Supremacy Summit 2015/16 ini adalah supremacy summit pertama yang pernah saya hadiri! Seperti biasa, majlis diisi dengan updates terkini dari CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui dan penyampaian award kepada semua awardees. Majlis penyampaian award berlarutan sehingga ke malam lantaran ramainya penerima award! Ini jelas menunjukkan bahawa semakin ramai orang telah memilih kerjaya sebagai agen dan melakukan tugas mereka sebagai agen dengan penuh dedikasi!

IMG_0061

Disebabkan first time, maka kena la amek gambar kat sini kan

IMG_0052

Saya menerima Supremacy Elite Award

IMG_0057

Bersama CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui

IMG_0078

Ini Anje, geng Supremacy Elite saya

IMG_0060

GAM Zarina sebagai penerima LEAD Award utk ZEST

IMG_0050

Bersama qualifiers dari SNU Agency Dari depan – AM Ira, FTA Anje, Suri & Nalia

IMG_0066

Hadiah istimewa daripada GAM Zarina kepada semua qualifiers ZEST. Comel sungguh teddy pink itu bersama jam hijau yg anggun!

IMG_0082

Germany!! Here I come!

IMG_0080

SNU Agency bersama VP Great Eastern Takaful, Puan Norizan

IMG_0069

Saya bersama tag keramat… Hahahaha

Pada mulanya saya tidak pernah menyangka bahawa saya juga akan menjadi salah seorang Supremacy Qualifier. Sebab rasanya banyak jugak production nak kena buat baru boleh qualify. Tetapi atas kesabaran menetapkan diri dalam bidang takaful ni, akhirnya saya juga bergelar Supremacy Qualifier. Jelas di sini, setiap yang kita rasa mustahil, sebenarnya boleh saja dicapai hanya dengan kemahuan dan usaha.

Allah juga berjanji bahawa sesiapa yang berusaha, pasti akan mendapat hasilnya. Jadi kepada rakan-rakan diluar sana yg sering rasa sukar untuk menempuh kehidupan, janganlah gusar. Lakukan saja apa yg telah difikir dan dirancang. InsyaAllah tindakan pasti akan membuahkan hasil. Jangan asyik berfikir dan merancang. Tetapi tidak pula bertindak!

Jom jadi agen takaful macam saya nak tak? Dapat duit, dapat pahala, dapat hadiah, dapat anugerah, dapat percutian dan macam-macam lagi! Hanya dengan 1 kerja boleh dapat macam-macam! Call saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan kongsikan kemanisan dan kehebatan kerjaya sebagai agen ini kepada anda. Kalau nak tengok percutian percuma yg saya dah dapat, boleh tekan sini.

Share This:

Pada 24 Feb 2016, saya dan beberapa Zesters yg lain telah menghadiri majlis penyampaian award kepada qualifiers yg layak bagi quarter keempat 2015. Pencapaian ini telah membuktikan bahawa Zest Group dan Zesters sentiasa bekerja keras demi memartabatkan industri takaful di persada Malaysia ini. Usaha kami untuk mendidik org ramai memahami dan mendalami kepentingan takaful serta mentakafulkan seramai mungkin rakyat Malaysia dilihat mendapat perhatian syarikat sehingga melayakkan kami menerima beberapa anugerah berprestij syarikat.

Bagi mempercepat percambahan masyarakat yg celik takaful, kami dgn rasa besar hati amatlah mengalu-alukan penyertaan dari org di luar sana untuk bersama-sama Zest menyebar dan mentakafulkan lebih ramai rakyat Malaysia. Pasaran takaful dilihat masih luas dengan menyaksikan hanya 15% sahaja rakyat Malaysia yg memiliki sijil takaful. Ini bermakna terdapat 85% lagi org Malaysia tidak memiliki satu pun sijil takaful. Andalah antara orang-orang bestari yg patut menyebarkan takaful kepada orang sekeliling anda khususnya. Jangan lepaskan peluang menjadi agen takaful bersama Zest.

IMG_9795

Saya menerima Master Sales Award Silver

IMG_9797

Saya sebagai 1st Runner Up Highest Takaful ANC

IMG_9801

Seperti bersantai di tepi pantai

IMG_9802

Barisan Zesters yg telah menerima anugerah masing-masing pada CAN Award KL Central Region Q4 2015

12734118_10201459149477764_4986745021691195247_n

Founder Zest, GAM Zarina Sharif sebagai penerima anugerah Master Builder Award 4 quarter berturut-turut

12734124_10201459149517765_6050288224739553099_n

Zest Agency Manager Ira sebagai Champion Highest Takaful ANC Kategori Unit Manager

12741982_10201459157517965_6185319987986882528_n

Master Builder Award

12742473_10201459160078029_4342752346195834424_n

Master Sales Award

Yakinlah bahawa anda juga akan turut gemilang dan cemerlang apabila menyertai keluarga bahagia ZEST sebagai agen takaful yang disegani dan berkarisma. Hubungi saya suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini.

Share This:

Assalamualaikum & Hai semua orang!

Hari ini, 20 Februari 2016 bertempat di Sport 7, Wangsa Maju telah berlangsungnya Futsal Zest Championship 2016 yg turut menyaksikan pelbagai skil dan gaya permainan setiap agen Zest Group. Perlawanan yang bermula seawal jam 9.15 pagi ini diadakan secara liga yang mana telah menyebabkan beberapa pemain injured dan pancit!

Sekuat mana agen-agen ini membuat sales takaful, sekuat itu jugaklah semangat dan tenaga dicurahkan dalam perlawanan futsal antara rumah-rumah sukan dalam ZEST. Dalam perlawanan kali ini, Team Hitam telah mengungguli gelaran Johan diikuti Team Kuning sebagai Naib Johan dan Team Biru di tempat ketiga. Saya Team Merah yg turut memberikan saingan sengit terhadap kesemua team walaupun kami banyak diwakili oleh gadis-gadis ayu sahaja.

futsal all

Kesemua pemain handalan yg mewakili rumah sukan masing-masing

futsal hitam

Team Hitam

futsal kuning

Team Kuning

futsal biru

Team Biru

futsal purple

Team Ungu

futsal hijau

Team Hijau

futsal merah

Team Merah Membara Pasti Juara!

jadual perlawanan

Jadual perlawanan yang tak memberi peluang berehat

mata

Keputusan muktamad yang jelas sangat pemenangnya

merah vs biru

Aksi hebart Team Merah vs Team Biru

merah vs hitam

Aksi gempak Team Merah vs Team Hitam

rehat futsal

Lepas main, semua terdampar sambil makan2

hadiah ceremony

Pesanan Zest Founder kepada pejuang-pejuang di medan futsal dan takaful

futsal medal

Hanya untuk yang menang je….

hitam 1

Johan Futsal ZEST Championship 2016

kuning 2

Naib Johan Futsal ZEST Championship 2016

biru 3

Tempat Ketiga Futsal ZEST Championship 2016

Semoga kami akan menunjukkan prestasi yg lebih gemilang lagi dalam perlawanan sukan yg akan datang pada suku kedua tahunan nanti!

Suka saya nak beritahu orang di luar sana, Zest Group sangat mengamalkan sistem kekeluargaan dan bekerja sambil bersuka ria demi mengekalkan ukhwah dan professionalism setiap agen di bawah naungannya. Sekiranya anda tercari-cari kerjaya yang memberi kepuasan tinggi dari segi pendapatan dan keseimbangan hidup, anda tidak perlu teragak-agak lagi untuk menyertai Zest.

Kami sentiasa menyediakan segala platform yang sesuai dan praktikal untuk kesemua agen kami mendalami dan memahirkan diri dalam bidang takaful yang pada mulanya mungkin asing bagi anda. Bukakan minda. Mulakan langkah. Pilih Zest sebagai agensi tempat anda mengembangkan potensi dan bergelar jutawan takaful!

Hubungi sy Suri Fitriah 017-3723344 atau Drop Your Resume!

Share This:

Pada 17 Februari 2016 satu sambutan khas bagi meraikan kejayaan team kami mencapai 1 Million Dolar Unit (Unit ye, bukan Group!) telah diadakan di Rest Latest Recepy, Le Meridien KL. Sambutan ini dianggap istimewa kerana hanya agen-agen terpilih sahaja yg akan dipilih untuk diraikan oleh UM Ira selaku Unit Manager. Semestinya saya adalah salah seorang agen terpilih tersebut!

IMG_9740

Suri, Reny, Pijot, Anje, Naja dan Nalia bersama GM Zarina & Um Ira

Di kalangan yang diraikan di atas pun, ada yang dapat hadiah ada yang tak!!! 😛

Saya mestilah yg dapat hadiah kan….. Hadiah ini hanya untuk Top 3 Agent + Supremacy Qualifier di dalam Unit UM Ira. Saya No.2 😀

IMG_9745

Yea!! Dapat hadiah (Taksir Al-Quran Humaira + Wang Tunai) daripada UM Ira yg tinggi lampai bak galah tu

Terima kasih UM Ira atas penghargaan yg diberi. Lain kali bagi la lagi!

Di sini suka saya nak mengajak terutamanya fresh grad yg baru habis belajar tu untuk sama-sama menceburkan diri dalam bidang takaful ni yg pada saya banyak keindahannya. Setiap apa yg kita cari atau impikan sangat-sangatlah boleh dicapai dalam takaful ni. Janganlah kita hanya kejarkan status glamour pekerjaan di pejabat kita tanpa kita tahu bahawa diri kita mempunyai bakat dan kemampuan yg sepatutnya di asah lagi untuk mencapai tahap kegemilangan yg jauh lebih bermakna bagi diri kita dan orang sekeliling.

Jom bersama-sama saya mengharungi cabaran dan menikmati kepuasan dalam berkerjaya hanya dengan bergelar seorang perunding takaful! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume anda di sini.

Share This:

Dalam Zest Group, teamwork telah lama dibudayakan. Ini kerana pengasas Zest Group sendiri iaitu GM Zarina teramat mempercayai kuasa dan keajaiban yg akan berlaku dengan keutuhan sesebuah teamwork itu. Dengan teamwork, banyak isu atau permasalahan dapat dilerai atau diselesaikan dengan penuh hikmah. Sebagai contoh, satu siri latihan yang menyeluruh, intensif, komprehensif dan sistematik dapat dilaksanakan dengan mudah lagi berkesan. Siri latihan yang berat begitu sudah pastinya amat sukar untuk disempurnakan jika hanya satu orang sahaja yg mengendalikannya. Di Zest Group, teamwork dan semangat kekitaan sememangnya begitu mendalam di kalangan agen-agen. Agen-agen seolah-olah sudah menjadi seperti keluarga di antara satu sama lain.

11988418_10200975848795549_3292468377367869146_n

11050696_10200678883931613_6578835483056240392_n

11216708_10200975849115557_5498425875368829609_n

11255786_10200564976003986_4928132923903181486_n

11899840_10200933217849802_7125211189817194853_n

11986473_10200975845435465_8466073211690110552_n

11990521_10200975839995329_7117108436877036075_n

Teamwork juga menjadikan perkongsian ilmu dan perpindahan maklumat boleh berlaku dengan lebih cepat dan menyeluruh. Penyertaan setiap agen dalam kerja berkumpulan juga sedikit sebanyak dapat mengasah kemahiran berkomunikasi secara lebih berkesan. Siri latihan yg digarap oleh leaders sememangnya memenuhi keperluan agen-agen untuk melengkapkan diri masing-masing untuk turun ke lapangan melakukan promosi dan jualan.

Agen yg lebih berpengalaman sudah pasti akan membuat perkongsian yg amat bermanfaat kepada agen-agen baru yg lainnya. Teguran, nasihat dan pandangan para leaders juga wajar dijadikan panduan agar agen-agen tidak tersalah atau terpesong dari landasan sebenar ketika membuat pemasaran atau pembentangan produk-produk Great Eastern Takaful.

Bagi yang sedang tercari-cari kumpulan agensi mana yang nak disertai, hentikanlah pencarian anda! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk bersama-sama kami menyebarkan manfaat takaful ke seluruh pelusuk Malaysia.

Drop Your Resume Here

Share This:

Assalamualaikum & Hai Semua!!

Inilah kali pertama saya ingin kongsikan kepada anda mengapa saya memilih bidang takaful sebagai kerjaya saya. Sebelum saya bercerita lebih panjang, suka saya ingatkan bahawa setiap apa yang saya coretkan di sini adalah perasaan dan buah fikiran dari sudut pandangan mata saya. Ia mungkin berbeza daripada pandangan mata anda.

helderline.nl-tenaga-dua-11492

Kapal yg saya pernah kerja di dalamnya

Saya merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal (Teknologi Marin) dari Universiti Teknologi Malaysia, Skudai dan berdaftar dengan Board of Engineers sebagai Jurutera Siswazah. Saya mempunyai beberapa pengalaman kerja dalam bidang maritim sejak tahun 2008 termasuklah pelayaran, pengajaran dan pelabuhan. Saya pernah belayar di dalam kapal LNG MISC untuk beberapa bulan demi menimba pengalaman yg unik sebagai pelaut, bergelar pensyarah selama 1 semester di Akademi Laut Malaysia sbg medium penyampai ilmu perkapalan kepada bakal pelaut dan merupakan seorang pegawai di Bahagian Marin di pelabuhan Northport untuk beberapa tahun. Bidang maritim menjadi pilihan saya sejak di Tingkatan 4 kerana saya mahukan pekerjaan yang mampu memberi gaji lumayan supaya saya menjadi kaya.

Continue reading

Share This:

7
Oct

Bali 2015

Lagi Percutian PERCUMA daripada Great Eastern! Kali ni 4 Hari 3 Malam ke Bali. Yg istimewanya percutian kali ini ada 2 kategori. VIP dan Standard. Semestinya saya yang VIP….

Percutian ini merupakan reward kepada agen2 yg qualify terhadap requirement untuk Supremacy Experience Summit 6 (SES 6). Untuk qualify VIP, saya kena buat min 75,000 ANC as per June dengan pre-requisite 50,000 ANC as per April. Masa ini saya masih part-time. Maka terpaksa plan dengan baik sekali untuk capai target minimum yg ditetapkan. Otherwise, disqualify la…

Begitulah tugas seorang agen. Bila capai target, ada reward menanti! Buat lagi, dapat lagi. Tiada siapa yg akan hadkan. Anda taknak join ke?

IMG_7525

Kami Power Rangers!!

IMG_7519

Floating Temple katanya

IMG_7522

Gala Dinner yg sungguh meriah dan gamat di celah2 batu gua

IMG_7547

Bersama CEO GETB di depan Hard Rock Hotel sebelum pulang ke Malaysia

IMG_7611

Konon Charlie’s Angels la…

IMG_7593

Mengapungkan diri di Kuta Beach

 

Jika anda inginkan percutian PERCUMA yg menarik, call saya di 0173723344. Jom jadi agen!

Drop Your Resume Here

Share This:

Assalamualaikum & Hai!

Rasanya semua orang ada angan-angan sejak kecil kan? Saya pun ada! Sejak saya berusia 6 tahun, saya memang teringin sangat nak bergelar Jutawan. Walaupun pada masa itu, saya tak tahu pun Jutawan tu apa! Yg saya tahu saya nak jadi Jutawan. Apabila dah remaja, saya kemaskan sikit angan-angan tu dengan meletakkan masa sebagai syarat. Angan-angan baru saya jadi macam ni “Saya nak jadi Jutawan sebelum 30 tahun”. Sejak dari tu puaslah kira berapa duit nak kumpul supaya bergelar jutawan sebelum umur 30 tahun! Humang aaiiiii!!! Banyaknya nak kena save sebulan kalau nak jadi Jutawan? Lebih kurang RM7,000 sebulan selama 12 tahun. Ada ke duit banyak tu nak simpan? Kerja pun belum!

Bila tahu kena save RM7,000 sebulan selama 12 tahun baru boleh jadi Jutawan, saya terus demoralize. Yelah, mana nak cari RM7,000 untuk disimpan. Masa tu belum kerja. Kalau kerja gaji RM3,000 pun, dah tentu tak boleh simpan RM7,000 sebulan. Saya mula kuburkan angan-angan kanak-kanak saya tu….

Saya pun menjalani kehidupan seperti biasa. Habis belajar masuk kerja. Gaji biasa-biasa. Siap rasa tak cukup. Bila dah rasa gaji tak cukup, kita mesti la fikir macam mana nak cukupkan kan? Akhirnya saya beli sebuah rumah untuk disewakan. Hasil dari sewa rumah tu, saya generate lagi untuk beli sebuah rumah lagi. Dalam masa yg sama, saya menjadikan Agen Takaful sebagai part time job saya. Memang banyak jugak komisyen dari takaful. Maka saya gunakan komisyen, sewa rumah dan gaji tetap untuk membolehkan saya membeli rumah lagi dan lagi dan lagi.

IMG_7294

Rumah Ke-5 dan Ke-6 untuk disewakan 2015

Sehinggalah pada 18 Jun 2015, iaitu sehari sebelum saya berumur 30 tahun, saya tergerak hati untuk mengira berapakah nilai aset yg saya miliki pada saat itu! Alangkah kagumnya saya apabila mendapat tahu bahawa nilai aset yg saya miliki pada waktu itu rupanya sudah pun melebihi RM1 Juta! Wahhhh, rupanya angan-angan saya dah jadi nyata! Walaupun nilai RM1 Juta itu bukanlah nilai tunai dalam tangan saya, tetapi sekurang-kurangnya saya dah capai nilai juta itu!

Siapa sangka, side income kita rupanya mampu mempercepatkan impian kita tercapai! Selain dari mampu membeli hartanah, side income saya juga mampu menerbangkan saya keluar negara. Lebih-lebih lagi negara Eropah yg biasanya ramai sangat orang nak pergi! Saya takde lah nak sangat ke Eropah tu. Tapi sebab ramai orang nak pergi, so saya pun pergi je la…

Jalan2 sikit...

Jalan2 sikit trip ketiga 2014…

Dengan side income jugalah saya dapat beli kereta baru. Bukanlah Merc ke BM ke Audi ke… Tapi bukanlah juga kereta yg paling banyak di Malaysia kan? Saya juga ada beli 1 MPV lagi utk kegunaan keluarga 🙂

Kia Cerato K3 1.6

Kia Cerato K3 1.6 2014

Lihat… Siapa kata kerja biasa-biasa tak boleh jadi Jutawan? Siapa kata kerja biasa-biasa tak boleh keluar negara? Siapa kata kerja biasa-biasa tak boleh beli kereta import? Semuanya boleh jika kita rajin mencari sumber pendapatan tambahan kan? Dan sumber pendapatan tambahan yg baik adalah yg mampu berkembang pesat dgn sedikit usaha! Salah satu darinya sudah tentulah menjadi Agen Takaful di Great Eastern Takaful!

Jom saya tunjukkan bagaimana nak menjana pendapatan dari Takaful! Jom saya ajar macam mana nak jadi agen yg dipercayai! Nak exam pun hanya perlu bayar RM84.80 saja… Masih berkira? Masih ego untuk berjaya?

Call Suri Fitriah di 017-3723344 sekarang!

Drop Your Resume Here

p/s : Maaf jika ada yg tak gemar dgn post begini. Saya buat post ini sekadar nak beritahu dan ajak orang ramai di luar sana untuk berimpian dan majukan diri. Jangan menunggu bulan jatuh ke riba.

Share This:

10
Oct

Phuket 2014

Supremacy Experience Summit 5 (SES 5) kali ini menyaksikan bahawa agen-agen yg meet requirement akan diberi habuan sebuah Percutian ke Phuket selama 4 Hari 3 Malam! Saya pun tidak terkecuali melayakkan diri setelah mecuba sebaik mungkin untuk mencapai syarat yg ditetapkan. Saya kena buat minimum 45,000 ANC untuk qualify dalam bulan Mei. Dalam percutian kali ini, perkara yang paling saya suka ialah bilik hotel yang diberi sebab luas, lebar dan moden!

10455962_4666961569134_7287434256647889272_n

Salah satu destinasi untuk ambil gambar sebelum ke Siam Niramit

IMG_2352

Macam vacay sorang2 je sebab org lain tengah sibuk ambil gambar lompat2 kat bawah tu

IMG_2504

Gala Dinner yang bertemakan Beach Wear kononnya…

IMG_2566

Lompatan mesra di sebuah pulau yg menyajikan banyak aktiviti air. Saya ada buat sea walking jugak 🙂

IMG_2594

Di perkarangan Hotel Millenium yg terletak betul-betul sebelah Jungceylon Shopping Mall. Breakfast sini OK la…

 

Apa yang menarik dgn percutian Great Eastern ni adalah sebab kita pergi bersama rakan-rakan agen yg lain. Di sinilah kita boleh berjumpa ramai lagi orang-orang yg ada pemikiran dan kemahuan yg sama.

Jika anda memang gemarkan percutian, anda boleh sertai kami sebagai agen di Great Eastern. Hubungi saya Suri Fitriah di 0173723344!

Drop Your Resume Here

Share This:

Club Med Cherating merupakan sebuah kelab eksklusif yang mendamaikan. Saya dan rakan-rakan berpeluang bercuti di sini selama 3 Hari 2 Malam secara percuma! Hadiah daripada Great Eastern Takaful lagi bagi agen2 yg capai tahap minimum yg ditetapkan dalam contest. Apa yang paling saya suka di sini ialah makanan yang tak pedas dan free flow ikut waktu yang ditetapkan! Di sini juga banyak aktiviti boleh dilakukan seperti berkayak, zumba, karaoke, berenang, memanah, bola sepak dan banyak lagi! Sesuai untuk semua lapisan umur.

cherating

CHEC_E109_016

club med Cherating

clubmed_6

1533837_686812561365074_1007772478_n

Kalau nak tahu lanjut mengenai kerjaya sebagai agen takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah di 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This: