Setelah i-Great Damai ditamatkan dengan kegemilangan yang bersinar-sinar, maka lahirlah satu lagi plan yang sangat menyerupai i-Great Damai dari segi fungsinya! Plan terbaru ini direka lebih bersesuaian dengan peredaran zaman masa kini dan diyakini meletakkan harga mampu milik bagi memberi peluang kepada semua lapisan masyarakat agar dapat memiliki perlindungan yang menyeluruh dan bermanfaat. Berikut ditampilkan ciri-ciri plan i-Great Aman :-

i-Great Aman didatangkan dengan satu fungsi yang menarik yang mana plan ini akan mengalami auto-extension sekiranya kita masih memerlukannya selepas berusia 70 tahun. Tetapi carumannya pastilah berbeza. Namun begitu, tiada sebarang underwriting akan dilakukan lagi. Hanya perlu bayar nilai caruman yang baru maka dapatlah kita menikmati keseluruhan manfaat yang ada seperti biasa kecuali manfaat yang telah dibatalkan. Dengan cara ini, pemilik plan tidak perlu membayar nilai caruman yang terlampau tinggi di sepanjang waktu. Tetapi hanya ketika sudah berusia.

Secara umumnya, i-Great Aman menawarkan perlindungan asas sahaja iaitu untuk kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh. Walau bagaimanapun, perlindungan asas ini boleh dipertingkatkan dengan menambah rider pilihan seperti medical card, sakit kritikal, elaun hospital, kemalangan dan juga pengecualian caruman. Semua rider ini boleh dipilih mengikut keperluan dan kesesuaian setiap individu. Semakin banyak dan besar perlindungan yang dimasukkan, semakin besarlah juga carumannya.

Berikut saya kongsikan beberapa quotation untuk rujukan tuan-puan dapatkan gambaran caruman dan perlindungan yang akan dinikmati dengan i-Great Aman ini :-

Untuk dapatkan quotation tepat ikut diri dan keperluan masing-masing, boleh whatsapp saya Suri Fitriah di 017-3723344. Dengan terlancarnya i-Great Aman ni, perlindungan bagi sakit kritikal juga telah dinaiktaraf. Sebelum ni kami cuma cover 36 sakit kritikal saja. Tapi sekarang dah cover sehingga 45 sakit kritikal. Coverage terbanyak di Malaysia setakat ini!

i-Great Aman sangat fleksibel dan boleh disesuaikan dengan umur, tanggungan dan keperluan setiap orang. Sebagai contoh, Si Ayah mengambil pakej dengan pampasan kematian tinggi. Manakala Si Anak Kecil dilebihkan bahagian pelaburan sebagai persediaan dana pendidikannya. Si Ibu pula dilebihkan bahagian sakit kritikal. Jenis pakej juga boleh diubah-ubah dari semasa ke semasa ikut keperluan dan kemampuan. Apa-apa pun, rujuklah perunding takaful masing-masing dalam mendapatkan nilai perlindungan yang wajar. Jangan lah sampai terlalu underinsured atau overinsured.

Tailor-made mengikut individu dan situasi semasa

 

i-Great Aman boleh diubahsuai dari semasa ke semasa

Sekiranya anda sudah memahami apakah yang ditawarkan oleh i-Great Aman ini, bolehlah menghubungi saya untuk mendapat maklumat lebih terperinci dan mulalah melindungi diri dan keluarga. Semakin lambat anda memulakan, semakin tinggi pula risiko yang akan dihadapi untuk memohon perlindungan takaful nanti. Sebab takaful hanya layak disertai sebelum sesuatu musibah berlaku. Sekiranya musibah telah pun berlaku dan baru nak mohon takaful, alamatnya memang tak dapatlah perlindungan tu. Ooooopps! Di sini ingin saya highlightkan beberapa kelebihan i-Great Aman berbanding i-Great Damai sebelum ni :-

Segera dapatkan rundingan percuma bersama saya Suri Fitriah di 017-3723344.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All right reserved. | Theme: Business Kid by eVisionThemes