Pada 11 November 2016 yg lepas, bertempat di Dewan Anggerik, D’Saji Titiwangsa KL telah berlangsungnya majlis gilang gemilang Grand BOP (Business Opportunity Program) dan Q3 Recognition 2016 bagi Zest Group! Majlis diserikan dengan kehadiran AVP, GETB En Ibrahim Abdullah dan BDE Acai!

15109517_10206094534197158_5278359870532315166_n

Majlis 2 in 1 ini telah diemceekan oleh Syak dan Cikgu Naja. Tema pada hari tu berbiru-biruan la kita ya! Untuk Business Opportunity Program yang dianjurkan khas untuk menarik seberapa ramai orang untuk menjadi agen takaful di bawah naungan Zest telah diperkasakan dengan Speaker Jemputan yang merupakan salah seorang Top Agent dalam Zest. Beliau ialah Kak Sal atau nama sebenarnya Salasiah Mohamed. Kak Sal dengan tulus ikhlasnya berkongsi pengalaman dan kejayaan beliau dalam industri takaful yang hanya diceburinya pada April 2015. Walaupun masih baru, Kak Sal telah pun menggondol banyak award dan reward yang disediakan oleh Great Eastern Takaful.

15036511_10206070632919641_163809870954434168_n

Kak Sal bagi sharing dengan penuh perasaan

Sesi kedua pula iaitu Q3 Recognition untuk Famili Zest juga tidak kurang hebatnya dengan meraikan kesemua pemenang-pemenang kategori yang dipertandingkan secara suku tahunan. Turut diraikan, agen-agen yang telah berjaya mencapai STAR Contest iaitu Percutian 3 Hari 2 Malam ke Bandung! Tahniah All Qualifiers!

15073497_10206070701441354_4162789321441471038_n

Pemenang Kategori ANC

noc

Pemenang Kategori NOC

15073542_10206070591958617_6985556151539683900_n

Pemenang Kategori QFYLP

15085637_10206070583958417_4268182296855859450_n

Pemenang Kategori Introducer

15094398_10206070589678560_390335554187069968_n

Yuk Libur Bandung Qualifiers

Majlis yang ditaja khas oleh GETB ini telah dijayakan oleh barisan committee yang sangat dedikasi dan komited. Diketuai oleh Reny yang telah pun hampir 5 tahun bertapak dalam industri takaful. Kalau anda ada bakat-bakat terpendam sebenarnya bolehlah salurkan ke dalam committee ye. Jangan bazirkan macam tu je…

15094262_10206069626414479_2333722848222780425_n

Barisan Committee yang bertungkus lumus menjayakan majlis

14947792_10206070806723986_7009590125371322754_n

Bukan committee yang menyibuk buat video :-p.. Yang poyo tu la saya kalau tak kenal

15037139_10206070635239699_2404272890938096533_n 14992076_10206070635719711_715719542129760516_n

15078573_10206070628999543_6115682899442325536_n

Antara agen-agen baru yang akan menyertai Zest

Banyak perkara yang dapat kita perolehi bila bergelar agen takaful ni. Skills meniaga dapat, komisyen dapat, kawan baru dapat, ilmu kehidupan dapat, pahala dapat, isi masa dengan perkara berfaedah dapat, belajar menghargai dan banyak lagi manfaat.

Kalau dilihat dari riak wajah semua orang dalam gambar-gambar ni, nampak sangat kegembiraan dan ketenangan hati tu terpancar kan? Jom la jadi agen macam kami juga! Jangan malu jangan segan. Terus contact Suri Fitriah 017-3723344. Saya akan bawa anda ke jalan yang benar! Berjaya bersama Great Eastern Takaful.

Share This:

Assalamualaikum & Hi Semua!

Tahun ini merupakan tahun kelima saya bergelar sebagai Agen Great Eastern Takaful Berhad. InsyaAllah pada 2017, saya akan melangkah ke liga baru pula sebagai Agency Manager. Tempoh lima tahun itu boleh saya anggapkan sebagai tempoh yang layak menyebabkan seseorang agen memiliki dan melalui pelbagai pengalaman serta selok-belok dalam industri takaful ini. Pengalaman dari segi memasarkan produk, menangani tolakan, mengendalikan tuntutan, khidmat selepas jualan malah merekrut rakan sebagai agen merupakan antara pengalaman-pengalaman yang sangat berharga sehingga tidak ada tolok bandingnya. Kita kena lalui dahulu, baru kita tahu macam mana nak bertindakbalas atau membaikpulih. Apatah lagi ujian dan halangan dalam proses membentuk sebuah agensi sendiri!

Dari pengamatan dan pengalaman saya, ingin saya kongsikan kelebihan-kelebihan yang boleh anda nikmati sebagai Agen Great Eastern Takaful. Kelebihan ini mungkin anda rasa biasa-biasa saja. Tapi, percayalah kelebihan ini mampu membuatkan anda menjadi seorang individu yang sedikit berbeza dari orang lain terutamanya dari segi keyakinan diri :-

  1. Komisen dibayar dua kali sebulan
  2. Bayaran parking yang murah di HQ
  3. Percutian percuma dengan layanan kelas tinggi lebih dari 1 destinasi setiap tahun
  4. Mudah meyakinkan prospek dengan keutuhan syarikat dan kemapanan produk
  5. Latihan bertaraf antarabangsa dengan yuran yang rendah
  6. Kemudahan bilik-bilik perjumpaan yang kondusif dengan harga percuma
  7. Pengiktirafan pencapaian diukur dari banyak aspek
  8. Pemantauan rapi dari pihak pengurusan
  9. Sistem sokongan yang padu dan jitu

Secara keseluruhannya, saya dapat simpulkan bahawa banyak kos tersembunyi dapat dijimatkan dengan bergelar Agen Great Eastern Takaful. Jika diamati satu per satu perkara di atas, ternyata banyak kos dapat dikurangkan yang sekaligus boleh memperkemas ekonomi keluarga masing-masing. Bila ekonomi keluarga terjaga, semestinya kita akan berasa lebih gembira dan bahagia tanpa kesempitan.

Selain itu, percaya atau tidak, ketahuilah bahawa kerjaya sebagai agen takaful sedikit sebanyak boleh dikategorikan sebagai kerjaya kalis krisis ekonomi. Mengapa begitu? Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu, ada beberapa perkara yang berkaitrapat dengan takaful yang tidak dapat dinafikan :-

  1. Manusia perlukan wang setiap hari
  2. Kemalangan atau kematian tidak pernah memberi amaran untuk berlaku
  3. Sakit tidak mengira kita ada wang atau tiada untuk merawatnya
  4. Urusan pengkebumian tidak percuma
  5. Kos sara hidup, kos pendidikan, kos perubatan dan segala kos tidak pernah kita dengar semakin lama semakin turun. Pastinya semakin lama, semakin naik

Kesemua kebocoran wang akibat perkara-perkara di atas sebenarnya boleh dikurangkan dengan memiliki takaful. Setiap orang yang hidup seharusnya memiliki sekurangnya satu sijil takaful! Walau seburuk mana pun keadaan ekonomi yang dihadapi, manusia tetap perlukan takaful untuk kehidupannya.

Dengan itu, janganlah kita terlalu gundah dengan kestabilan kita sebagai agen takaful. Selagi ada manusia dan kehidupan yang aman, selagi itu takaful diperlukan.

Jom, jadi sebahagian penyebar takaful ke seluruh pelusuk Malaysia ni. Ramai lagi yang belum sedar dan belum ada sijil takaful! Awaklah yang kena tolong beritahu pada dia. Sebar takaful, dapat jana income. Taknak ke?

Kalau nak, hubungi talian panas ni 017-3723344. Cakap dengan Suri Fitriah.

Share This:

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua!

Saya tahu ramai orang di luar sana sedang berkira-kira untuk melakukan part time job. Kalau dah nama part time sudah tentu ia sepatutnya lebih fleksibel, lebih ringkas dan mampu memberi pendapatan yg kompetitif. Tahu atau tidak, part time agent takaful sebenarnya adalah satu job yg patut anda jadikan pilihan utama ketika memilih part time job. Mengapa agen takaful kena jadi pilihan utama? Jawapannya cukup mudah! Anda boleh tukar dari part time kepada fulltime bila-bila masa dan kerjaya sebagai agen takaful boleh dianggap tiada kongkongan dari segi kerja yg mana kita boleh pergi sejauh mana dan sebanyak mana pun.

Baiklah, sekarang saya nak kongsikan mengenai bidang tugas seorang agen takaful. Secara kasarnya saya bahagikan kepada 3 kerja utama yang wajib dilakukan oleh seorang agen :-

Mendapatkan Peserta

Kalau dah nama pun agen, dah tentulah kita kena memasarkan produk dari syarikat kita untuk dinikmati manfaatnya oleh para pelanggan/peserta. Jadi perkara yg mesti dilakukan oleh agen pastinya menarik minat orang ramai untuk memiliki produk yg ditawarkan. Dalam kes takaful, maknanya agen kena ajak orang untuk sign up supaya memiliki sijil takaful. Banyak cara untuk membuatkan orang ramai tertarik untuk sign up takaful dengan kita. Antaranya melalui kempen kesedaran, penceritaan kisah benar, statistik sebenar, fakta angka dan banyak lagi.

Dari mana nak dapatkan peserta? Cukup mudah! Mulakan dengan orang terdekat dan orang sekeliling dahulu. Paling-paling kurang pun ahli keluarga. Pastu kawan. Pastu jiran. Pastu bekas guru. Dan seterusnya lah….. Pastu kita dapatkan referal pula dari orang2 yg dah jadi cleint kita. Kalau dah habis orang sekeliling dan referal, kita boleh dapatkan peserta dari kalangan stranger pula. Iaitu org yg langsung kita tak kenal.

Banyak cara nak dapatkan peserta. Kita hanya perlu rajin dan konsisten 🙂

Peserta menandatangani borang penegsahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya :-)

Peserta menandatangani borang pengesahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya 🙂

 

 

Menguruskan Penyertaan Peserta

Bila dah berjaya dapatkan orang untuk sign up, dah tentu kita kenalah uruskan pendaftaran penyertaannya pula. Hal ini pun tidaklah sesukar mana. Apa yg perlu kita dapatkan ialah maklumat lengkap tentang diri peserta itu termasuklah tahap kesihatan dan sejarah perubatannya. Setelah semua maklumat yg diperlukan lengkap, maka kita kenalah submit kepada HQ untuk dinilai permohonnya. Untuk membolehkan permohonan diproses, wang caruman perlulah dibayar semasa pendaftaran juga. Keputusan permohonan akan diketahui setelah proses underwriting selesai. Menjadi tanggungjawab agen juga untuk membantu bakal peserta menyediakan maklumat-maklumat tambahan jika diminta pada peringkat underwriting.

Membuat submission secara online

Membuat submission secara online

Hantar hardcopy form ke branch/HQ

Hantar hardcopy form ke branch/HQ

 

Perkhidmatan Selepas Penyertaan 

Setelah permohonan berjaya, ini bermakna peserta itu telah layak mendapatkan perlindungan seperti yg dipersetujui dalam sijil takafulnya. Buku sijil perlulah diserahkan kepada peserta secepat mungkin. Selepas dari itu, setiap apa tuntutan atau pun perkhidmatan lain yg berkaitan perlulah dilakukan oleh agen bila perlu. Agen juga haruslah sentiasa bersedia untuk menyalurkan apa2 maklumat yg diperlukan oleh peserta. Selain melayan tuntutan, agen juga harus sentiasa berhubung dengan peserta supaya mendapat tahu apa saja perkembangan semasa peserta terutamanya yg melibatkan perubahan tanggungan risiko peserta. Jika terdapat sebarang perubahan pada tanggungan risiko peserta, agen jugalah yang sewajarnya mencadangkan penambahan perlindungan agar sejajar dengan keperluan peserta 🙂

Menyerahkan cek tuntutan peserta

Menyerahkan cek tuntutan peserta kepada waris yg dinamakan

Melawat peserta dan menguruskan tuntutan secara manual jika perlu

Melawat peserta dan menguruskan tuntutan secara manual jika perlu

Begitulah antara tugas utama yang perlu dilakukan oleh seorang yang bergelar Agen Takaful. Anggaplah semua tugas-tugas yang dibuat tadi sebagai amal dan bakti kepada masyarakat. Kalau tak agen yang buat, siapa lagi? Bekerjalah dengan penuh keikhlasan. Sesungguhnya rezeki yg Allah berikan, hanya Dia saja yg mengetahuinya.

Drop Your Resume Here

Share This: