haji kita yang semakin hari semakin meningkat. Lagi banyak menyimpan, lagi cepat kita dapat menunaikan Haji/Umrah.

Share This: