Nak Jadi Agen?

zest all

futsal all

 

 

Terus hubungi saya!

Suri Fitriah | 017-3723344 | surifitriah@gmail.com

 

Drop Your Resume Here

 

Boleh jalan jenguk sini jugak atau sini pun boleh!

 

Kelebihan :-

  1. Waktu bekerja yang fleksibel
  2. Komisyen lumayan
  3. Pendapatan tidak dihadkan
  4. Boleh naik gaji/pangkat dalam tempoh singkat (2-3 tahun)

 

Syarat-syarat Kelayakan :-

  1. Berumur 18 tahun ke atas
  2. Lulus SPM

 

Syarat-syarat Tambahan :-

  1. Rajin – Rajin – Rajin
  2. Telinga tahan maki
  3. Muka tebal
  4. Tiada masalah bau mulut & badan
  5. Komited untuk datang meeting
  6. Personaliti yang baik
  7. Berfikiran positif
  8. Pemurah

 

Cabaran :-

  1. Pendapatan tak tetap sebab naik tiap bulan
  2. Terlalu banyak masa terluang untuk diri dan keluarga
  3. Takde sape nak marah kalau tak datang keje atau lewat

 

Yang Perlu Anda Tahu :-

  1. Modal permulaan yang sangat kecil, tak sampai RM100
  2. Kena ambil exam dan kena lulus
  3. Kerja sekali, pendapatan banyak kali

 

Drop Your Resume Here

 

Share This:

10 thoughts on “Nak Jadi Agen?

  1. adnan ramli
    February 21, 2017 at 12:11 PM

    terima kasih kerana reply pertanyaan saya,bagaimana kite nak semak di great eastern tentang maklumat kite menjadi ejen,adakah ada website untuk kite isi nama dan ic kite

  2. adnan ramli
    February 21, 2017 at 10:11 AM

    assalm,

    nak tanya kalau kite dah ambil exam untuk jadi agen ,tempoh sijil yang kite lulus tu ada tarikh luput tak

    • Suri Fitriah
      February 21, 2017 at 10:31 AM

      Wassalam en adnan,

      Setahu saya, tiada tarikh luput.
      Jom join agensi kami 🙂

  3. salniza bt abd rani @ abd ghani
    September 8, 2015 at 1:04 PM

    salam
    starting untuk menjadi agen
    apa yg perlu saya buat

    • Suri Fitriah
      November 8, 2015 at 8:21 PM

      Wassalam Salniza,

      Senang saja. Kita bertemu dulu utk sedikit penerangan dan pendedahan. Ambil Exam. Dan dah boleh jadi agen.

  4. Zen
    August 26, 2015 at 12:20 AM

    Cik,nak tanya bolehkah muslim beli insurans konventional?

    • Suri Fitriah
      November 8, 2015 at 8:23 PM

      Kalau ditanya boleh atau tidak. Jawapannya boleh.
      Tetapi pilihlah perlindungan yg patuh syariah sebab kita dah ada pilihan.

  5. Suri Fitriah
    December 31, 2013 at 3:21 PM

    Agensi kami beralamat di Suite 7-2, Jalan Rampai Niaga 2, Rampai Business Park, 53300 Setapak.
    Untuk menjadi agen takaful, Encik kena ambil exam TBE (Takaful Basic Examination).
    Yang PCE/CEILI tu untuk insurans konvensional. TQ

  6. Ali Huddin Junus
    December 30, 2013 at 10:44 PM

    Ingin tahu dimna agency pn/cik masa ni, another things klu dah ada PCE kena exm lagi ke/ tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *