Hai & Assalamualaikum!

Antara perkara penting yg perlu diambilkira apabila sign up sesuatu penyertaan dalam takaful adalah “Urusan Claim”. Yelah, kita ambil takaful tujuannya untuk dapatkan manfaat-manfaat yg ditawarkan seperti manfaat medical card, elaun hospital, elaun MC, rawatan kos kemalangan, sakit kritikal termasuk jugalah kematian. Semua manfaat yg ditawarkan berhak kita tuntut apabila kejadian yg menimpa kita menepati kriteria yg telah ditetapkan dalam polisi kita. Maka, untuk menuntut manfaat-manfaat ini, seharusnya tuntutan (claim) perlu dikemukakan kepada pengendali takaful untuk dinilai dan dibayar. Untuk itu, agen yang sangat komited, cekap dan pantas amat diperlukan demi mempastikan semua urusan claim dapat berjalan dengan lancar dan cepat!

Di Great Eastern Takaful, claim diproses oleh satu unit khas. Mereka bertanggungjawab menerima, menilai dan meluluskan atau menolak claim yg dikemukakan oleh client. Mengikut pengalaman saya, claim di GET tidaklah mengambil masa yg panjang. Syaratnya dokumen mestilah lengkap! Mudah kan? Setiap dokumen claim yg lengkap hanya memerlukan tempoh kurang dari 10 hari bekerja untuk duit sampai ke akaun bank client.

Sebagai contoh, kes client saya ini. Kami menghantar dokumen claim yg lengkap kepada Unit Claim Great Eastern Takaful pada 8/2/2017 (Rabu). Claim beliau telah diluluskan pada 14/2/2017 (Selasa). Manakala duit claim beliau telah dicreditkan ke akaun CIMBnya pada 15/2/2017 (Rabu). Tepat-tepat seminggu sahaja termasuk Cuti Umum (Thaipusam), Sabtu dan Ahad, claim telah dapat di tangan. Cepat kan?

FullSizeRender (1) FullSizeRender (2)

Saya sebenarnya sangat-sangat gembira apabila dapat uruskan claim client dengan sempurna. Rasa macam Herooooo! sangat!!! Wahh!!! Nak tak jadi HERO dalam hidup orang lain? Apa kata, jadilah perunding takaful macam saya! Suri Fitriah – 0173723344

Share This:

Sudah lebih 50 bulan saya bergelar sebagai agen di Great Eastern Takaful. Dalam tempoh itu, sudah lebih dari 100 claim telah saya uruskan. Claim-claim yang dibuat termasuklah claim bil perubatan dalam medical card, bil perubatan kemalangan, bil perubatan sebelum kemasukan wad, bil perubatan selepas kemasukan wad, elaun hospital, elaun MC akibat kemalangan dan juga kematian!

Contoh Claim Status yang telah disubmit

Contoh Claim Status yang telah disubmit

Suka saya nak beritahu bahawa proses claim ini adalah sangat mudah dan pantas. Hanya dengan menyediakan dokumen lengkap, claim anda memang mudah diuruskan. Dokumen pun bukanlah dokumen yg bagai menanti bulan jatuh ke riba baru boleh dapat.

Tips melancarkan proses claim terutamanya perubatan :-

1-   Beritahu latar belakang kes anda semasa kejadian berlaku kepada agen. Tujuannya supaya agen tahu jenis claim dan apakah borang dan dokumen yang perlu disediakan. Ini dapat menjimatkan masa dan tenaga sebab boleh elakkan daripada buat kerja dua kali atau ulang-alik ke hospital.

2-   Terus minta doktor isi borang claim semasa dalam tahanan di wad. Tujuannya supaya tidak dikenakan caj tambahan sebab request di luar waktu rawatan dan perlu buka arkib untuk doktor sediakan report. Agen kena cepat sampaikan forms kepada client/doctor supaya senang.

3-   Buat salinan yang terus disahkan oleh pihak hospital. Hal ini penting jika nak claim lebih dari satu company.

4-   Berikan dokumen dan borang yg lengkap diisi kepada agen untuk dihantar ke HQ. Jangan lupa buat copy supaya senang nak rujuk sekiranya ada lagi keperluan tambahan dari pihak takaful/insurans.

Mudah je kan sebenarnya. Sepanjang pengalaman saya, claim memang tak susah. Pernah juga hantar hari ni, esok dah approved! Kalau kes yg standard dan straight forward memang dlm masa 2 minggu dah boleh settled. Cuma kes yg perlu further investigation memang makan masa lebih sedikit. Tetapi itu pun tertakluk kepada masa bertindak maksimum 3 bulan. Sekiranya syarikat masih gagal dapatkan maklumat tambahan yg diperlukan, claim akan tetap terus dibayar :-). Bagus kan macam tu?

Kepada orang-orang diluar sana yang masih ragu-ragu sejauh mana kebenaran akan dapat claim dari syarikat insurans/takaful, hapuskanlah keraguan itu. Claim ini benar-benar wujud dan benar-benar dapat!

Contact saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk dapatkan perlindungan takaful yang memang boleh claim!!!

Share This: