Pada 22 Julai 2017, rasmilah sudah pembukaan Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, Kuala Lumpur yg telah disempurnakan oleh CEO Great Eastern Life Malaysia, YBhg Dato Koh Yaw Hui. Majlis Perasmian ini dimeriahkan lagi dengan Sambutan Aidilfitri 2017!

Ibu Pejabat Zest Life Consultancy ini menempatkan 2 orang Group Agency Manager dan 4 orang Agency Manager yang membawa kepada keseluruhan wakil takaful di bawah naungan Zest adalah seramai 99 orang. Ibu Pejabat Zest meletakkan Tingkat 1 sebagai ruang pejabat pentadbiran manakala Tingkat 2 digunakan sepenuhnya untuk keperluan latihan dan pembangunan agen.

Terwujudnya Ibu Pejabat ini menunjukkan bahawa bidang takaful mampu menjadikan kita sebagai usahawan atau ahli perniagaan yg berprestij dan disegani. Bukan semua orang memiliki perniagaan sendiri dan bangunan perniagaan sendiri.

20170722_130208

Dewan Latihan kami yang mampu memuatkan sehingga 40 orang peserta dalam satu-satu masa dilengkapi dengan LCD Projector, PA System, papan tulis, kerusi dan meja secukupnya. Dewan Latihan ini diberi nama Orchid Hall.

IMG_8082

Manakala untuk latihan yang berskala lebih kecil, kami turut mempunyai Bilik Latihan berkapasiti 10 orang yang juga dilengkapi dengan peralatan dan perkakasan yg sama seperti Orchid Hall. Bilik Latihan ini pula diberi nama Lavender Room.

IMG_8081

Demi kemudahan agen-agen untuk menyelesaikan tugas-tugas takaful masing-masing, satu ruang khas telah disediakan untuk mereka! Di ruang ini tersedianya kerusi meja kerja, kabinet fail, papan tulis dan dua buah komputer yang boleh digunakan oleh mana-mana agen utk membuat quotation mahupun pendaftaran kes-kes baru daripada pelanggan masing-masing.

IMG_8083

Selain itu, sudut perbincangan dan ruang bersosial juga diwujudkan untuk membentuk suasana kerja yang proaktif dan kondusif bagi menaikkan semangat semua Zesters dalam mengendalikan pelanggan dan tugas-tugas takaful. Ruang-ruang ini direka lebih santai agar tidak terasa tegang dalam perbincangan.

IMG_8080

Untuk menambahkan keselesaan pada Zesters dan tetamu yg hadir ke Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, kemudahan asas seperti Surau, tandas dan pantry juga tersedia sempurna untuk kegunaan semua.

Dengan kemudahan, kepakaran dan kesungguhan Zest Life Consultancy dalam bidang takaful ini, saya yakin kami dapat membentuk dan melahirkan agen-agen seterusnya leader-leader Takaful yang berkualiti dan berdaya saing!

IMG_8023

Jika anda mahu merasai kemanisan berada dalam bidang takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk penerangan lanjut.

Share This:

Pada 16 hingga 21 Mac 2017 yg lalu, saya bersama-sama qualifiers lain dari seluruh Malaysia telah bercuti ke Beijing, China sebagai hadiah daripada Great Eastern atas kerja keras kami dalam bidang takaful. Percutian ditaja penuh oleh Great Eastern ini amat menggembirakan tambahan lagi Muslim qualifiers semakin ramai dan memudahkan trip dirancang secara patuh-syariah 🙂

Hari pertama

Sampai di Beijing jam 12.50 pagi dan terus di bawa check-in ke hotel. Tidur je lah malam tu kan. Cuaca di Beijing waktu kami melawat adalah sekitar 10 hingga 25 darjah celsius.

IMG_5266

Ni depan hotel kami menginap

Hari kedua

Melawat Tiananmen Square dan Forbidden City. Lepas makan malam menonton acrobatic show pulak.

IMG_5030

Di Tiananmen Square. Setiap hari waktu pagi dan petang, orang ramai boleh berkumpul di sini untuk menyanyikan lagu negara semasa upacara menaik dan menurunkan bendera neagara

IMG_5261

Dah dalam Forbidden City. Ada 7 gate dari selatan ke utara. Dalam Forbidden City ni ada 9999.5 bilik. Bilik2 ni adalah untuk isteri-isteri Maharaja yg mencecah 3000 orang semunya

IMG_5224

Sebelum menonton acrobatic show selama 1 jam

Hari ketiga

Bertandang ke Gu Bei Water Town di sebelah pagi. Hidangan stimboat untuk makan tenghari. Lepas tu mendaki Simatai Great Wall.

IMG_5171

Gu Bei Town ini dibina semula semirip bandar air asalnya

IMG_5106

Makan dulu sebelum naik kereta kabel ke Simatai Great Wall

IMG_5063

Sampai pun di Simatai Great Wall. Mengah jugak nak naik ke atas ni. Memang ada laluan sempurna tapi sungguhlah curam.

IMG_5100

Cantik kan view di Simatai Great Wall ni. Takde lah menyesal panjat tinggi-tinggi

Hari keempat

Melawat Bird Nest Olympic Stadium dan Blue Cube. Lepas tu menyelusuri Hutong dengan menaiki beca. Gala Dinner dengan hidangan dan persembahan untuk Maharaja.

IMG_5167

Stadium Olimpik 2008 yang mampu memuatkan 110,000 penonton dalam 1 masa. Dibina oleh arkitek Sweden dengan kos 3.1 Billion Renminbi

IMG_5262

Blue Cube yang berekabentuk seperti sisik ikan. Semua acara akuatik berlangsung di sini

IMG_5272

Depan hall gala dinner

IMG_5269

Depan restoren sebelum gala dinner

Hari kelima

Melawat Niu Jie Mosque. Masjid tertua di Beijing.

IMG_5258

Masjid Niu Jie ni memang 100% rekabentuk Cina

IMG_5244

Depan dewan solat wanita. Memang terpisah dari dewan solat lelaki.

Yang tempat-tempat shopping takyah lah tunjuk ye. Shopping je pun. Dari lawatan percuma ini, saya membuat kesimpulan bahawa Beijing adalah satu bandar yang sangat bersih dan teratur.

Macam mana? OK juga kan jadi agen takaful? Jalan-jalan ke tempat yg baik secara percuma dan diatur dengan baik. Jom hubungi saya untuk tahu lebih lanjut lagi tentang kerjaya sebagai agen takaful. Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Hai & Assalamualaikum Semua,

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, akhirnya saya telah pun secara rasminya bergelar Agency Manager pada Tahun 2017 ini! Demi mempastikan bahawa setiap Agency Manager yg baru dapat mengetahui dan mampu menjalankan tugas sebagai Leader dengan sempurna, Great Eastern menganjurkan satu siri kursus kepimpinan yg dikenali sebagai Professional Leadership Series Y1 (PLS Y1). PLS Y1 wajib disertai oleh semua Newly Promoted Agency Manager pada tahun pertama kenaikan pangkat. PLS Y1 ini berlangsung selama 3 Hari 2 Malam di ABC Camp, Janda Baik. Kalau dah namanya camp, anda pun boleh faham la macam mana keadaannya kan? Ini bukan vacation! Ini ujian fasa peralihan dari zon kebiasaaan sebagai agen untuk berganjak ke zon pengurus agensi. Memang sengaja tak diberi selesa!

IMG_4489

Sebahagian dari peserta PLS Y1 17-19 Februari 2017

Dalam kursus bersiri ini segala pengetahuan, keperluan, kemahiran dan teknik dalam mengendalikan agensi dan para agen akan dikongsikan oleh Trainers dan juga para peserta. Siri ini dimulakan dengan pengenalannya yg menitikberatkan soal perancangan agensi. Ada 6 lagi modul yg akan menyusul dan siri ini juga dilengkapkan dengan sesi coaching secara berkala hingga bulan Julai. Banyak Latihan Dalam Kumpulan dalam siri kursus kepimpinan ini.

Ini team saya dalam PLS Y1. Kami menggelarkan diri kami CLA

Ini team saya dalam PLS Y1. Kami menggelarkan diri kami CLA. Saya, Teng, BC, Choo, Dr Nasa, Padma & Fiza

Ini kumpulan dah dicampur-adukkan

Ini kumpulan dah dicampur-adukkan

Stretching hari pertama sebelum jogging secara individu

Stretching hari pertama sebelum jogging secara individu

Jogging berkumpulan hari kedua

Jogging berkumpulan hari kedua

Berkongsi tentang aktiviti jogging berkumpulan yg memberi byk pengajaran dan tips

Berkongsi tentang aktiviti jogging berkumpulan yg memberi byk pengajaran dan tips

IMG_4501

Tinggal dalam dormitri saja. Siap dok katil atas! Mengimbau zaman form 1 dulu di KUSESS

Kamilah 3 Agency Manager dari SNUTeam

Kamilah 3 Agency Manager dari SNUTeam

Persediaan rapi dan perancangan yg teliti memang benar-benar penting dalam perjalanan membentuk agensi. Permainannya juga sudah berbeza dengan cara permainan sebagai agen. Saya suka sangatlah nak ajak dan beritahu anda semua bahawa kerjaya dalam takaful bukan kerjaya picisan. Kerjaya ini benar-benar menguji dan menggilap potensi diri yg ada dalam diri kita. Jika anda tidak berasa puas dalam kehidupan, marilah ceburkan diri dalam bidang takaful. Anda tidak akan menyesal!

Sertai saya dan rakan takaful yg lain. Call Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Assalamualaikum & Hi,

Saya fikir, saya amat jarang bercerita bagaimana nak dapatkan client dalam bidang takaful ni. Ada ke orang nak? Senang ke susah nak cari client? Dari mana nak dapatkan prospek?

Baiklah… Kali ini saya nak kongsikan kepada anda semua, macam mana nak dapat client dalam bidang takaful. Secara ringkasnya, kaedah-kaedah mendapatkan client takaful ini hampir sama sahaja dengan produk kewangan yang lain. Tapi kat sini, saya nak share pengalaman saya sendiri sahaja.

Kaedah 1 – Natural Market

Natural market ni maksudnya orang-orang sekeliling kita yang memang kita dah kenal. Contohnya ahli keluarga, rakan sekerja, rakan sekolah, rakan universiti, rakan persatuan, jiran, saudara-mara dan sebagainya. Orang-orang ini semua adalah orang kenal kita dan kita kenal dia secara langsung.

Dengan natural market, kita ada kelebihan dari segi mendapatkan appointment memandangkan dia memang dah kenal kita. Cuma tunggu dia nak jumpa kita atau tak. Closing ratio juga amat tinggi apatah lagi jika kita memang seorang yang disegani atau disenangi.

Ini adalah cousin dan 2nd cousin saya

Ini adalah cousin dan 2nd cousin saya

Kaedah 2 – Referral

Referral pulak bermaksud orang yang diperkenalkan kepada kita oleh orang yang kita kenali. Contohnya, kakak kita perkenalkan kawan sekerjanya kepada kita. Referral juga memberi closing ratio yang tinggi memandangkan “trust” telah terbentuk dari awal dengan menjadikan orang yang memperkenalkan kita kepada dia sebagai sebuah jambatan yang kuat.

Referral sebenarnya tidak akan putus selagi mana kita rajin memintanya daripada natural market kita atau exisitng clients. Gambar bawah ni kawan kepada kawan saya.

Peserta menandatangani borang pengesahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya :-)

Peserta menandatangani borang pengesahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya :-)

Kaedah 3 – Cold Call (Stranger)

Cold Call ini maknanya kita membuat panggilan secara rawak terhadap nombor-nombor telefon yang kita dapat dari pelbagai sumber seperti pameran, kenduri kawin, directory syarikat, laman web, buku pelawat dan macam-macam lagi.

Untuk kaedah ini, kita memerlukan banyak himpunan nombor telefon untuk dihubungi. Dari 20 nombor telefon yang kita panggil, mungkin kita dapat mengatur 6 appointment. Dari 6 appointment itu, mungkin 3 dapat close deal. Closing rationya agak significant. Disebabkan itu, kita memerlukan nombor telefon yang banyak. Sebab dalam banyak2 nombor itu, ada yang out of service, ada yang off, ada yang tidak angkat, ada yang tidak mahu, ada yang suruh call semula dan macam-macam lagi.

Berpeluh-peluh buat call...

Berpeluh-peluh buat call…

Kaedah 4 – Flyers

Menyebar flyers atau risalah kelihatan satu aktiviti yang mudah. Tapi ketahuilah bahawa menyebar flyers perlulah dalam kuantiti yang betul-betul pukal. Ini kerana closing ration untuk flyers boleh dikatakan sangat-sangat rendah iaitu 1000:1. Maknanya dalam 1000 flyers yang kita edarkan, mungkin hanya dapat close 1 kes sahaja. Hal ini kerana flyers bertujuan untuk diedar secara rawak kepada sebanyak mungkin manusia. Jadi kita tidak tahu, apa keperluan produk kita kepada pembacanya.

Kaedah 5 – Business Card

Setiap orang yang melakukan perniagaan, pasti ada business card kan? Business card ini boleh menjadi powerful tools dalam mendapatkan client jika digunakan dengan cara yang betul. Apabila anda memberikan business card anda kepada orang lain, pastikan anda juga kembali mendapat business card dia! Barulah kita boleh hubungi dia untuk set appopintment. Jangan haraplah dia nak hubungi kita untuk dapatkan rundingan. Kita yg kena call dia. Sebab itu, pastikan kita dapat business card orang yg kita temui apabila kita menghulurkan business card kita.

Ini fridge magnet berupa business card

Ini fridge magnet berupa business card

Kaedah 6 – Booth

Membuka booth untuk memasarkan takaful ada seninya tersendiri. Buka booth pula menuntut komitmen yang tinggi. Antaranya masa yang digunakan agak panjang, bayaran sewa tapak jika ada, penyediaan perkakas dan peralatan, penyediaan bahan-bahan promosi dan lain-lain. Agak sukar untuk terus close kes dengan orang yang melawat booth kita. Oleh itu, booth lebih sesuai dijadikan lubuk untuk mendapatkan nombor telefon dan contact. Booth untuk penerangan produk dilihat kurang sesuai.

Melainkan kita memang membuka booth secara tetap di satu-satu lokasi yg mana orang ramai telah tahu bahawa kita beroperasi di situ.

Membuka Booth semasa hari Alumni SMAP Kajang

Membuka Booth semasa hari Alumni SMAP Kajang

Kaedah 7 – Seminar Jualan

Seminar jualan pula adalah sesi taklimat yang kita dapatkan untuk membuat taklimat secara berkelompok atau berkumpulan. Kaedah ini sesuai digunakan di pejabat-pejabat atau sekolah-sekolah. Dengan kaedah ini, kita berpeluang mendapatkan bilangan kes yang lebih banyak. Sama seperti booth, dari kaedah seminar jualan ini, kita seharusnya mengumpulkan seberapa banyak contact number. Kalau pun tidak dapat terus close semasa taklimat, kita masih banyak peluang untuk bertemujanji di luar.

GM Zarina menyampaikan taklimat bagi pihak saya di IPD Kuala Selangor

GM Zarina menyampaikan taklimat bagi pihak saya di IPD Kuala Selangor

Kaedah 8 – Internet

Penggunaan internet dalam perniagaan tidak dapat dinafikan lagi pada zaman ini. Semuanya nak up-to-date dan pantas. Pengiklanan melalui internet seperti dalam laman sosial seperti Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram dll banyak memberi impact dalam sesuatu perniagaan. Pada masa sekarang, orang ramai lebih selesa merayau-rayau dalam internet terlebih dahulu untuk mendapatkan maklumat sebelum membeli atau memiliki sesuatu barang. Maka peluang ini harus digunakan sepenuhnya untuk memperkenalkan diri dan servis kepada umum dengan harga yang cukup murah. Seperti yang saya lakukan ini. Membuat blog untuk berkongsi tentang produk, servis dan kerjaya dalam bidang takaful.

Menjadikan FB sebagai tempat marketing

Menjadikan FB sebagai tempat marketing

Haaaa.. Macam mana? Banyakkan sebenarnya kaedah-kaedah nak dapatkan client. Anda pun mesti boleh buat mana-mana kaedah di atas. Apa lagi? Jom Jadi Agen Takaful! Hubungi Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Assalamualaikum & Hi Semua!

Tahun ini merupakan tahun kelima saya bergelar sebagai Agen Great Eastern Takaful Berhad. InsyaAllah pada 2017, saya akan melangkah ke liga baru pula sebagai Agency Manager. Tempoh lima tahun itu boleh saya anggapkan sebagai tempoh yang layak menyebabkan seseorang agen memiliki dan melalui pelbagai pengalaman serta selok-belok dalam industri takaful ini. Pengalaman dari segi memasarkan produk, menangani tolakan, mengendalikan tuntutan, khidmat selepas jualan malah merekrut rakan sebagai agen merupakan antara pengalaman-pengalaman yang sangat berharga sehingga tidak ada tolok bandingnya. Kita kena lalui dahulu, baru kita tahu macam mana nak bertindakbalas atau membaikpulih. Apatah lagi ujian dan halangan dalam proses membentuk sebuah agensi sendiri!

Dari pengamatan dan pengalaman saya, ingin saya kongsikan kelebihan-kelebihan yang boleh anda nikmati sebagai Agen Great Eastern Takaful. Kelebihan ini mungkin anda rasa biasa-biasa saja. Tapi, percayalah kelebihan ini mampu membuatkan anda menjadi seorang individu yang sedikit berbeza dari orang lain terutamanya dari segi keyakinan diri :-

  1. Komisen dibayar dua kali sebulan
  2. Bayaran parking yang murah di HQ
  3. Percutian percuma dengan layanan kelas tinggi lebih dari 1 destinasi setiap tahun
  4. Mudah meyakinkan prospek dengan keutuhan syarikat dan kemapanan produk
  5. Latihan bertaraf antarabangsa dengan yuran yang rendah
  6. Kemudahan bilik-bilik perjumpaan yang kondusif dengan harga percuma
  7. Pengiktirafan pencapaian diukur dari banyak aspek
  8. Pemantauan rapi dari pihak pengurusan
  9. Sistem sokongan yang padu dan jitu

Secara keseluruhannya, saya dapat simpulkan bahawa banyak kos tersembunyi dapat dijimatkan dengan bergelar Agen Great Eastern Takaful. Jika diamati satu per satu perkara di atas, ternyata banyak kos dapat dikurangkan yang sekaligus boleh memperkemas ekonomi keluarga masing-masing. Bila ekonomi keluarga terjaga, semestinya kita akan berasa lebih gembira dan bahagia tanpa kesempitan.

Selain itu, percaya atau tidak, ketahuilah bahawa kerjaya sebagai agen takaful sedikit sebanyak boleh dikategorikan sebagai kerjaya kalis krisis ekonomi. Mengapa begitu? Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu, ada beberapa perkara yang berkaitrapat dengan takaful yang tidak dapat dinafikan :-

  1. Manusia perlukan wang setiap hari
  2. Kemalangan atau kematian tidak pernah memberi amaran untuk berlaku
  3. Sakit tidak mengira kita ada wang atau tiada untuk merawatnya
  4. Urusan pengkebumian tidak percuma
  5. Kos sara hidup, kos pendidikan, kos perubatan dan segala kos tidak pernah kita dengar semakin lama semakin turun. Pastinya semakin lama, semakin naik

Kesemua kebocoran wang akibat perkara-perkara di atas sebenarnya boleh dikurangkan dengan memiliki takaful. Setiap orang yang hidup seharusnya memiliki sekurangnya satu sijil takaful! Walau seburuk mana pun keadaan ekonomi yang dihadapi, manusia tetap perlukan takaful untuk kehidupannya.

Dengan itu, janganlah kita terlalu gundah dengan kestabilan kita sebagai agen takaful. Selagi ada manusia dan kehidupan yang aman, selagi itu takaful diperlukan.

Jom, jadi sebahagian penyebar takaful ke seluruh pelusuk Malaysia ni. Ramai lagi yang belum sedar dan belum ada sijil takaful! Awaklah yang kena tolong beritahu pada dia. Sebar takaful, dapat jana income. Taknak ke?

Kalau nak, hubungi talian panas ni 017-3723344. Cakap dengan Suri Fitriah.

Share This:

Assalamualaikum & Hi!

Rasanya dah sampai masa untuk para graduan mula berhenti mencari pekerjaan yang dirasakan popular seperti doktor, engineer, lawyer, arkitek dan seangkatan dengannya. Dengan keadaan ketidaktentuan ekonomi dan zaman teknologi sekarang ini, pasaran pekerjaan juga turut menjadi tidak menentu! Sekejap nak pakai orang, sekejap tak nak. Sekejap besarkan syarikat, sekejap kecikkan pulak.

Tahu tak kami di Great Eastern Takaful sentiasa mengambil rekrut baru walaupun banyak syarikat lain sibuk berhentikan pekerja. Kami pula sentiasa nak ambil orang untuk sama-sama bekerja dengan kami! Memanglah kerjaya sebagai agen tidak pernah menjadi pilihan utama para graduan. Tetapi ketahuilah bahawa kerjaya ini sungguh promising!

Suri Recruitment

Apa yang promising sangat tu?

  1. Dengan berbekalkan modal RM84.80 anda boleh jana beribu-ribu Ringgit dalam masa singkat dan berterusan. Mana nak dapat perniagaan yang modalnya serendah itu!
  2. Struktur komisen secara berangkai sangat membantu dalam pembentukan perniagaan takaful dari hari pertama sehinggalah anda ambil keputusan untuk bersara. Di mana anda nak dapat untung berkali-kali dengan hanya sekali jualan? Kalau jual karipap 1, dapat untung untuk 1 karipap pada hari itu sahaja. Tapi dengan perniagaan takaful, bagi 1 orang yang setuju sign up, anda akan dapat komisen selama 6 tahun! Jual sekali, untung banyak kali!
  3. Banyak hadiah dan anugerah. Di mana anda boleh dapatkan anugerah cemerlang setiap bulan? Biasanya setahun sekali sahaja kan?
  4. Percutian percuma sebanyak 3 hingga 4 kali dalam setahun. Memang anda boleh pergi bercuti bila-bila anda suka. Tapi dengan menjadi Great Eastern Takaful percutian anda percuma saja! Tak perlu kumpul duit dalam tabung khas percutian. Layanan dan perkhidmatan percutian percuma ini pun semuanya 5 bintang atau kelas tinggi. Tak perlu nak berjimat-jimat untuk travel. Travellah dengan selesa dan bergaya!
  5. Dari segi masa pula, anda aturlah sendiri ikut keselesaan anda. Nak keluar lambat balik awal pun tiada siapa yang akan menghalang. Asalkan tugas anda sebagai agen dilaksanakan dengan baik. Jadi tiada masalah untuk hantar ambil anak di sekolah. Nak berurusan dengan pejabat kerajaan ke, nak pergi JPJ ke, nak pergi mahkamah ke, nak pergi Masjid ke, nak main bola ke… Buatlah apa saja ikut jadual yang di atur sendiri.
  6. Kenaikan pangkat tanpa mengira seniority atau merit. Tak perlu kipas-kipas bos. Tak perlu mengampu sana sini. Selagi mana anda dapat memenuhi requirement yang ditetapkan untuk naik pangkat, anda tetap akan naik pangkat walaupun ada 1000 lagi orang lain yang turut nak naik pangkat sama macam anda. Tak perlu tunggu position di atas anda kosong atau penyandangnya mati baru boleh naik pangkat. Naiklah pangkat secepat 2 tahun dari tarikh anda mula bergelar agen.
  7. Kalau dah naik pangkat, sudah tentulah mempunyai agensi sendiri kan? Agensi milik anda ini sebenarnya boleh diwariskan kepada anak-anak anda nanti. Bagus kan camtu? Boleh membina empayar dan legasi keluarga sendiri.
  8. Janganlah sedih kalau orang kata jadi agen takde EPF. Nanti dah tua nak makan apa? Hei abang! Great Eastern memang ada menyediakan dana persaraan untuk anda. Yang lebih menarik, 100% diberi oleh Great Eastern tanpa anda perlu memotong gaji untuk persaraan anda.
  9. Dah nama pun ada agensi, mestilah nak ada bangunan sendiri juga kan? Ini pun ditanggung oleh pihak Great Eastern! Seronok kan macam ni? Buat bisnes sendiri-sendiri tapi semuanya company provide!
  10. Latihan dan bimbingan sepanjang masa pula adalah ramuan istimewa dalam kerjaya ini. Jadi anda takkan jadi orang yang ketinggalan zaman. Pasti ilmu dan skills anda up-to-date!

Tapi anda perlu faham bahawa “Yang bulat tak datang bergolek, Yang pipih tak datang melayang”. Dalam kerjaya sebagai Agen Takaful ni, usaha dan komitmen yang tinggi diperlukan! Kalau anda rasa tak mampu nak beri komitmen dan malas pula berusaha, semua keindahan dalam kerjaya ini tidak mungkin akan menjadi milik anda!

Ayuh, cabar diri anda! Anda bukan orang biasa-biasa! Anda graduan yang hebat! Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk menjadi Agen Takaful yang mantap! Saya sedia membantu dan membawa anda ke jalan yang lurus dalam bidang takaful ini!

Share This:

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua!

Pada hari ini saya nak berkongsi tentang perjalanan saya dalam tahun 2016 ini bagi mengharungi cabaran sebagai seorang yang nak menyelesaikan requirements untuk bergelar Agency Manager pada tahun 2017! Untuk pengetahuan semua, kerjaya sebagai perunding takaful membolehkan kita mengangkat diri kepada dua tahap yang lebih tinggi. Tahap pertama sebagai Agency Manager (AM) dan tahap kedua sebagai Group Agency Manager (GAM). Ini menunjukkan kerjaya sebagai perunding takaful tidak akan menyebabkan anda berada statik pada position asal sampai bila-bila. Lama-kelamaan dengan sendirinya kita akan menganjakkan diri kita ke tahap yang lebih tinggi. Tahap lebih tinggi sudah tentulah incomenya juga LEBIH TINGGI!

Inilah ruang kerja saya di ofis. Cool tak?

Inilah ruang kerja saya di ofis. Cool tak?

Baiklah… Mari saya cerita apa yang perlu, telah dan sedang saya lakukan untuk menggapai cita-cita bergelar Agency Manager pada tahun 2017. Sebenarnya untuk menaiktaraf diri kepada AM, kita hanya memerlukan dua tahun saja bagi memenuhi requirements yang ditetapkan oleh company. Berikut dikongsikan syarat minimum yang perlu dipenuhi untuk menjadi Agency Manager di Great Eastern Takaful :-

Tahun Pertama :-

Mengutip minimum 75,000 PFYLP secara sendirian

atau

Mengutip minimum 50,000 PFYLP secara sendirian dan lagi 25,000 PFYLP dikutip oleh agen-agen yang kita bawa masuk bersama

Tahun Kedua :-

Mengutip minimum 75,000 PFYLP dengan minimum 24 NOC secara sendirian

dan

Memiliki 4 orang agen yang dibawa masuk yang mana 4 orang agen itu mestilah:-

2 daripadanya mengutip minimum 24,000 PFYLP dengan 12 kes ILP atau mengutip minimum 50,000 PFYLP

2 daripadanya mencapai minimum quota iaitu mengutip minimum 12,000 PFYLP dengan 6 kes ILP atau mengutip minimum 18,000 PFYLP

Selain itu, diri saya sendiri dan kesemua 4 agen saya di atas mestilah mematuhi syarat layak sebagai agen dengan menyempurnakan CPD dan memiliki PR yang baik.

Nota :

PFYLP – Promotional First Year Life Premium (Kutipan bayaran caruman daripada client)

NOC – Number of Cases (Bilangan orang yang dah sign up)

ILP – Investment-Linked Product (Produk yang ada pelaburan secara langsung)

CPD – Continuous Personal Development (Kelas wajib yang perlu dihadiri)

PR – Persistency Ratio (Kadar penerimaan bayaran caruman daripada client)

Haaaaaaa… Nampak macam mudah bila tengok angka-angka yang tidaklah terlalu besar nilainya. Tetapi realitinya tidaklah semudah atau sekecil angka yang dilihat!

Ini kisah saya…

Terus-terang saya katakan, pada awal penglibatan saya sebagai perunding takaful, tidak terlintas langsung di fikiran bahawa saya akan menaiktaraf diri saya sebagai AM. Saya cuma rasa yang saya akan jadi agen biasa sahaja secara part time sampai bila-bila. Tetapi semakin lama dalam industri dan semakin lama mendapat inspirasi dan dibuka minda oleh rakan agen mahupun pihak company sendiri, akhirnya saya cuma mengikut jejak rakan yang terlebih dahulu berada di dalam industri takaful ini. Mula-mula part time, capai contest-contest kecil yang dibuat oleh company, lepas tu full time, capai contest-contest besar pula, lepas tu running 1st Year AM, lepas tu running 2nd Year AM… Memang benar. Saya hanya mengikut apa yang diperkatakan atau apa yang disuruh oleh Immediate Officer (IO) saya. Tahun 2012-2013 saya dipantau oleh GAM Zarina. Tahun 2014 hingga sekarang saya dipantau sendiri oleh rakan saya yang menyebabkan saya berada dalam industri takaful ini iaitu AM Ira.

Ini gambar masa kami sama-sama agen pada tahun 2012

Ini gambar masa kami sama-sama agen pada tahun 2012

Walaupun sudah bergelar agen sejak 2012, saya tidak pernah membawa sesiapa pun untuk menjadi agen sama seperti saya. Berbuih mulut IO suruh bawa kawan, bawa saudara atau siapa saja untuk sama-sama menjadi agen. Langsung sekali pun saya tak buat! Hinggalah akhirnya pada tahun 2014, kakak ipar saya sendiri, Kak Naja mengofferkan dirinya untuk menjadi agen bersama saya. Yang lebih menarik tentang agen pertama saya ini ialah, beliau sudah pun mempunyai lesen takaful kerana telah pun lulus TBE Exam beberapa tahun yang lepas. Saya hanya perlu daftarkan beliau dengan Great Eastern Takaful sahaja. Kemudian ada pula seorang budak praktikal di tempat kerja saya, Mawi namanya mengofferkan dirinya untuk menjadi agen takaful juga. Maka saya carikan tarikh untuk TBE exam. Kali pertama malang menimpa dirinya apabila cermin keretanya pecah sebelum menghadiri exam. Beliau membatalkan exam pada hari itu. Dua minggu kemudian, beliau datang sekali lagi untuk menyempurnakan TBE Exam dan Alhamdulillah lulus! Mawi pun turut sama menjadi agen pada bulan September 2014. Itu sajalah agen saya pada tahun 2014. Pada tahun ini saya tak kisah pun tentang promotion ke AM. Sepatutnya saya dah boleh cuba buat 1st Year AM tapi saya tak ambil peduli. Maka berakhirlah 2014 dengan saya hanya agen biasa yang tak buat apa-apa untuk promotion!

Masuk tahun 2015 saya dah mula nampak kawan-kawan lain dalam takaful yang dah ada banyak perubahan dan peningkatan dalam kerjaya. Ramai yang kelihatan begitu selesa dan yakin dengan bidang takaful. Dari situ, saya juga mula ada rasa mahu serius dalam bidang takaful seperti rakan-rakan yang lain. Saya cuba mengajak seorang rakan di tempat kerja untuk sama-sama buat takaful macam saya. Nama dia Mieza. Setelah dipujuk beberapa kali akhirnya Mieza pun setuju untuk ambil TBE Exam dan lulus dengan jayanya. Maka, jadilah Mieza agen takaful bermula Mei 2015. Mieza menunjukkan prestasi yang baik semasa awal penglibatannya dan ia cukup membanggakan saya.

Disebabkan prestasi saya kelihatan baik dalam first half 2015, IO saya si AM Ira pun mula menanyakan soalan cepumas yang berbunyi “Bila exact date nak jadi full time?”. Saya terpinga-pinga nak menjawab soalan itu sebab saya tak pernah fikir pun. Dengan membuat congakan dalam kepala, saya katakan bulan November. Sejak dari itu saya mula berfikir dan mengatur strategi untuk menyiapkan diri saya sebagai fulltime agent! Persediaan dari segi kewangan adalah yang paling penting sebab saya akan hidup dengan pendapatan yang kurang lantaran saya akan kehilangan gaji kerja tetap saya.

Kita merancang tapi Allah yang menentukan. Tak semena-mena saya telah mengubah fikiran dengan mempercepatkan tarikh menjadi fulltime agent. Pada 31 Julai 2015, secara rasminya saya telah bergelar fulltime agent! Lagi menggembirakan saya ialah apabila ada seorang lelaki yang menemui blog saya ni turut menyampaikan hasrat untuk menjadi agen takaful juga. Satu temujanji diaturkan dan akhirnya, Din lulus TBE Exam dan berdaftar sebagai agen Great Eastern Takaful pada November 2015. Sehingga hujung tahun 2015, saya hanya mempunyai 3 orang agen yang aktif iaitu Kak Naja, Mieza dan Din. Mawi kecundang lantaran perhubungan yang sukar kerana beliau bekerja di Johor.

Dengan pemantauan yang rapi oleh AM Ira, saya telah pun melepasi requirements 1st Year AM dalam tahun 2015. Ini bermakna, saya hanya perlu lengkapkan requirement 2nd Year AM dalam tahun 2016 pula untuk melayakkan saya bergelar AM. Jauh di sudut hati, saya berasa benar-benar mahu menyelesaikan promotion requirement saya untuk naik AM tahun 2017 nanti!

Masuk tahun 2016, setelah saya faham dan tahu bahawa saya perlu memenuhi semua requirements 2nd Year AM, maka saya telah mula membuat monitoring terhadap agen-agen saya bermula dari minggu akhir Disember 2015 lagi. Saya dah siapkan jadual pemantauan bagi setiap collection dan production agen-agen saya untuk saya mengukur prestasi dan kemampuan mereka untuk memenuhi requirements yang ditetapkan. Dalam masa yang sama saya juga perlu menambah agen untuk mencukupkan bilangan agen yang diperlukan. Saya meminta kakak kandung saya, Seri untuk menjadi agen dalam usaha mencukupkan bilangan agen. Beliau bersetuju dan lulus TBE Exam pada Januari 2016. Nasib kurang menyebelahi Seri. Beliau nampaknya tidak mampu terbang dalam industri takaful ini atas apa-apa alasan pun. Saya tidak meletakkan harapan tinggi kepada Seri.

Syukur Alhamdulillah, blog saya menarik perhatian seorang lelaki muda yang optimis untuk menjadi agen juga. Syaiful namanya. Beliau turut bergelar agen pada Januari 2016 setelah lulus TBE Exam dengan jayanya. Ini bermakna saya telah pun mempunyai 5 orang agen. Maka saya sudah patut memantau setiap agen agar tidak terkeluar dari landasan untuk memenuhi requirements 2nd Year AM saya.

Bulan demi bulan, minggu demi minggu saya memantau dengan sebegitu dekat sekali setiap agen yang saya ingin jadikan QA saya. Saya bertambah gembira lagi apabila ada lagi seorang lelaki melayari blog saya dan terus menghubungi saya untuk menjadi agen takaful! Fandi akhirnya menjadi agen takaful pada Mac 2016 setelah lulus TBE Exam. Dengan 6 agen yang ada ini, saya membuat keputusan untuk memberi tumpuan khusus terhadap promotion saya. Semua aspek yang diperlukan seperti collection, bilangan kes ILP, CPD dan PR semuanya saya pantau satu per satu bagi setiap agen. Selain memantau, saya turut memberi bimbingan intensif kepada agen-agen saya untuk mempastikan mereka benar-benar competent dan competitive untuk beraksi di gelanggang takaful.

Ni lah geng nak promotion sama-sama. Yang tengah tu AM Ira nak promote ke GAM. Kami yang lain nak promote ke AM. Dari kiri, Suri, Anje, Ira, Reny, Nalia

Ni lah geng nak promotion sama-sama. Yang tengah tu AM Ira nak promote ke GAM. Kami yang lain nak promote ke AM. Dari kiri, Suri, Anje, Ira, Reny, Nalia

Pemantauan ini dipantau pula oleh AM Ira demi mempastikan bahawa insan-insan yang sedang running 2nd Year AM di bawah naungannya sentiasa berada pada landasan yang betul dan lancar. Pada suku pertama, saya sudah pun nampak siapakah QA (Qualifying Agent) saya untuk 24K dan siapa pula untuk 12K. Dari projection yang dibuat, saya perlu menggerakkan lagi agen-agen saya agar requirement dapat dicapai dengan segera. Tak perlu tunggu hingga hujung Disember.  Saya amat berharap agar pada suku ketiga pun saya sudah memenuhi requirements.

Setelah tamat suku kedua, saya berasa gembira kerana QA saya kebanyakannya on track dan tidak menimbulkan banyak masalah. Saya hanya perlu terus memantau saja. Saya sangat berharap 70% dari requirements sudah pun selesai selepas suku kedua.

Tetapi perkara tidak berlaku seperti yang saya harapkan. Sehingga September 2016, baru 65% sahaja requirements yang telah dipenuhi oleh saya dan QA saya. Ada yang belum cukup kes ILP. Ada yang belum cukup collection. Ada yang belum selesai CPD. Dan ada juga yang belum capai pun expected collection yang sepatutnya. Saya mula berasa resah kerana ada di antara QA yang perlukan banyak lagi sales baru untuk memenuhi requirements. Namun begitu, saya percaya kami tetap akan berjaya melepasi requirements dengan jayanya dan tanpa stress. Buat masa ini, requirement diri saya telah dicapai. 1 agen untuk 24K telah dicapai. 1 agen untuk 18K telah dicapai. Agen ini akan saya pushkan untuk 24K. Dua agen untuk 12K ini masing-masing masih belum cukup 1 ILP lagi dan salah seorang darinya masih belum mencapai expected collection yang masih berbaki 1880 lagi.

Intensif training

Intensif training

Banyak bahan yang dibawa oleh Syaiful untuk pengukuhannya

Kelas pengukuhan dan halatuju

Refreshment class

Refreshment class

Maka bagi 3 bulan terakhir 2016 ini, saya amat perlu berjaga-jaga dan berkorban untuk mempastikan semua QA saya melepasi requirements seleway-lewatnya November 2016. Doakan kejayaan kami! Saya tak sanggup nak menempuh semula 2nd Year AM sekali lagi sekiranya saya tidak jayakan pada tahun ini! Saya mesti berjaya!

Selain dari membuat close monitoring terhadap promotion saya, saya juga sudah mula diberi tanggungjawab seperti seorang leader di agensi kami. Saya diberi kepercayaan untuk mengendalikan weekly training kami lantaran ketiga-tiga leader sebenar agensi kami tiada pada minggu itu. Setakat kelas untuk agen-agen baru pada setiap bulan tu, memang sayalah yang akan kendalikan pada setiap minggu pertama.

Saya mengendalikan topik "Opening Skills" dengan kaedah RolePlay bersama-sama Dr Anje

Saya mengendalikan topik “Opening Skills” dengan kaedah RolePlay bersama-sama Dr Anje

Ada satu perkara lagi yang anda perlu tahu bahawasanya untuk layak bergelar AM, kita perlulah lulus satu peperiksaan yang diberi nama Basic Agency Management Course (BAMC) yang merupakan requirement daripada IBFIM. Kalau pun memenuhi semua requirements yang ditetapkan company, tetapi tak lulus BAMC, maka tak dapatlah naik pangkat… Alhamdulillah, saya dan rakan-rakan semuanya telah lulus peperiksaan BAMC ini pada bulan Jun yang lepas. BAMC ni pula ada kelas 4 hari yang perlu kita hadiri dan siapkan assignmentnya sebelum menduduki peperiksaan.

Kesimpulannya, untuk menaiktaraf dari Agent Ke Agency Manager tidaklah semudah yang disangka tetapi tidaklah pula sesukar mana. Maka, bulatkan tekad, tumpukan pandangan dan laksanakanlah tanggungjawab. InsyaAllah semua akan berjalan lancar.

Sesiapa yang terbuka minda dan pintu hati untuk cabar diri menceburi bidang takaful ni, jangan lengah-lengah lagi. Terus hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk kita berjaya bersama dengan Great Eastern Takaful!

Share This:

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 demi kerjaya yg gilang gemilang!

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua,

Macam biasa la… Mesti nak share kegembiraan sebagai Agen Takaful kan. Pada 16 Ogos yang lalu, berlangsunglah CAN Award Q2 2016 di Dewan Utama Great Eastern. Dapat award lagi dan kali ni lebih-lebih lagi gumbira sebab Smart Partner saya juga turut sama menerima award malah jauh lebih hebat!!! Tahniah Syaiful!

img_1997

Pada hari itu Syaiful telah menerima award seperti berikut :-

1-   SES 7 VIP Qualifier

2-   Highest Takaful ANC Rookie Agent

3-   Highest Takaful NOC Rookie Agent

4-   Master Sales Award Bronze

Usaha Syaiful berhempas pulas untuk menyelamatkan ramai masyarakat dengan memiliki takaful mendapat pengiktirafan dan penghargaan yang tinggi daripada company. Takde la sia-sia kerja kuat kan! Semoga Syaiful meneruskan kecemerlangan dalam bidang takaful dan boleh bina agensi sendiri nanti… Amiin…

Syaiful baharu saja menjadi agen takaful pada 27/1/2016 yang lepas. Tetapi beliau terus berjuang habis-habisan untuk membuktikan bahawa bidang takaful adalah kerjaya yang seronok untuk diceburi dan mulia pula dipandang masyarakat.

img_1976

Saya pula masih juga mengekalkan kecemerlangan sebagai perunding takaful dengan menerima Master Sales Award Silver untuk Q2 tahun ini.

img_0683

Dari unit kecil kami, ramai penerima anugerah yg lain lagi. Yg tak hadir pun ada. Jelas kelihatan bahawa team kami akan sentiasa mempastikan agen-agen di bawah naungannya akan menjadi agen yg cemerlang. Bukan sekadar agen biasa-biasa!

13962617_10208907502779809_2370079279450064772_n

Ini pula keseluruhan Zester yang dapat hadir pada Hari Anugerah tu. Seronok kalau pergi ambil award ramai-ramai. Takde la terpinga-pinga nanti. Dan yg penting ramai orang boleh tolong ambilkan gambar… Hehehehe

Marilah bersama-sama kami menyebarkan takaful ke seluruh pelusuk Malaysia ni. Ramai lagi orang yang belum ada takaful. Tak percaya, cuba tengok ahli keluarga sendiri. Mesti ada yang belum ambil takaful kan?

Haaaaaa… Tu kan prospek! Boleh la awk jadi agen dia! Jom, cepat call saya untuk jadi perunding takaful! Banyak perkara indah dan berbaloi yang terselit dalam kerjaya bidang takaful ni. Kena join, baru nampak jelas dan faham! Bila dah faham, mesti takkan tinggalkan kerjaya ni!

Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Kali ni nak cerita pasal kami agen-agen Great Eastern Takaful yg masih lagi beraya walaupun dah 3 Zulkaedah! Nak buat macam mana, bekerja dengan waktu fleksibel kan. So boleh je la nak buat celebration bila-bila pun! Hehehe…

Pada 6 Ogos yang lalu, seperti biasa para Zesters termasuklah saya untuk ke sekian kalinya telah diraikan atas pencapaian jualan kami sempena Hari Raya! Zest Group telah dinobatkan sebagai tempat ketiga Highest Number of Qualifiers!

13932778_10202073291990943_1868464049380497634_n

We Are Family Raya Celebration 2016 ini telah diadakan di Doubletree By Hilton, KL dengan tema Blue Hipster. Nampak tak kebiruan dan kehipsteran tu! Banyak juadah yang enak dan lazat sedia terhidang untuk kami jamu. Sambil-sambil tu bolehlah kita bersosial dengan agen-agen yang berstation luar dari KL.

13934688_10153783795155905_4554382476894764130_n

13903422_10153783787030905_32860267755089407_n

13631624_10202073301031169_755558811269205940_n

Anda di luar sana yang mahukan sesuatu yang baru dalam kehidupan, apa kata marilah sertai kami sebagai Agen Takaful. Mana la tau rezeki anda sebenarnya lebih di sini. Boleh mulakan secara part time dahulu. Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk keterangan lanjut berkaitan kerjaya dalam bidang takaful ini. Anda juga boleh Drop Your Resume atau rayau-rayau sini jugak!

Share This: