Hi & Assalamualaikum Semua,

Macam biasa la… Mesti nak share kegembiraan sebagai Agen Takaful kan. Pada 16 Ogos yang lalu, berlangsunglah CAN Award Q2 2016 di Dewan Utama Great Eastern. Dapat award lagi dan kali ni lebih-lebih lagi gumbira sebab Smart Partner saya juga turut sama menerima award malah jauh lebih hebat!!! Tahniah Syaiful!

img_1997

Pada hari itu Syaiful telah menerima award seperti berikut :-

1-   SES 7 VIP Qualifier

2-   Highest Takaful ANC Rookie Agent

3-   Highest Takaful NOC Rookie Agent

4-   Master Sales Award Bronze

Usaha Syaiful berhempas pulas untuk menyelamatkan ramai masyarakat dengan memiliki takaful mendapat pengiktirafan dan penghargaan yang tinggi daripada company. Takde la sia-sia kerja kuat kan! Semoga Syaiful meneruskan kecemerlangan dalam bidang takaful dan boleh bina agensi sendiri nanti… Amiin…

Syaiful baharu saja menjadi agen takaful pada 27/1/2016 yang lepas. Tetapi beliau terus berjuang habis-habisan untuk membuktikan bahawa bidang takaful adalah kerjaya yang seronok untuk diceburi dan mulia pula dipandang masyarakat.

img_1976

Saya pula masih juga mengekalkan kecemerlangan sebagai perunding takaful dengan menerima Master Sales Award Silver untuk Q2 tahun ini.

img_0683

Dari unit kecil kami, ramai penerima anugerah yg lain lagi. Yg tak hadir pun ada. Jelas kelihatan bahawa team kami akan sentiasa mempastikan agen-agen di bawah naungannya akan menjadi agen yg cemerlang. Bukan sekadar agen biasa-biasa!

13962617_10208907502779809_2370079279450064772_n

Ini pula keseluruhan Zester yang dapat hadir pada Hari Anugerah tu. Seronok kalau pergi ambil award ramai-ramai. Takde la terpinga-pinga nanti. Dan yg penting ramai orang boleh tolong ambilkan gambar… Hehehehe

Marilah bersama-sama kami menyebarkan takaful ke seluruh pelusuk Malaysia ni. Ramai lagi orang yang belum ada takaful. Tak percaya, cuba tengok ahli keluarga sendiri. Mesti ada yang belum ambil takaful kan?

Haaaaaa… Tu kan prospek! Boleh la awk jadi agen dia! Jom, cepat call saya untuk jadi perunding takaful! Banyak perkara indah dan berbaloi yang terselit dalam kerjaya bidang takaful ni. Kena join, baru nampak jelas dan faham! Bila dah faham, mesti takkan tinggalkan kerjaya ni!

Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Assalamualaikum dan Hi semua!

Mungkin orang diluar sana ada tertanta-tanya berapakah sebenarnya income yang boleh diperolehi dari kerjaya sebagai agen takaful ni? Ada yang kata tak berbaloi tetapi lebih ramai yang kata duit mudah dengan kerja yg jauh lebih ringan 🙂

Baiklah mari saya kongsikan bersama anda berapakah sebenarnya income yg boleh anda dapat dari tugas sebagai agen. Secara umum, jawapannya ialah TIADA HAD! Memang betul! Tiada had ditetapkan oleh mana-mana syarikat takaful bagi pendapatan seorang agen. Sebab apa takde had? Sebab selagi anda membawa orang untuk sign up perlindungan takaful, selagi itulah anda tetap mendapat komisyen. Kalau seribu orang yang sertai, dari seribu penyertaan itulah komisyen yg anda akan dapat.

comm sts

Terdapat beberapa sumber pendapatan bagi seseorang agen. Tetapi saya hanya ceritakan 3 sahaja yang utama. Yang lain-lain anda akan dapat tahu apabila dah jadi agen nanti :-

Pertama : Komisyen

Di Great Eastern Takaful, komisyen dari setiap satu penyertaan dibayar sehingga enam tahun. Tetapi peratusannya berkurang dari tahun ke tahun mengikut jenis produk. Sebagai contoh, komisyen untuk produk berkaitan pelaburan adalah seperti berikut :-

Tahun 1 : 25%

Tahun 2 : 20%

Tahun 3 : 18.5%

Tahun 4 : 18.5%

Tahun 5 : 15%

Tahun 6 : 15%

Kedua : Production Bonus

Bonus sebanyak 5% akan diberi bagi setiap jualan apabila seseorang agen itu mencapai kuota minimum QFYLP 18,000 pada tahun itu.

Ketiga : Persistency Bonus

Bonus sebanyak 5% akan diberi bagi setiap jualan yang lengkap carumannya selama setahun.

Katalah seorang client anda telah sign up satu produk dengan bayaran bulanan sebanyak RM250. Beliau membayar dengan baik selama 10 tahun. Maka anda akan dapat :-

Tahun 1 = RM750 + RM150 (Production bonus) + RM150 (Persistency bonus)

Tahun 2 = RM600

Tahun 3 = RM555

Tahun 4 = RM555

Tahun 5 = RM450

Tahun 6 = RM450

Jumlah keseluruhan yg diperoleh hanya dari 1 client = RM3660

Cuba kirakan jika anda ada 100 clients, 1000 clients, 3000 clients etc…… Berapa anda dapat?

Itu baru 3 sumber pendapatan. Anda akan ada lebih lagi sumber pendapatan apabila anda join kami sebagai agen di Great Eastern Takaful! Nak dapat income 122% dari harga jualan? Jom sertai saya! Call 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This: