Pada 22 Julai 2017, rasmilah sudah pembukaan Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, Kuala Lumpur yg telah disempurnakan oleh CEO Great Eastern Life Malaysia, YBhg Dato Koh Yaw Hui. Majlis Perasmian ini dimeriahkan lagi dengan Sambutan Aidilfitri 2017!

Ibu Pejabat Zest Life Consultancy ini menempatkan 2 orang Group Agency Manager dan 4 orang Agency Manager yang membawa kepada keseluruhan wakil takaful di bawah naungan Zest adalah seramai 99 orang. Ibu Pejabat Zest meletakkan Tingkat 1 sebagai ruang pejabat pentadbiran manakala Tingkat 2 digunakan sepenuhnya untuk keperluan latihan dan pembangunan agen.

Terwujudnya Ibu Pejabat ini menunjukkan bahawa bidang takaful mampu menjadikan kita sebagai usahawan atau ahli perniagaan yg berprestij dan disegani. Bukan semua orang memiliki perniagaan sendiri dan bangunan perniagaan sendiri.

20170722_130208

Dewan Latihan kami yang mampu memuatkan sehingga 40 orang peserta dalam satu-satu masa dilengkapi dengan LCD Projector, PA System, papan tulis, kerusi dan meja secukupnya. Dewan Latihan ini diberi nama Orchid Hall.

IMG_8082

Manakala untuk latihan yang berskala lebih kecil, kami turut mempunyai Bilik Latihan berkapasiti 10 orang yang juga dilengkapi dengan peralatan dan perkakasan yg sama seperti Orchid Hall. Bilik Latihan ini pula diberi nama Lavender Room.

IMG_8081

Demi kemudahan agen-agen untuk menyelesaikan tugas-tugas takaful masing-masing, satu ruang khas telah disediakan untuk mereka! Di ruang ini tersedianya kerusi meja kerja, kabinet fail, papan tulis dan dua buah komputer yang boleh digunakan oleh mana-mana agen utk membuat quotation mahupun pendaftaran kes-kes baru daripada pelanggan masing-masing.

IMG_8083

Selain itu, sudut perbincangan dan ruang bersosial juga diwujudkan untuk membentuk suasana kerja yang proaktif dan kondusif bagi menaikkan semangat semua Zesters dalam mengendalikan pelanggan dan tugas-tugas takaful. Ruang-ruang ini direka lebih santai agar tidak terasa tegang dalam perbincangan.

IMG_8080

Untuk menambahkan keselesaan pada Zesters dan tetamu yg hadir ke Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, kemudahan asas seperti Surau, tandas dan pantry juga tersedia sempurna untuk kegunaan semua.

Dengan kemudahan, kepakaran dan kesungguhan Zest Life Consultancy dalam bidang takaful ini, saya yakin kami dapat membentuk dan melahirkan agen-agen seterusnya leader-leader Takaful yang berkualiti dan berdaya saing!

IMG_8023

Jika anda mahu merasai kemanisan berada dalam bidang takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk penerangan lanjut.

Share This:

Assalamualikum & Hi!

Semalam pada 5 Jun 2017, Great Eastern Takaful telah pun dengan jayanya melancarkan satu lagi jenis Medical Card iaitu Medical Card Standlone. Medical Card jenis standalone ini bermaksud ia tidak disertakan kepada basic plan takaful induk. Ia memang sendirinya hanya Medical Card yang melindungi manfaat perubatan di hospital.

MediMAx Brochure

Apa kelebihan Medical Card Standalone i-Great Medi Max Great Eastern Takaful?

1-   Tempoh perlindungan yang panjang sehingga 99 tahun

2-   Tiada bayaran co-takaful

3-   Tiada had seumur hidup

4-   Had tahunan yg tinggi bermula RM90,000

5-   Had tahunan boleh dilipatgandakan sehingga RM1.76 Juta

6-   Terdiri dari 3 pilihan jenis bilik iaitu RM150, RM200 atau RM300 semalam.

7-   Banyak manfaat tambahan sedia terbina tanpa bayaran extra seperti Manfaat Kematian Akibat Kemalangan, Khidmat Bantuan Kecemasan Kenderaan

8-   Pembaharuan dijamin iaitu setelah satu-satu penyakit dihidapi, perlindungan untuk penyakit itu diteruskan tanpa pengecualian

9-   Plan individu yang mana setiap ahli keluarga adalah pemilik polisi medical card itu sendiri dan tidak bersangkut paut dengan pembayar seperti bapa atau ibu. Sekiranya ibu atau bapa meninggal dunia, plan anak-anak tetap berjalan seperti biasa selagi bayaran diteruskan.

10- Diskaun 5% sekiranya menyertai medical card ini bersama ahli keluarga

i-Great MediMax didatangkan dengan 25 manfaat dengan harga yang sangat kompetitif!

MediMaxPicture

Apa Beza Medical Card Standalone dengan Medical Card dalam Investment-Linked Product (ILP)?

Perbezaan paling ketara adalah dari segi harga caruman. Ini kerana medical card standalone hanya membayar manfaat perubatan sahaja. Ia juga tiada nilai tunai dan manfaat pengecualian caruman jika mengidap hilang upaya kekal menyeluruh atau penyakit kritikal (waiver). Medical Card standalone memang tiada waiver. Jika bapa/ibu meninggal dunia, anak-anak tetap perlu membayar caruman medical card mereka untuk meneruskan perlindungan. Begitu juga dengan pemilik medical card itu sendiri. Jika mengalami hilang uapaya kekal atau penyakit kritikal, bayaran caruman tetap juga perlu dilangsaikan tanpa pengecualian. Nilai tunai juga tiada kerana tiada bahagian sumbangan pun yg akan dilaburkan. Ini bermakna, pada setiap 5 tahun, nilai caruman akan meningkat dari semasa ke semasa seiring dengan tabarru’ charges yg meningkat mengikut risiko yg ditanggung oleh peserta. Semakin berusia, semakin tinggi harga carumannya. Berbanding medical card dalam ILP, hasil dalam pelaburan terdahulu boleh digunakan untuk menampung peningkatan tabarru’ charges dari semasa ke semasa. Ini menyebabkan nilai caruman bulanan dapat dikekalkan selama yang mungkin.

Apapun pilihan di tangan anda. Anda yg menentukan bagaimanakah manfaat perubatan anda akan membantu anda ketika musibah menimpa dan dikala menempuh hari tua. Lihatlah jadual yang dikongsikan. Buatlah pilihan terbaik untuk diri dan keluarga anda! Nak dapatkan Medical Card i-Great MediMax yang power ni? Hubungi Suri Fitriah 017-3723344

 

Share This:

Assalamualaikum & Hi Semua,

Ramai sudah orang mencari MEGA. MEGA kini menjadi buruan ramai atas keprihatinannya terhadap keperluan kewangan setiap orang di Malaysia ini. MEGA mampu membantu generasi kini memberikan harapan kehidupan dan masa depan yang lebih cerah untuk generasi akan datang. Nak kenal MEGA?

img_3671

Begitulah ringkasnya kisah si MEGA yang harus dimiliki oleh semua orang. Berikut saya canangkan kelebihan-kelebihan si MEGA ni :-

1-   Nilai Perlindungan Yang Tinggi. Bermula dari RM500,000 (Setengah Juta)

2-   Tempoh Caruman Yang Pendek Dan Fleksibel. 10 atau 20 tahun.

3-   Tempoh Perlindungan Yang Lebih Panjang Dari Tempoh Caruman. 30 tahun. Bayar 10 atau 20 tahun sahaja. Perlindungan tetap 30 tahun!

4-   Pengeluaran nilai tunai bila-bila masa dengan meninggalkan baki minimum RM1,000

5-   Manfaat Kesetian yang berjumlah sehingga 40% dari nilai caruman tahunan pada setiap 5 tahun.

*************************

Dari pandangan mata saya, MEGA sangat sesuai dijadikan Income Replacement Plan + Retirement Fund!

Penafian : Ini konsep saya tersendiri dalam memasarkan MEGA. Anda mungkin mendapat penerangan yang berbeza dari perunding takaful lain.

Ini kerana, dengan hanya mencarum selama 10 tahun, kita akan dilindungi dengan nilai perlindungan sebanyak RM500,000 selama 30 tahun. Sekiranya tidak berlaku kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh dalam tempoh 30 tahun itu, nilai tunai sebanyak dua kali ganda dari nilai caruman akan dikembalikan apabila sampai tempoh matang iaitu selepas 30 tahun. (Sila request quotation dari saya untuk dapatkan nilai caruman : Suri Fitriah 017-3723344).

Di mana kegunaan MEGA? Dalam kehidupan ini, kita tidak tahu langsung apa yang telah dimaktubkan di Loh Mahfuz. Jodoh, ajal, rezeki dan sebagainya telah pun diatur oleh Allah tetapi kita tidak tahu-menahu langsung. Atas sebab tidak tahu itulah satu persediaan untuk menghadapi musibah perlu dibuat. Maka, jika ditimpa musibah, tidaklah kita mahupun keluarga kita mati kutu untuk meneruskan hidup dengan dugaan dan ujian yang diberi. Contoh-contoh musibah yang kita tidak pernah diberitahu bahawa ia akan datang :-

1-   Kemalangan. Terutamanya kemalangan jalan raya yang dahsyat. Siapa kita untuk menolak KEMUNGKINAN bahawa kita boleh mati atau lumpuh di jalan raya?

acc-1 acc-2 acc-3

hilang-punca-pendapatan

2-   Penyakit Kritikal. Tiada siapa mahu dihinggapi penyakit. Tetapi ketahuilah bahawa walaupun kita sedaya upaya menjaga kesihatan diri kita, Allah tetap juga Penguasa Seluruh Alam. Jika Allah takdirkan kita dihinggapi juga penyakit kritikal, tiada apa pun yang mampu kita buat untuk menghalangnya.

potong-kaki 3718742

3-   Kematian. Semua orang tahu bahawa setiap yang hidup pasti akan mati. Tetapi bila, di mana dan bagaimana itu sentiasa menjadi rahsia Allah. Siapa tahu selepas membaca artikel ini, terus nyawa dicabut oleh Malaikat Izrail?

ziarah-kubur

ziarah-kubur-1

Maka dengan adanya persediaan yang kita buat untuk mengadap Ilahi dan meninggalkan segala apa yang kita miliki di dunia ini, senang dan damailah waris-walak dan sahabat handai yang ditinggalkan. Mereka masih boleh meneruskan kehidupan seperti biasa walaupun musibah menimpa kita. Kita sendiri yang mengelakkan dari mereka hidup melarat atau meminta-minta. Kita sendiri yang telah menyediakan dana untuk mereka kekal bahagia walaupun kematian kita ataupun mereka tidak akan berasa terbeban untuk menjaga kita sekiranya kita sudah menjadi cacat dan tidak menyumbang pendapatan kepada keluarga lagi. Tiada siapa yang akan membela nasib kita dan keluarga melainkan diri kita sendiri.

Apa lagi MEGA buat?

Malah lebih menggembirakan pula apabila sekiranya tiada musibah melanda sepanjang tempoh perlindungan, segala wang yang kita carumkan selama 10 tahun itu akan dikembalikan dengan nilai yang berganda. Walau bagaimanapun, pulangan ini bergantung kepada prestasi dana yang kita laburkan. Kita boleh menjadikannya sebagai dana selepas persaraan kita. Siapa lagi yang akan beri kita duit selepas bersara? Pastilah diri kita sendiri yang telah membuat persiapan awal! Nak cuba sediakan dana persaraan RM1 Juta? Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 sekarang!

anda-menderita-selepas-bersara

persediaanpersaraan bh-krisis-persaraan

Bukankah bijak dan kukuhnya perancangan kewangan kita dengan MEGA ini? Jika anda perlukan penerangan yang lebih lanjut, terus book appointment bersama saya Suri Fitriah 017-3723344. Rundingan 30 minit ini sentiasa PERCUMA kepada sesiapa yang benar-benar percaya bahawa Allah Penguasa Alam dan tiada siapa akan membela nasib kita selain diri kita sendiri. Jom jumpa!

Share This:

Assalamualaikum & Hai Semua,

Tahukah anda bahawa setiap ahli yang menyertai team saya (Suri Smart Partnership-SSP) akan diberi latihan dan bimbingan khusus daripada saya mengikut level dan keperluan seseorang agen itu. Saya tidak akan membiarkan atau meninggalkan anda terkontang-kanting sendirian dalam industri takaful ini. Setiap perkara yang perlu anda pelajari dan kuasai, akan saya curahkan dari semasa ke semasa agar anda berjaya menjadi seorang Agen Takaful yang berdaya maju dalam lapangan nanti.

Pada 23 Julai yang lalu, satu sesi intensif telah saya adakan khas untuk agen-agen di bawah SSP. Sesi pagi dihadiri oleh Naja, Dinn dan Fandi. Sesi pagi kita buat kelas di Zest Office.

Bimbingan Intensif ini sebenarnya dibahagikan kepada 5 segmen iaitu :-

  1. Tak Kenal Maka Tak Cinta
  2. Cinta Production
  3. Sayang Clients
  4. Kasih i-GreatPartner
  5. Rindu Aktiviti

Kalau nak tahu apa isi kandungan segmen-segmen ini, kena lah join saya sebagai ahli SSP! 😛

Call Suri Fitriah 017-3723344

IMG_2077

Ahli SSP yang komited datang kelas pagi Sabtu. Semua semangat nak tingkatkan kemahiran diri!

IMG_2083

Segenap aspek telah disentuh termasuklah penggunaan Portal Agen Great Eastern Takaful yang dinamakan sebagai i-GreatPartner

Sesi pagi turut mendapat dokongan hebart daripada Agency Manager Ira yg turut memberi input mengenai "Grand Opening"

Sesi pagi turut mendapat dokongan hebart daripada Agency Manager Ira yg turut memberi input mengenai “Grand Opening”

Oleh kerana tidak semua ahli SSP berkelapangan pada sesi pagi, maka saya juga membuka latihan untuk sesi malam di rumah saya. Sesi malam dihadiri oleh Syaiful sahaja memandangkan Miza terpaksa mengutamakan keluarganya sempena sambutan Hari Lahirnya yang Ke-30 pada hari itu.

Banyak bahan yang dibawa oleh Syaiful untuk pengukuhannya

Banyak bahan yang dibawa oleh Syaiful untuk pengukuhannya

Sesi latihan seperti ini akan sentiasa diadakan mengikut permintaan dan keperluan. Selain dari sesi khas SSP, semua agen juga sebenarnya diperkasakan dengan latihan dan bimbingan dari pihak agensi mahupun Great Eastern Takaful sendiri.

Anda pastinya dilatih dari tidak tahu apa-apa kepada tahu semuanya. Bakat anda semestinya digilap sedikit demi sedikit sehinggalah anda menjadi Agen Takaful yang unggul dan kompeten.

Untuk menyertai saya sebagai Agen Takaful, boleh terus hubungi saya Suri Fitriah di talian 017-3723344 sekarang!

Share This:

Hi & Assalamualaikum!

Salam Ramadhan kepada semua. Semoga Ramadhan kali ini membawa kita selangkah lebih baik dari sebelumnya 🙂

Pada 20 Jun 2016 yg lalu, saya dan rakan-rakan agen yg lain dari segenap pelusuk Central Region GETB telah pun sama-sama meraikan dan turut serta dalam IFTAR GETB 2016. Untuk melayakkan diri menghadiri Iftar yang turut diserikan oleh CEO GELM dan CEO GETB ini, kami perlu mencapai kriteria minimum yg telah ditetapkan. Maka, beramai-ramailah kami mengqualifykan diri untuk menyertai Iftar di The Westin Hotel, Kuala Lumpur. Seramai 17 orang Zesters telah pun layak untuk Iftar ini. Tetapi ada beberapa orang tak dapat hadir ke majlis gilang-gemilang ini.

Iftar & Raya Celebration Qualifiers bersama CEO GELM & CEO GETB

Iftar & Raya Celebration Qualifiers bersama CEO GELM & CEO GETB

Lupa ambil gambar makanan masa mula-mula makan

Lupa ambil gambar makanan masa mula-mula makan

We Are Qualifiers!

We Are Qualifiers!

Maaflah saya tidak berbusana muslimah hari tu. Ada urusan mengejut sampai tak sempat pakai baju yg lebih sesuai

Maaflah saya tidak berbusana muslimah hari tu. Ada urusan mengejut sampai tak sempat pakai baju yg lebih sesuai

Ramai agen lain lagi dalam majlis ini. Jelas menunjukkan bahawa ramai orang bersetuju memilih kerjaya sebagai agen dan berjaya dalam bidang ini. Anda nak cuba lalui apa yg kami lalui? Cepat hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk mengetahui lebih terperinci tentang kerjaya sebagai perunding takaful ini. Ia tidaklah sesukar mana! Jom sertai kami!

 

Share This:

Aktiviti akhir bersama-sama Zesters sebelum Ramadhan menjelang.

Pada 4 Jun 2016 yg lalu, ZEST Cup kembali untuk Quarter 2 pulak. Quarter 1 kita dah menyaksikan bahawa team hitam telah bergelar johan futsal Zest Cup. Badminton kali ini, adakah masih team hitam menjadi johan? Jom tengok!

Merah Membara Pasti Juara!!! Nampak tak saya yg mana? Dari kiri - Fizie, Suri, Dhaniah, Emma, Aiman dan Rafiq

Merah Membara Pasti Juara!!!
Dari Kiri – Fizie, Suri, Dhaniah, Emma, Aiman, Rafiq

Permainan dibahagikan kepada 2 kumpulan iaitu Kumpulan A dan B. Kumpulan A terdiri daripada team Merah, Hijau dan Biru. Manakala Kumpulan B terdiri daripada team Hitam, Ungu dan Kuning.

Pasangan Mix Double Team Hitam Abg Zaimi & GAM Zarina (Confirm kalah)

Pasangan Mix Double Team Hitam
Abg Zaimi & GAM Zarina
(Confirm kalah)

Pasangan Men Double Team Hijau Hebart ni sorang kanan sorang kidal

Pasangan Men Double Team Hijau
Hebart ni sorang kanan sorang kidal

Semi final menyaksikan Hitam vs Merah dan Ungu vs Hijau!

Double Lelaki Team Biru Gaya dah best, apakan daya tak menang!

Double Lelaki Team Biru
Gaya dah best, apakan daya tak menang!

Mix Double Team Biru Nampak tu Cikgu Naja macam nak tebar roti canai

Mix Double Team Biru
Nampak tu Cikgu Naja macam nak tebar roti canai

Final tak lain tak bukan, mestilah Team Merah vs Team Ungu!

Double Lelaki Team Ungu Yg depan tu Fandi main memang bergaya

Double Lelaki Team Ungu
Yg depan tu Fandi main memang bergaya

Mix Double Team Ungu Din tu nampak je kecik, tapi perkasa bak hang!

Mix Double Team Ungu
Din tu nampak je kecik, tapi perkasa bak hang!

Alangkah gumbira rasanya hati-hati team selain hitam setiap kali team hitam kalah! Atas banyak kekalahan team hitam, maka dah tentulah johan bertukar tangan.

Johan - Team Ungu

Johan – Team Ungu

Menang menentang merah…

Naib Johan - Team Merah (Saya boleh main lah!)

Naib Johan – Team Merah
(Saya boleh main lah!)

Dikalahkan dengan begitu tipis sekali oleh Team Ungu.

Ketiga - Team Hijau

Ketiga – Team Hijau

Menang melawan Team Hitam!

Ni la hakak sado yg paling bertanggungjawab mempastikan setiap sukan Zest Cup berjalan dgn lancar dan sempurna - AM Ira @ Bam Bam

Ni la hakak sado yg paling bertanggungjawab mempastikan setiap sukan Zest Cup berjalan dgn lancar dan sempurna – AM Ira @ Bam Bam

Letih nampaknya presiden Unit Event ZEST ni ya…

Semoga berjumpa lagi dalam Zest Cup Q3 nanti

Semoga berjumpa lagi dalam Zest Cup Q3 nanti!

Jika anda memang tercari-cari satu kelompok kerja yg bukan sahaja hebart bekerja, bahkan hebart juga bermain, maka di sinilah tempatnya. Bukakan hati lapangkan minda, ceburi bidang takaful yg menjanjikan lebih kepuasan dalam kehidupan dari segenap sudut! Call saya Suri Fitriah di 017-3723344 atau Drop Your Resume Here! Saya bongkarkan realiti kerjaya dalam bidang takaful ni…

Share This:

Sudah lebih 50 bulan saya bergelar sebagai agen di Great Eastern Takaful. Dalam tempoh itu, sudah lebih dari 100 claim telah saya uruskan. Claim-claim yang dibuat termasuklah claim bil perubatan dalam medical card, bil perubatan kemalangan, bil perubatan sebelum kemasukan wad, bil perubatan selepas kemasukan wad, elaun hospital, elaun MC akibat kemalangan dan juga kematian!

Contoh Claim Status yang telah disubmit

Contoh Claim Status yang telah disubmit

Suka saya nak beritahu bahawa proses claim ini adalah sangat mudah dan pantas. Hanya dengan menyediakan dokumen lengkap, claim anda memang mudah diuruskan. Dokumen pun bukanlah dokumen yg bagai menanti bulan jatuh ke riba baru boleh dapat.

Tips melancarkan proses claim terutamanya perubatan :-

1-   Beritahu latar belakang kes anda semasa kejadian berlaku kepada agen. Tujuannya supaya agen tahu jenis claim dan apakah borang dan dokumen yang perlu disediakan. Ini dapat menjimatkan masa dan tenaga sebab boleh elakkan daripada buat kerja dua kali atau ulang-alik ke hospital.

2-   Terus minta doktor isi borang claim semasa dalam tahanan di wad. Tujuannya supaya tidak dikenakan caj tambahan sebab request di luar waktu rawatan dan perlu buka arkib untuk doktor sediakan report. Agen kena cepat sampaikan forms kepada client/doctor supaya senang.

3-   Buat salinan yang terus disahkan oleh pihak hospital. Hal ini penting jika nak claim lebih dari satu company.

4-   Berikan dokumen dan borang yg lengkap diisi kepada agen untuk dihantar ke HQ. Jangan lupa buat copy supaya senang nak rujuk sekiranya ada lagi keperluan tambahan dari pihak takaful/insurans.

Mudah je kan sebenarnya. Sepanjang pengalaman saya, claim memang tak susah. Pernah juga hantar hari ni, esok dah approved! Kalau kes yg standard dan straight forward memang dlm masa 2 minggu dah boleh settled. Cuma kes yg perlu further investigation memang makan masa lebih sedikit. Tetapi itu pun tertakluk kepada masa bertindak maksimum 3 bulan. Sekiranya syarikat masih gagal dapatkan maklumat tambahan yg diperlukan, claim akan tetap terus dibayar :-). Bagus kan macam tu?

Kepada orang-orang diluar sana yang masih ragu-ragu sejauh mana kebenaran akan dapat claim dari syarikat insurans/takaful, hapuskanlah keraguan itu. Claim ini benar-benar wujud dan benar-benar dapat!

Contact saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk dapatkan perlindungan takaful yang memang boleh claim!!!

Share This:

Pada hujung tahun 2015, Great Eastern Takaful telah melancarkan sebuah contest yang berhabuankan Pakej Percutian 4 Hari 3 Malam ke Chiang Mai & Chiang Rai, Thailand. Great Eastern Takaful telah menunaikan janjinya apabila semua qualifiers telah pergi ke CMCR pada 25 hingga 28 April 2016 yang lepas. Kami pun menikmati sajalah percutian ini walaupun suhu di Chiang Mai dan Chiang Rai agak lebih panas daripada Malaysia. Pada waktu kami bercuti ke sana, suhunya adalah sekitar 38 hingga 43 darjah celcius. Hari Pertama setelah tiba di airport Chiang Mai, kami terus bergerak ke Chiang Rai.

Di sempadan Thailand - Myanmar

Di sempadan Thailand – Myanmar

Masjid An-Noor

Masjid An-Noor

Nak bertolak ke Chiang Mai

Nak bertolak ke Chiang Mai

Kami di bawa ke Golden Triangle iaitu segitiga sempadan di antara Thailand, Laos dan Myanmar. Sungai yang memisahkan sempadan ini namanya Sungai Mekong.

Boat Ride Kat Sg Mekong

Boat Ride Kat Sg Mekong

Wat Rong Khun atau White Temple ni pulak merupakan tempat wajib lawat kalau ke Chiang Rai katanya. Temple ini dibina oleh seorang visual artist yg masyhur di Thailand dengan menggunakan duit poketnya 100 peratus.

White Temple

White Temple

Ada jugak ke Karen iaitu Longneck Village. Kat sini memang wanita semua pakai gelang leher tu.

Berat tau gelang leher tu...

Berat tau gelang leher tu…

Lepas tu ada pergi kilang buat Thai Silk, kilang payung kertas dan juga kilang batu permata. Maka bolehlah tengok segala proses yang terlibat dalam setiap hasil seni yang dihasilkan tu.

Last sekali ke Doi Suthep ni ha. Saya malas masuk dalam dia tu.

Doi Suthep

Doi Suthep

Sebenarnya banyak nama-nama tempat saya tak ingat. Catatan dah terpadam. Tapi takpelah… Cuma nak bagitau bahawa dalam kerjaya sebagai Agen Takaful di Great Eastern, kita berpeluang mendapat percutian ditaja sepenuhnya 3 hingga 4 kali setahun. So jika anda adalah orang yang suka berjalan-jalan, silalah pilih kerjaya sebagai Agen Takaful ini sebagai kerjaya utama. Sebab banyak perkara yang anda rasa auta, rupe-rupenye fakta di sini. Seperti berpendapatan 5 angka dalam masa 5 bulan. Memang fakta!!!

Mari hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk saya kongsikan kelebihan bekerja sebagai Agen Takaful ni. Masa fleksibel, income unlimited, cuti banyak, hadiah, bonus, kawan… Semua yang baik ada di sini!

Share This:

April Yang Sibuk!

Sekembalinya dari Lexis Hibiscus, maka saya dan Zesters yang lain terus lagi beradrinelin laju untuk event ZEST recognition yang pertama bagi 2016. Q1 2016 Get Together & Recognition ini diadakan pada 23 April 2016 di rumah banglo GAM Zarina Mohamad Sharif sendiri. Sejak awal lagi, Zest Comm sudah pun menjalankan tugas masing2 demi mempastikan bahawa event ini akan berjalan dengan lancar. Ungu warna rasmi ZEST telah menceriakan suasana sepanjang majlis berjalan!

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Alih mai alih pi nak bagi selesa

Aktiviti mula2 sekali mestilah sesi fotografi kan…. Bukan senang nak dapat kumpul ramai-ramai baju sama ni!

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Zesters Yang Sentiasa Cemerlang

Event sebegini diadakan khas untuk lebih merapatkan silaturrahim di kalangan Zesters dan ahli keluarga selain dari hanya dalam formal gathering ZEST yg lain. Aktiviti majlis ini diwarnai dengan jamuan makan, mewarna gambar bagi kanak-kanak, penyampaian anugerah bagi yang layak dan pemakaian pin Zest Comm kepada semua committee.

Menu makan - Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Menu makan – Nasi, ayam masak lemak, sayur, kambing golek, laksa etc

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Anak-anak Zesters pun seronok main warna-warna. Cara terbaik nak kawal kanak-kanak!

Bagi event seperti ini, saya akan ditugaskan di bahagian Audio Visual bersama dua lagi rakan iaitu Reezal dan Reny.

AV Team selamanya

AV Team selamanya

Majlis dimeriahkan lagi dengan sambutan Hari Lahir bagi orang bulan April!

April Babies

April Babies

Takkanlah asyik nak busy buat tugas je kan… Baru la berbaloi kalau committee juga adalah awardess.

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya 2nd Runner Up QFYLP Q1

Saya rasa sungguh bertuah bernaung di bawah ZEST yang mempunyai halatuju yang jelas sekaligus mampu membawa lebih ramai orang untuk sama-sama maju di dalam industri takaful. Kepada anda di luar sana, janganlah memandang serong terhadap kerjaya sebagai Agen Takaful/Insurans. Sebenarnya banyak kelebihan dan perkara indah berlaku dalam dunia takaful.

Jom jadi agen macam saya! Saya akan bimbing anda untuk terus kekal dan berdaya saing dalam bidang takaful dan akhirnya memiliki agensi sendiri! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Hi & Assalamualaikum Semua!

Pada 21 hingga 22 April 2016 yang lalu berlangsungnya satu hari anugerah bagi mengiktiraf kejayaan dan kualiti agen-agen dan leader-leader hebart di Great Eastern Takaful. Julung-julung kalinya hari anugerah yg dikenali sebagai STAR Award 2015 telah diadakan di Lexis Hibiscus, Port Dickson. Dalam STAR Award ini terdapat banyak kategori yg telah dipertandingkan dan menetapkan requirement yg berbeza-beza untuk melayakkan seseorang agen atau leader itu bergelar sebagai penerima anugerah.

Seperti biasa, ZEST dan saya semestinya merupakan salah seorang daripada penerima anugerah. Penyampaian anugerah telah dimulakan dengan sessi forum selama sejam yg telah membariskan ahli-ahli panel yg cukup hebat dalam lapangan masing-masing. Dr Anje Radzi dari ZEST turut menjadi ahli panel pada forum yg berlangsung dengan penuh kegamatan dan infomatif.

IMG_1430

Zesters yang layak menerima STAR Award 2015

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Dr Anje sebagai ahli panel forum

Setelah selesai berforum, maka bermulah penyampaian anugerah kepada para awardees…

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Saya menerima STAR MEGAStar 2015

Malamnya pula, mestilah ada gala dinner sambil penyampaian anugerah terulung bagi setiap kategori.

Lupa pulak ambil gambar di meja makan... Tengok baju je lah ye...

Lupa pulak ambil gambar di meja makan… Tengok baju je lah ye…

Lepas dah habis gala dinner and award presentation, maka tibalah masanya untuk menikmati bilik penginapan yang sangat-sangat best. Kalau Grand Lexis tu best, Lexis Hibiscus lebih best lagi tau…

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun...

Saya dok bahagian tower. So bole la nampak kelopak hibiscus kat belakang tu. Ada kawan lain dok kat kelopak dan daun…

Banyak facilities dalam bilik kat Lexis Hibiscus ni. Antaranya kolam renang, meja kerja, sauna, bilik mandi dengan tub dan berasingan dari tandas, katil queen yang sgt selesa untuk sorang baring, sinki yang luas dan private, sofa etc.

Credit photo to Shailey Azizah

Credit photo to Shailey Azizah

Jelas kelihatan di sini bahawa, apabila menerima award, pasti akan ada accomodation dan dinner yg hebat akan disediakan. Apa salahnya menikmati kehidupan secara santai tetapi berkualiti tinggi kan… Kalau anda selalu berkira-kira nak keluarkan duit sendiri untuk lodging and meal yang baik, marilah sama-sama join saya sebagai Agen Takaful. Komisyen dapat, award dapat, trip dapat, dinner dapat, kawan2 yg positif dapat, pahala apatah lagi…

Jom sertai saya sekarang dengan hubungi 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan membimbing anda untuk kekal maju di dalam industri takaful di Malaysia yg masih luas potensinya!

 

Share This: