Alhamdulillah pada 14/2/2017 telah berlangsungnya CAN Award Q4 2016. Saya dan seorang agen saya bernama Syaiful berjaya mendapatkan pengiktirafan suku tahunan ini. Ramai lagi Zesters yg lain turut merangkul anugerah dalam CAN Award ini. Tetapi sebahagiannya tidak dapat menghadirkan diri kerana sedang bercuti di Bandung tajaan penuh Great Eastern Takaful.

Dalam quarter terakhir dengan title sebagai agen ini, saya telah berjaya mendapat dua anugerah iaitu Champion Highest Takaful ANC KL Branch Zone E1 dan Master Sales Award (Silver). Manakala agen saya, Syaiful berjaya mendapatkan Master Sales Award (Bronze). Award-award ini menunjukkan bahawa kami serius dan komited dalam menjalankan kerjaya takaful kami!

IMG_4415

Champion Highest Takaful ANC KL Branch E1

IMG_4416

Master Sales Award (Silver)

IMG_4531

Master Sales Award (Bronze)

IMG_4437

Zesters Yg Lainnya Juga

Sebagai seorang Pengurus Agensi yg baru, saya sentiasa membuka peluang dan ruang kepada semua orang diluar sana untuk mengenali dan mendalami kerjaya sebagai perunding takaful.

Kami masih mencari-cari lagi individu-individu yg bersemangat tinggi dan sentiasa mahukan pencapaian dan pembaharuan dalam kehidupan untuk sama-sama menyertai kami sebagai perunding takaful. Dengan bermula sebagai perunding takaful yg komited kita secara tidak langsung akan menolak diri kita sendiri untuk menjadi seorang leader yg berkaliber. Kami akan guide dan tunjukkan jalan yg benar untuk kita sama-sama berjaya dalam bidang takaful ini. Tiada siapa akan menghadkan kejayaan anda! Pergilah sejauh mana pun yg anda mahu.

Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk temujanji kerjaya dalam bidang takaful.

 

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua,

Macam biasa la… Mesti nak share kegembiraan sebagai Agen Takaful kan. Pada 16 Ogos yang lalu, berlangsunglah CAN Award Q2 2016 di Dewan Utama Great Eastern. Dapat award lagi dan kali ni lebih-lebih lagi gumbira sebab Smart Partner saya juga turut sama menerima award malah jauh lebih hebat!!! Tahniah Syaiful!

img_1997

Pada hari itu Syaiful telah menerima award seperti berikut :-

1-   SES 7 VIP Qualifier

2-   Highest Takaful ANC Rookie Agent

3-   Highest Takaful NOC Rookie Agent

4-   Master Sales Award Bronze

Usaha Syaiful berhempas pulas untuk menyelamatkan ramai masyarakat dengan memiliki takaful mendapat pengiktirafan dan penghargaan yang tinggi daripada company. Takde la sia-sia kerja kuat kan! Semoga Syaiful meneruskan kecemerlangan dalam bidang takaful dan boleh bina agensi sendiri nanti… Amiin…

Syaiful baharu saja menjadi agen takaful pada 27/1/2016 yang lepas. Tetapi beliau terus berjuang habis-habisan untuk membuktikan bahawa bidang takaful adalah kerjaya yang seronok untuk diceburi dan mulia pula dipandang masyarakat.

img_1976

Saya pula masih juga mengekalkan kecemerlangan sebagai perunding takaful dengan menerima Master Sales Award Silver untuk Q2 tahun ini.

img_0683

Dari unit kecil kami, ramai penerima anugerah yg lain lagi. Yg tak hadir pun ada. Jelas kelihatan bahawa team kami akan sentiasa mempastikan agen-agen di bawah naungannya akan menjadi agen yg cemerlang. Bukan sekadar agen biasa-biasa!

13962617_10208907502779809_2370079279450064772_n

Ini pula keseluruhan Zester yang dapat hadir pada Hari Anugerah tu. Seronok kalau pergi ambil award ramai-ramai. Takde la terpinga-pinga nanti. Dan yg penting ramai orang boleh tolong ambilkan gambar… Hehehehe

Marilah bersama-sama kami menyebarkan takaful ke seluruh pelusuk Malaysia ni. Ramai lagi orang yang belum ada takaful. Tak percaya, cuba tengok ahli keluarga sendiri. Mesti ada yang belum ambil takaful kan?

Haaaaaa… Tu kan prospek! Boleh la awk jadi agen dia! Jom, cepat call saya untuk jadi perunding takaful! Banyak perkara indah dan berbaloi yang terselit dalam kerjaya bidang takaful ni. Kena join, baru nampak jelas dan faham! Bila dah faham, mesti takkan tinggalkan kerjaya ni!

Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

April Yang Sibuk!

Sekembalinya dari Lexis Hibiscus, maka saya dan Zesters yang lain terus lagi beradrinelin laju untuk event ZEST recognition yang pertama bagi 2016. Q1 2016 Get Together & Recognition ini diadakan pada 23 April 2016 di rumah banglo GAM Zarina Mohamad Sharif sendiri. Sejak awal lagi, Zest Comm sudah pun menjalankan tugas masing2 demi mempastikan bahawa event ini akan berjalan dengan lancar. Ungu warna rasmi ZEST telah menceriakan suasana sepanjang majlis berjalan!

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Aktiviti mula2 sekali mestilah sesi fotografi kan…. Bukan senang nak dapat kumpul ramai-ramai baju sama ni!

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Event sebegini diadakan khas untuk lebih merapatkan silaturrahim di kalangan Zesters dan ahli keluarga selain dari hanya dalam formal gathering ZEST yg lain. Aktiviti majlis ini diwarnai dengan jamuan makan, mewarna gambar bagi kanak-kanak, penyampaian anugerah bagi yang layak dan pemakaian pin Zest Comm kepada semua committee.

Menu makan - Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Menu makan – Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Bagi event seperti ini, saya akan ditugaskan di bahagian Audio Visual bersama dua lagi rakan iaitu Reezal dan Reny.

AV Team selamanya

AV Team selamanya

Majlis dimeriahkan lagi dengan sambutan Hari Lahir bagi orang bulan April!

April Babies

April Babies

Takkanlah asyik nak busy buat tugas je kan… Baru la berbaloi kalau committee juga adalah awardess.

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya rasa sungguh bertuah bernaung di bawah ZEST yang mempunyai halatuju yang jelas sekaligus mampu membawa lebih ramai orang untuk sama-sama maju di dalam industri takaful. Kepada anda di luar sana, janganlah memandang serong terhadap kerjaya sebagai Agen Takaful/Insurans. Sebenarnya banyak kelebihan dan perkara indah berlaku dalam dunia takaful.

Jom jadi agen macam saya! Saya akan bimbing anda untuk terus kekal dan berdaya saing dalam bidang takaful dan akhirnya memiliki agensi sendiri! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Pada 21 hingga 22 April 2016 yang lalu berlangsungnya satu hari anugerah bagi mengiktiraf kejayaan dan kualiti agen-agen dan leader-leader hebart di Great Eastern Takaful. Julung-julung kalinya hari anugerah yg dikenali sebagai STAR Award 2015 telah diadakan di Lexis Hibiscus, Port Dickson. Dalam STAR Award ini terdapat banyak kategori yg telah dipertandingkan dan menetapkan requirement yg berbeza-beza untuk melayakkan seseorang agen atau leader itu bergelar sebagai penerima anugerah.

Seperti biasa, ZEST dan saya semestinya merupakan salah seorang daripada penerima anugerah. Penyampaian anugerah telah dimulakan dengan sessi forum selama sejam yg telah membariskan ahli-ahli panel yg cukup hebat dalam lapangan masing-masing. Dr Anje Radzi dari ZEST turut menjadi ahli panel pada forum yg berlangsung dengan penuh kegamatan dan infomatif.

IMG_1430

Zesters yang layak menerima STAR Award 2015

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Setelah selesai berforum, maka bermulah penyampaian anugerah kepada para awardees…

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Malamnya pula, mestilah ada gala dinner sambil penyampaian anugerah terulung bagi setiap kategori.

Lupa pulak ambil gambar di meja makan... Tengok baju je lah ye...

Lupa pulak ambil gambar di meja makan… Tengok baju je lah ye…

Lepas dah habis gala dinner and award presentation, maka tibalah masanya untuk menikmati bilik penginapan yang sangat-sangat best. Kalau Grand Lexis tu best, Lexis Hibiscus lebih best lagi tau…

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun...

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun…

Banyak facilities dalam bilik kat Lexis Hibiscus ni. Antaranya kolam renang, meja kerja, sauna, bilik mandi dengan tub dan berasingan dari tandas, katil queen yang sgt selesa untuk sorang baring, sinki yang luas dan private, sofa etc.

Credit photo to Shailey Azizah

Credit photo to Shailey Azizah

Jelas kelihatan di sini bahawa, apabila menerima award, pasti akan ada accomodation dan dinner yg hebat akan disediakan. Apa salahnya menikmati kehidupan secara santai tetapi berkualiti tinggi kan… Kalau anda selalu berkira-kira nak keluarkan duit sendiri untuk lodging and meal yang baik, marilah sama-sama join saya sebagai Agen Takaful. Komisyen dapat, award dapat, trip dapat, dinner dapat, kawan2 yg positif dapat, pahala apatah lagi…

Jom sertai saya sekarang dengan hubungi 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan membimbing anda untuk kekal maju di dalam industri takaful di Malaysia yg masih luas potensinya!

 

Share This:

Supremacy Summit 2015/16 ini adalah supremacy summit pertama yang pernah saya hadiri! Seperti biasa, majlis diisi dengan updates terkini dari CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui dan penyampaian award kepada semua awardees. Majlis penyampaian award berlarutan sehingga ke malam lantaran ramainya penerima award! Ini jelas menunjukkan bahawa semakin ramai orang telah memilih kerjaya sebagai agen dan melakukan tugas mereka sebagai agen dengan penuh dedikasi!

IMG_0061

Disebabkan first time, maka kena la amek gambar kat sini kan

IMG_0052

Saya menerima Supremacy Elite Award

IMG_0057

Bersama CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui

IMG_0078

Ini Anje, geng Supremacy Elite saya

IMG_0060

GAM Zarina sebagai penerima LEAD Award utk ZEST

IMG_0050

Bersama qualifiers dari SNU Agency Dari depan – AM Ira, FTA Anje, Suri & Nalia

IMG_0066

Hadiah istimewa daripada GAM Zarina kepada semua qualifiers ZEST. Comel sungguh teddy pink itu bersama jam hijau yg anggun!

IMG_0082

Germany!! Here I come!

IMG_0080

SNU Agency bersama VP Great Eastern Takaful, Puan Norizan

IMG_0069

Saya bersama tag keramat… Hahahaha

Pada mulanya saya tidak pernah menyangka bahawa saya juga akan menjadi salah seorang Supremacy Qualifier. Sebab rasanya banyak jugak production nak kena buat baru boleh qualify. Tetapi atas kesabaran menetapkan diri dalam bidang takaful ni, akhirnya saya juga bergelar Supremacy Qualifier. Jelas di sini, setiap yang kita rasa mustahil, sebenarnya boleh saja dicapai hanya dengan kemahuan dan usaha.

Allah juga berjanji bahawa sesiapa yang berusaha, pasti akan mendapat hasilnya. Jadi kepada rakan-rakan diluar sana yg sering rasa sukar untuk menempuh kehidupan, janganlah gusar. Lakukan saja apa yg telah difikir dan dirancang. InsyaAllah tindakan pasti akan membuahkan hasil. Jangan asyik berfikir dan merancang. Tetapi tidak pula bertindak!

Jom jadi agen takaful macam saya nak tak? Dapat duit, dapat pahala, dapat hadiah, dapat anugerah, dapat percutian dan macam-macam lagi! Hanya dengan 1 kerja boleh dapat macam-macam! Call saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan kongsikan kemanisan dan kehebatan kerjaya sebagai agen ini kepada anda. Kalau nak tengok percutian percuma yg saya dah dapat, boleh tekan sini.

Share This:

Pada 24 Feb 2016, saya dan beberapa Zesters yg lain telah menghadiri majlis penyampaian award kepada qualifiers yg layak bagi quarter keempat 2015. Pencapaian ini telah membuktikan bahawa Zest Group dan Zesters sentiasa bekerja keras demi memartabatkan industri takaful di persada Malaysia ini. Usaha kami untuk mendidik org ramai memahami dan mendalami kepentingan takaful serta mentakafulkan seramai mungkin rakyat Malaysia dilihat mendapat perhatian syarikat sehingga melayakkan kami menerima beberapa anugerah berprestij syarikat.

Bagi mempercepat percambahan masyarakat yg celik takaful, kami dgn rasa besar hati amatlah mengalu-alukan penyertaan dari org di luar sana untuk bersama-sama Zest menyebar dan mentakafulkan lebih ramai rakyat Malaysia. Pasaran takaful dilihat masih luas dengan menyaksikan hanya 15% sahaja rakyat Malaysia yg memiliki sijil takaful. Ini bermakna terdapat 85% lagi org Malaysia tidak memiliki satu pun sijil takaful. Andalah antara orang-orang bestari yg patut menyebarkan takaful kepada orang sekeliling anda khususnya. Jangan lepaskan peluang menjadi agen takaful bersama Zest.

IMG_9795

Saya menerima Master Sales Award Silver

IMG_9797

Saya sebagai 1st Runner Up Highest Takaful ANC

IMG_9801

Seperti bersantai di tepi pantai

IMG_9802

Barisan Zesters yg telah menerima anugerah masing-masing pada CAN Award KL Central Region Q4 2015

12734118_10201459149477764_4986745021691195247_n

Founder Zest, GAM Zarina Sharif sebagai penerima anugerah Master Builder Award 4 quarter berturut-turut

12734124_10201459149517765_6050288224739553099_n

Zest Agency Manager Ira sebagai Champion Highest Takaful ANC Kategori Unit Manager

12741982_10201459157517965_6185319987986882528_n

Master Builder Award

12742473_10201459160078029_4342752346195834424_n

Master Sales Award

Yakinlah bahawa anda juga akan turut gemilang dan cemerlang apabila menyertai keluarga bahagia ZEST sebagai agen takaful yang disegani dan berkarisma. Hubungi saya suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This: