Nak Jadi Agen?

zest all

futsal all

Terus hubungi saya!

Suri Fitriah | 017-3723344 | surifitriah@gmail.com

ATAU

Drop Your Resume Here

Sambil-sambil tu, boleh jalan-jalan jenguk sini jugak atau sini pun boleh!

 

Kelebihan :-

  1. Waktu bekerja yang fleksibel
  2. Komisyen lumayan
  3. Pendapatan tidak dihadkan
  4. Boleh naik gaji/pangkat dalam tempoh singkat (2-3 tahun)

 

Syarat-syarat Kelayakan :-

  1. Berumur 18 tahun ke atas
  2. Lulus SPM
  3. Degree holder sangat dialu-alukan
  4. Ada kenderaan sendiri
  5. Ada iPad sekurang-kurangnya 5th Generation

 

Syarat-syarat Tambahan :-

  1. Rajin – Rajin – Rajin
  2. Telinga tahan maki
  3. Muka tebal
  4. Tiada masalah bau mulut & badan
  5. Komited untuk datang agency gathering seminggu sekali
  6. Personaliti yang baik
  7. Berfikiran positif
  8. Pemurah – Tak kuat berkira

 

Cabaran :-

  1. Pendapatan tak tetap sebab naik tiap bulan
  2. Terlalu banyak masa terluang untuk diri dan keluarga
  3. Takde sape nak marah kalau tak datang keje atau lewat

 

Yang Perlu Anda Tahu :-

  1. Modal permulaan yang sangat kecil, tak sampai RM100
  2. Kena ambil exam dan kena lulus
  3. Kerja sekali, pendapatan banyak kali

 

Drop Your Resume Here

 

Share This:

20 thoughts on “Nak Jadi Agen?

  1. Sy nak Tanya, kalu dah kena terminate dengan syarikat Takaful xxxx, sijil exam boleh diguna pakai lg x? Sy bercadang nak sertai semula, atau sy kena tunggu setahun Dan kena repeat exam semula

  2. terima kasih kerana reply pertanyaan saya,bagaimana kite nak semak di great eastern tentang maklumat kite menjadi ejen,adakah ada website untuk kite isi nama dan ic kite

  3. Agensi kami beralamat di Suite 7-2, Jalan Rampai Niaga 2, Rampai Business Park, 53300 Setapak.
    Untuk menjadi agen takaful, Encik kena ambil exam TBE (Takaful Basic Examination).
    Yang PCE/CEILI tu untuk insurans konvensional. TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All right reserved. | Theme: Business Kid by eVisionThemes