Hai & Assalamualaikum!

Antara perkara penting yg perlu diambilkira apabila sign up sesuatu penyertaan dalam takaful adalah “Urusan Claim”. Yelah, kita ambil takaful tujuannya untuk dapatkan manfaat-manfaat yg ditawarkan seperti manfaat medical card, elaun hospital, elaun MC, rawatan kos kemalangan, sakit kritikal termasuk jugalah kematian. Semua manfaat yg ditawarkan berhak kita tuntut apabila kejadian yg menimpa kita menepati kriteria yg telah ditetapkan dalam polisi kita. Maka, untuk menuntut manfaat-manfaat ini, seharusnya tuntutan (claim) perlu dikemukakan kepada pengendali takaful untuk dinilai dan dibayar. Untuk itu, agen yang sangat komited, cekap dan pantas amat diperlukan demi mempastikan semua urusan claim dapat berjalan dengan lancar dan cepat!

Di Great Eastern Takaful, claim diproses oleh satu unit khas. Mereka bertanggungjawab menerima, menilai dan meluluskan atau menolak claim yg dikemukakan oleh client. Mengikut pengalaman saya, claim di GET tidaklah mengambil masa yg panjang. Syaratnya dokumen mestilah lengkap! Mudah kan? Setiap dokumen claim yg lengkap hanya memerlukan tempoh kurang dari 10 hari bekerja untuk duit sampai ke akaun bank client.

Sebagai contoh, kes client saya ini. Kami menghantar dokumen claim yg lengkap kepada Unit Claim Great Eastern Takaful pada 8/2/2017 (Rabu). Claim beliau telah diluluskan pada 14/2/2017 (Selasa). Manakala duit claim beliau telah dicreditkan ke akaun CIMBnya pada 15/2/2017 (Rabu). Tepat-tepat seminggu sahaja termasuk Cuti Umum (Thaipusam), Sabtu dan Ahad, claim telah dapat di tangan. Cepat kan?

FullSizeRender (1) FullSizeRender (2)

Saya sebenarnya sangat-sangat gembira apabila dapat uruskan claim client dengan sempurna. Rasa macam Herooooo! sangat!!! Wahh!!! Nak tak jadi HERO dalam hidup orang lain? Apa kata, jadilah perunding takaful macam saya! Suri Fitriah – 0173723344

Share This:

Assalamualaikum & Hi semua!

Lama sudah saya tidak menulis mengenai Medical Card kan? Maka, sebagai hadiah kepada anda semua, hari ini saya berbesar hati nak rungkaikan satu per satu perihal Medical Card Great Eastern Takaful. Kupasan saya ini akan bercampur di antara fakta, real case dan experiences dalam mengendalikan Medical Card para client saya!

Ada banyak jenis Medical Card dalam pasaran Malaysia kita ni kan. Tapi saya cuma minat nak cerita yang Great Eastern punya je la. Maka, korang boleh nilai dan fikir sendirilah kalau nak buat keputusan ambil Medical Card. Saya yakin dengan Medical Card Great Eastern! Sebab itu saya tak rasa ralat nak menceritakannya.

Berikut saya senaraikan ciri-ciri TERHEBAT Medical Card GE :-

1-   Tiada had seumur hidup

2-   Tiada co-takaful

3-   Had kelayakan bilik meningkat secara automatik setiap 3 tahun

4-   Had tahunan yang tinggi

5-   Complimentary benefit seperti perkhidmatan bantuan kecemasan kenderaan rosak secara percuma

6-   Complimentary benefit seperti Manfaat Kematian Akibat Kemalangan

7-   Had kelayakan hari masuk ke wad yang tinggi

8-   Had kelayakan hari membuat rawatan susulan yang panjang

9-   Dipercayai oleh pihak hospital

Tahukah anda bahawa Medical Card GE mempunyai fleksibiliti yang tinggi di mana anda boleh memilih atau mengubah manfaat dalam medical card mengikut keperluan dan kemampuan anda. Apa maksud saya fleksibel?

Maksud saya ialah, anda boleh pilih Medical Card dengan co-takaful atau TANPA co-takaful. Yang TANPA co-takaful adalah lebih mahal. Anda juga boleh pilih sama ada mahu atau tidak kelayakan bilik anda meningkat secara automatik setiap 3 tahun tanpa caruman tambahan. Kalau mahu sudah tentu bayarannya lebih mahal dari yang tiada option ini. Anda mahu manfaat untuk orang yang menjaga atau tidak. Anda mahu tempoh kelayakan hari rawatan selepas discaj dipanjangkan kepada dua kali ganda atau pun tidak.

Begitu juga dengan had kelayakan tahunan atau had kelayakan seumur hidup. Anda bebas memilih mahukan yang ada had seumur hidup atau mahukan yang UNLIMITED. Sudah pasti yang UNLIMITED adalah lebih mahal.

Jadi semuanya boleh dipilih atau diubah ikut kehendak anda. Anda yang tentukan. Kami cuma berikan harga caruman mengikut kemahuan anda. Setiap pilihan anda pastinya mempunyai sebab-musabab yang anda saja tahu.

Mengikut pengalaman saya, saya lebih gemar menawarkan Medical Card dengan Co-Takaful dan manfaat biasa terlebih dahulu. Ini kerana, Medical Card jenis ini adalah lebih murah dengan manfaat yang serba lengkap dan memadai. Client dapat menjimatkan wang caruman lantaran Medical Card hanya digunakan ketika emergency sahaja. Emergency tidak berlaku setiap hari. Sebab itu, Medical Card yang rendah sikit bayarannya lebih disyorkan. Tetapi manfaatnya mestilah yang banyak dan besar. Janganlah ambil medical card murah tapi “takde isi”. Lagi rugi!

Jika anda tiada masalah dari segi bajet, maka saya alu-alukan anda untuk mengambil medical card yang mempunyai fungsi maksimum. Tujuannya supaya anda tidak marah-marah atau geram dengan limitation yang ditetapkan pada Medical Card biasa. Contohnya, sudah tentulah anda tidak perlu menyediakan bayaran untuk Co-Takaful apabila discaj sekiranya anda mengambil Medical Card TANPA Co-Takaful. Anda juga tidak perlu risau tentang kos rawatan yang semakin mahal saban tahun sekiranya mengambil Medical Card UNLIMITED. Anda tidak perlu fikir nak ambil duit dari mana sekiranya anda perlu menambah sendiri bayaran bil hospital kalau-kalau had seumur hidup medical card biasa anda telah dilepasi.

Mengapa Medical Card UNLIMITED tu perlu?

1-   Sebab teknologi dalam bidang perubatan sudah semakin canggih. Teknologi yang canggih sudah tentulah mahal harganya.

Slide3 Slide4 Slide5

2-   Kos operasi hospital juga semakin mahal

Slide6

Peningkatan kos perubatan memang jelas kelihatan dari tahun ke tahun. Maka mempunyai Medical Card dengan had yang tinggi atau tiada had bakal menjadi satu KEPERLUAN pada masa akan datang!

Slide2

Mahukah anda menampung semua kos perubatan yang mahal-mahal belaka ini dengan menggunakan wang anda sendiri yang dikumpul bertahun-tahun? Sudah tentu TIDAK kan?

Bersegeralah menjadi pengumpul duit yang bijak. Jangan habiskan duit anda sendiri hanya untuk rawatan hospital. Biar Medical Card yang BAYAR!!!

Jika anda mahukan Medical Card yang begitu FLEKSIBEL daripada Great Eastern Takaful, cepat hubungi saya Suri Fitriah di talian 017-3723344 sekarang! Lagi lama anda tunggu, lagi mahal caruman yang anda perlu bayar. Bertindak sekarang demi mengelakkan pembaziran yang tak sepatutnya berlaku!

 

Share This:

Dari Allah kita datang dan kepada-Nya jua kita pulang.

Ajal maut memang tak pernah kita ketahui bila akan datangnya. Tetapi kematian itu adalah PASTI bagi setiap insan yang bernyawa. Pada 7 April 2015, maka telah kembali ke Rahmatullah seorang client yang juga merupakan rakan sekerja saya di pejabat akibat kecederaan teruk di kepalanya setelah terlibat dalam kemalangan motosikal semasa hendak bertugas. Allahyarham Mohd Andrian yang baru berusia 27 tahun ini meninggalkan seorang isteri serta seorang anak lelaki berusia 3 tahun dan seorang anak perempuan berusia 6 bulan. Sunggu sayu rasa hati apabila melihat anak-anak Allahyarham yang belum benar-benar faham tentang pemergian ayah mereka buat selama-lamanya.

Allahyarham Mohd Andrian dan anak-anaknya. Al-Fatihah...

Allahyarham Mohd Andrian dan anak-anaknya. Al-Fatihah…

Continue reading

Share This:

Hai Assalamualaikum Semua,

Kali ni nak share pasal satu claim yang dibuat oleh seorang client saya bernama Hamzani yang mengalami kemalangan pada jari kelingkingnya semasa bermain bola sepak.

Hamzani tinggal di Selangor. Tetapi kemalangan yang dialami berlaku di Johor. Sebagai peserta Great Eastern Takaful yang mengambil perlindungan untuk Medical Card dan Kemalangan, beliau boleh dirawat di mana-mana hospital dan klinik panel mahupun bukan panel.

Moral : Lokasi perlindungan tidak terhad

Beliau mendapatkan rawatan kecemasan sebagai pesakit luar di KPJ Johor, Johor Bharu.

Bil : RM201.55

Diagnosis : Jari patah

Hamzani minta untuk membuat rawatan lanjut di Selangor. Beliau ke KPJ Selangor, Shah Alam. Rawatan lanjut memerlukan jarinya dibedah untuk memasukkan wayar. Hamzani telah dimasukkan ke wad pada 17hb dan keluar pada 18hb Disember 2013.

Bil Rawatan Lanjut : RM165

Bil Pembedahan : Ditanggung oleh syarikat isteri

Bil Rawatan Susulan : RM300

Disebabkan kemalangan ini, Hamzani telah mendapat MC selama 78 hari atau 11 minggu.

Setelah tempoh MC beliau tamat, beliau mula membuat tuntutan bagi semua bil sebelum dan selepas kemasukan ke wad, elaun hospital dan elaun MC. Tuntutan beliau diterima dan diproses pada 13 Mac 2014.

Continue reading

Share This: