Jeng Jeng Jeng!

Saya ada berita hangat sangat nak share dengan anda semua! Tahu tak sekarang ni Great Eastern ada lancarkan satu produk yang saya sifatkan sebagai Standalone Life Coverage. Maknanya produk ini sepenuhnya untuk protection tanpa ada sedikit bahagian pun yang akan membentuk cash value. Pendek kata bayar semata-mata untuk dapatkan protection. Tiada bahagian investment! Maka harganya akan menjadi sangat-sangat dan amat-amat MURAH!!!

Sebelum ini mungkin ada yang sibuk tercari-cari produk yang menyediakan perlindungan pada harga yang rendah tapi takkan pernah dapat. Sekarang, dapat! Hanya sekadar RM1-4 sehari dah boleh dapat perlindungan RM500K. Murah kan? Produk istimewa ini dikenali sebagai i-Gr8 Harapan.


i-Gr8 Harapan direka khusus untuk penyediaan hibah takaful yang besar kepada waris. Sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal menyeluruh, manfaat bernilai RM500K akan diterima. Wang manfaat ini bolehlah digunakan untuk pelbagai perkara termasuklah melangsaikan hutang, menggantikan pendapatan, dana pendidikan, dana persaraan mahupun diwakafkan kepada badan-badan amal pilihan masing-masing. Tujuan penggunaan wang manfaat tertakluk kepada keperluan keluarga dan mengikut hajat orang yang membuat hibah.

Mengapa anda tak boleh lepaskan i-Gr8 Harapan begitu sahaja?

  • Perlindungan tinggi pada harga murah
  • Meninggal biasa, hibah RM500K
  • Meninggal akibat kemalangan, hibah RM1Juta
  • Meninggal akibat kemalangan dalam kenderaan awam, hibah RM1.5Juta
  • Meninggal akibat kemalangan di luar Malaysia, hibah RM2Juta
  • Caruman sekadar secawan teh tarik sehari

Siapa sangka dengan sedikit sumbangan harian yang kita tepikan untuk plan i-Gr8 Harapan ini, banyak sungguh manfaat yang boleh diterima oleh ramai orang dalam usaha meneruskan kehidupan sebagai khalifah di muka bumi. i-Gr8 Harapan membantu kita dalam dua-dua keperluan duniawi dan ukhrawi.

Dengan wang manfaat itu, kita tidak menyusahkan atau membebankan ahli keluarga yang ditinggalkan. Sekiranya, ahli keluarga kita sendiri tidak memerlukan wang manfaat itu, wakafkan sahaja kepada pihak-pihak yang lebih memerlukan. Manalah tahu, pahala wakaf itulah yang menjadi penyelamat kita di akhirat kelak. Tak rugi kan ambil i-Gr8 Harapan?

Berikut dikongsikan caruman bulanan untuk i-Gr8 Harapan mengikut umur dan jantina. Semak dulu ya!

 

Atas sambutan yang memberangsangkan pada bulan September dan Oktober lepas serta ramai yang tak sempat nak sertai plan i-Gr8 Harapan ini, maka pihak Great Eastern Takaful memanjangkan tempoh penyertaan plan ini sehingga 31/12/2018. Jangan terlepas peluang lagi ya!! Hubungi saya untuk keterangan lanjut. Ingat! Produk ini hanya wujud di pasaran pada waktu terhad sahaja. Jangan lepaskan peluang!. wasap.my/60173723344

 

Share This:

Menjadi penghuni Jannah (Syurga) adalah impian setiap insan di muka bumi ini. Gambaran keindahan Jannah diceritakan dgn jelas dalam Al-Quran dan kitab-kitab agama Islam yg masyhur. Cara-cara untuk memasuki Jannah juga diberitakan dengan jelas sebagai panduan kepada para Muslimin Muslimat agar berebut-rebut dan berpusu-pusu untuk mengejar pahala untuk dihadiahkan Syurga di akhirat kelak.

3 perkara yang akan sentiasa menjadi bekalan di alam barzakh ialah :-

1-   Doa anak soleh

2-   Ilmu yg bermanfaat

3-   Sedekah jariyyah

Bertepatan dengan usaha-usaha para Mukmin Mukminat sekalian untuk mengejar Jannah, Great Eastern Takaful dgn penuh rendah hati memperkenalkan satu produk yg boleh membantu impian kita untuk ke Jannah. Memperkenalkan i-Great Jannah!

i-Great Jannah merupakan plan yg sangat-sangat istimewa dengan beberapa ciri ampuh yg tidak terdapat pada produk-produk takaful yg lain di pasaran! Berikut di senaraikan kelebihan ulung i-Great Jannah :-

1-   Boleh dihibahkan secara terus kepada badan-badan kebajikan pilihan sendiri yg patuh syariah, bukan hanya kepada individu! Tujuan hibah kepada badan pilihan ni adalah untuk membantu badan-badan berkenaan meneruskan operasi dengan baik. Maklum sajalah kos operasi badan-badan kebajikan ini juga tinggi dan mereka mempunyai sumber yg terhad. Sekiranya kita dapat mewakafkan sejumlah wang yg agak besar melalui hibah takaful ini utk kegunaan mereka, alangkah baiknya perjalanan operasi mereka nanti. Dan yg lebih baik lagi adalah, kita mampu memperlihatkan bagaimana sistem wakaf dalam Islam dapat berfungsi untuk kepentingan sejagat. Secara tak langsung, dakwah kecil dibuat di situ 🙂

2-   Manfaat kematian akibat kemalangan sebanyak 3 kali ganda daripada nilai asas dilindungi sekiranya berlaku di luar negara. Ramai orang Malaysia suka melancong atau mengembara ke seluruh pelusuk dunia kan? Plan ini memang bagus sgt untuk anda. Persiapan menghadapi perkara tak diingini la katakan…

3-   Kemudahan Penyertaan Semula (re-participating facility). Kebiasaannya, apabila seseorang itu telah mengidap salah satu daripada 36 penyakit kritikal, beliau tidak layak lagi untuk mengambil mana-mana sijil takaful/polisi insurans yg baru. Tetapi, dalam i-Great Jannah, orang itu masih berpeluang untuk memiliki sijil takaful yg hanya menawarkan manfaat kematian sahaja. Perkara ini sangat penting untuk diambilkira terlebih dahulu kerana sejarah telah menunjukkan bahawa pesakit-pesakit yg mengidap penyakit kritikal ini mendapati mereka memerlukan sejumlah wang yg sangat banyak untuk menampung kos perubatan dan mengekalkan gaya hidup mereka. Kalau pun pada awalnya mereka sudah ada perlindungan penyakit kritikal dan sudah pun membuat tuntutan, mereka berasa sangat penting untuk mereka memiliki plan manfaat kematian juga agar mereka tidak meninggalkan keluarga dalam keadaan susah! Sekurang-kurangnya ahli keluarga mereka tidak menanggung beban kewangan setelah ketiadaan mereka terutamanya bagi yg bergelar pencari nafkah utama dalam keluarga!

Itulah 3 kelebihan utama yg ada pada i-Great Jannah. Selain itu, i-Great Jannah juga mempunyai ciri-ciri menarik yg lain. Antaranya termasuklah :-

1-   Nilai perlindungan asas bermula dari RM250,000. Wah!! Tak main la RM10K RM20K… Tak ke mana…

2-   Tempoh bayaran pelbagai pilihan sependek 5 tahun sahaja. Kita boleh pilih nak buat caruman 5 tahun ke 10 tahun ke 20 tahun ke atau bayar penuh selama tempoh perlindungannya.

3-   Tempoh perlindungan pelbagai pilihan juga sependek 5 tahun dan sepanjang sehingga umur kita 99 tahun.

4-   Had perlindungan tanpa pemeriksaan kesihatan yang tinggi sehingga RM4,000,000! (9/4/2018 – 8/8/2018). Jadi tak perlu risau kalau malas nak kena buat check-up. Memang tak kena selagi nilai perlindungan yg diambil tak melebihi RM4 Juta.

Great Eastern Takaful menggunakan #HibahDemiJannah dan #DemiJannah khusus untuk i-Great Jannah ini. Dengan i-Great Jannah dua perkara penting dalam kehidupan kita dapat diselesaikan. Pertama, menyediakan hibah kepada keluarga untuk kelangsungan hidup. Sekurang-kurangnya kita tidak meninggalkan beban kewangan yg berat kepada keluarga. Dengan hibah itu juga, hutang-hutang yg masih berbaki juga dapat diselesaikan! Kedua, menyediakan hibah untuk diwakafkan kepada badan-badan kebajikan pilihan sendiri. Di sini, kita mengharapkan jalan yg terbaik utk kita mendapatkan pahala yg berterusan melalui amal jariyyah ini yg dapat memberi manfaat kepada lebih ramai orang. Nak ke Jannah, haruslah kita berusaha kuat-kuat dahulu. Jom buat plan i-Great Jannah sekarang!

Hubungi saya untuk buat analisa berapa banyak yg anda perlu hibahkan dan berapa pula carumannya. Whatsapp saya, Suri Fitriah di 017-3723344.

Hibah Demi Jannah!

Share This: