Pada 14 April 2018, SNUTeam telah mengadakan Annual Dinner nya yang humble di Golek-golek Restaurant. Lebih 20 orang agen dari SNUTeam telah hadir pada majlis ini bersama-sama ahli keluarga masing-masing.

Selain dari menjamu selera, tujuan majlis ini juga adalah untuk menyampaikan hadiah bagi Contest Menuju Puncak 1M yg dianjurkan pada hujung tahun 2017. Syabas dan Tahniah diucapkan kepada ahli SNUTeam yg bertungkus-lumus mencapaikan 1 Million production tahun lepas sekaligus mengangkat nama agensi kepada status Million Dollar Agency. Lebih indah lagi apabila Group Manager SNUTeam sendiri iaitu GM Ira telah dinobatkan sebagai Young Gun 2017 atas pencapaian team beliau. Tahniah!

Ni la org yg dapat Young Gun tu sebab team capai 1 Million di bawah usia beliau 33 tahun

Makanan di Golek-golek ni sedap tapi amat pedas ya. Saya makan sikit je sebab tak tahan dgn kepedasannya. Hahaha

Kami datang awal…

Dalam byk2 air tu saya suka kedondong

Banyak pasangan muda kat sini… Jom la korang join sama…

Saje bagi yg goyang…

Sebenarnya yg baju belang atas baby chair tu ada kembar. Tapi tak nampak sebab kepala bapa dia dah lindung… Hahaha

Ikan bakar dia bagus tapi pedas

Ni lah penaja majlis kita malam ni… Terima kasih Cik

Semangat tengok budak2 makan

Nampaknya Farrah dah nak mulakan majlis bagi hadiah ni… Apa hadiah tu?

Taraaaaa… Ni la hadiahnya… Saya dpt RM500 drpd GM Ira atas contest Menuju Puncak 1 Million…

Saya pula hanya perlu beri RM15 kpd agen saya sendiri, Syaiful

Jom sertai kami sebagai perunding takaful… Banyak duit tepi boleh dapat weh…

All Girls

All Boys

Kami adalah sebuah agensi yg gigih dalam memasarkan takaful di seluruh Malaysia. Walau bagaimanapun kami masih kekurangan ahli. Oleh itu, saya amat menyeru ramai orang muda di luar sana untuk sama-sama menyertai kami untuk menyebarluaskan kepentingan takaful ke seluruh ceruk Malaysia. Kami tak mampu buat semua sendirian. Jom sertai kami! Komisyen dapat banyak, percutian percuma pun ada, insentif tambahan dalam bentuk voucher dan wang tunai pun ada, gadget2 percuma pun ada, award setiap bulan, peluang naik pangkat tanpa perlu tunggu kekosongan! Banyaklah lagi kelebihan kerjaya dalam bidang takaful ni! Hubungi saya Suri Fitriah 017-372334 utk info lanjut mengenai kerjaya agen takaful.

Share This:

Supremacy Summit 2015/16 ini adalah supremacy summit pertama yang pernah saya hadiri! Seperti biasa, majlis diisi dengan updates terkini dari CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui dan penyampaian award kepada semua awardees. Majlis penyampaian award berlarutan sehingga ke malam lantaran ramainya penerima award! Ini jelas menunjukkan bahawa semakin ramai orang telah memilih kerjaya sebagai agen dan melakukan tugas mereka sebagai agen dengan penuh dedikasi!

IMG_0061

Disebabkan first time, maka kena la amek gambar kat sini kan

IMG_0052

Saya menerima Supremacy Elite Award

IMG_0057

Bersama CEO GELM, Dato’ Koh Yaw Hui

IMG_0078

Ini Anje, geng Supremacy Elite saya

IMG_0060

GAM Zarina sebagai penerima LEAD Award utk ZEST

IMG_0050

Bersama qualifiers dari SNU Agency Dari depan – AM Ira, FTA Anje, Suri & Nalia

IMG_0066

Hadiah istimewa daripada GAM Zarina kepada semua qualifiers ZEST. Comel sungguh teddy pink itu bersama jam hijau yg anggun!

IMG_0082

Germany!! Here I come!

IMG_0080

SNU Agency bersama VP Great Eastern Takaful, Puan Norizan

IMG_0069

Saya bersama tag keramat… Hahahaha

Pada mulanya saya tidak pernah menyangka bahawa saya juga akan menjadi salah seorang Supremacy Qualifier. Sebab rasanya banyak jugak production nak kena buat baru boleh qualify. Tetapi atas kesabaran menetapkan diri dalam bidang takaful ni, akhirnya saya juga bergelar Supremacy Qualifier. Jelas di sini, setiap yang kita rasa mustahil, sebenarnya boleh saja dicapai hanya dengan kemahuan dan usaha.

Allah juga berjanji bahawa sesiapa yang berusaha, pasti akan mendapat hasilnya. Jadi kepada rakan-rakan diluar sana yg sering rasa sukar untuk menempuh kehidupan, janganlah gusar. Lakukan saja apa yg telah difikir dan dirancang. InsyaAllah tindakan pasti akan membuahkan hasil. Jangan asyik berfikir dan merancang. Tetapi tidak pula bertindak!

Jom jadi agen takaful macam saya nak tak? Dapat duit, dapat pahala, dapat hadiah, dapat anugerah, dapat percutian dan macam-macam lagi! Hanya dengan 1 kerja boleh dapat macam-macam! Call saya Suri Fitriah 017-3723344 atau tinggalkan resume di sini. Saya akan kongsikan kemanisan dan kehebatan kerjaya sebagai agen ini kepada anda. Kalau nak tengok percutian percuma yg saya dah dapat, boleh tekan sini.

Share This:

Assalamualaikum dan Hi semua!

Mungkin orang diluar sana ada tertanta-tanya berapakah sebenarnya income yang boleh diperolehi dari kerjaya sebagai agen takaful ni? Ada yang kata tak berbaloi tetapi lebih ramai yang kata duit mudah dengan kerja yg jauh lebih ringan πŸ™‚

Baiklah mari saya kongsikan bersama anda berapakah sebenarnya income yg boleh anda dapat dari tugas sebagai agen. Secara umum, jawapannya ialah TIADA HAD! Memang betul! Tiada had ditetapkan oleh mana-mana syarikat takaful bagi pendapatan seorang agen. Sebab apa takde had? Sebab selagi anda membawa orang untuk sign up perlindungan takaful, selagi itulah anda tetap mendapat komisyen. Kalau seribu orang yang sertai, dari seribu penyertaan itulah komisyen yg anda akan dapat.

comm sts

Terdapat beberapa sumber pendapatan bagi seseorang agen. Tetapi saya hanya ceritakan 3 sahaja yang utama. Yang lain-lain anda akan dapat tahu apabila dah jadi agen nanti :-

Pertama : Komisyen

Di Great Eastern Takaful, komisyen dari setiap satu penyertaan dibayar sehingga enam tahun. Tetapi peratusannya berkurang dari tahun ke tahun mengikut jenis produk. Sebagai contoh, komisyen untuk produk berkaitan pelaburan adalah seperti berikut :-

Tahun 1 : 25%

Tahun 2 : 20%

Tahun 3 : 18.5%

Tahun 4 : 18.5%

Tahun 5 : 15%

Tahun 6 : 15%

Kedua : Production Bonus

Bonus sebanyak 5% akan diberi bagi setiap jualan apabila seseorang agen itu mencapai kuota minimum QFYLP 18,000 pada tahun itu.

Ketiga : Persistency Bonus

Bonus sebanyak 5% akan diberi bagi setiap jualan yang lengkap carumannya selama setahun.

Katalah seorang client anda telah sign up satu produk dengan bayaran bulanan sebanyak RM250. Beliau membayar dengan baik selama 10 tahun. Maka anda akan dapat :-

Tahun 1 = RM750 + RM150 (Production bonus) + RM150 (Persistency bonus)

Tahun 2 = RM600

Tahun 3 = RM555

Tahun 4 = RM555

Tahun 5 = RM450

Tahun 6 = RM450

Jumlah keseluruhan yg diperoleh hanya dari 1 client = RM3660

Cuba kirakan jika anda ada 100 clients, 1000 clients, 3000 clients etc…… Berapa anda dapat?

Itu baru 3 sumber pendapatan. Anda akan ada lebih lagi sumber pendapatan apabila anda join kami sebagai agen di Great Eastern Takaful! Nak dapat income 122% dari harga jualan? Jom sertai saya! Call 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This:

Pada 16 Oktober 2015, terciptalah sejarah apabila ZEST Group telah pun dilancarkan secara rasminya oleh Ketua Pegawai Eksekutif, Great Eastern Takaful Berhad, En Zafri Ab Halim. Pelancaran gilang gemilang ini telah diadakan di D’Saji KL, Titiwangsa menyaksikan komitmen agen-agen di bawah naungan Group Manager Zarina Mohamad Sharif yg bersama-sama berganding bahu demi menjayakan detik-detik sejarah bagi diri masing-masing. Bermula dari pelancaran ZEST Group ini, kesemua agen-agen ZEST dikenali sebagai Zester. ZEST hadir dengan logo yang cukup megah dan maksud yang begitu melambangkan keutuhan kumpulan ini.

launched zest

ZEST yang terbentuk dari Zeal, Excellence, Savvy dan Trust dengan jelas telah melambangkan nilai-nilai teras yang akan didokong oleh setiap agen di bawah naungannya sekaligus mencerminkan sifat-sifat unik agensi-agensi di dalamnya.

zest logo 101015

Moto “GrowIng People” sangat-sangat bertepatan dengan misi dan fungsi agensi-agensi dalam ZEST untuk membangunkan modal insan yang ada demi melahirkan lebih ramai Usahawan Takaful yang sungguh berjaya di dunia dan akhirat. ZEST amat yakin dapat membentuk dan melahirkan agen-agen yang bakal mewarnai dunia takaful dengan lakaran-lakaran kejayaan yang berpanjangan.

Sertai kami sebagai Zester di ZEST!

Sebarang pertanyaan lanjut boleh diutarakan kepada Zester Suri Fitriah dengan menarikan jari-jemari menekan nombor telefon 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This:

7
Oct

Bali 2015

Lagi Percutian PERCUMA daripada Great Eastern! Kali ni 4 Hari 3 Malam ke Bali. Yg istimewanya percutian kali ini ada 2 kategori. VIP dan Standard. Semestinya saya yang VIP….

Percutian ini merupakan reward kepada agen2 yg qualify terhadap requirement untuk Supremacy Experience Summit 6 (SES 6). Untuk qualify VIP, saya kena buat min 75,000 ANC as per June dengan pre-requisite 50,000 ANC as per April. Masa ini saya masih part-time. Maka terpaksa plan dengan baik sekali untuk capai target minimum yg ditetapkan. Otherwise, disqualify la…

Begitulah tugas seorang agen. Bila capai target, ada reward menanti! Buat lagi, dapat lagi. Tiada siapa yg akan hadkan. Anda taknak join ke?

IMG_7525

Kami Power Rangers!!

IMG_7519

Floating Temple katanya

IMG_7522

Gala Dinner yg sungguh meriah dan gamat di celah2 batu gua

IMG_7547

Bersama CEO GETB di depan Hard Rock Hotel sebelum pulang ke Malaysia

IMG_7611

Konon Charlie’s Angels la…

IMG_7593

Mengapungkan diri di Kuta Beach

 

Jika anda inginkan percutian PERCUMA yg menarik, call saya di 0173723344. Jom jadi agen!

Drop Your Resume Here

Share This:

Assalamualaikum & Hai!

Rasanya semua orang ada angan-angan sejak kecil kan? Saya pun ada! Sejak saya berusia 6 tahun, saya memang teringin sangat nak bergelar Jutawan. Walaupun pada masa itu, saya tak tahu pun Jutawan tu apa! Yg saya tahu saya nak jadi Jutawan. Apabila dah remaja, saya kemaskan sikit angan-angan tu dengan meletakkan masa sebagai syarat. Angan-angan baru saya jadi macam ni “Saya nak jadi Jutawan sebelum 30 tahun”. Sejak dari tu puaslah kira berapa duit nak kumpul supaya bergelar jutawan sebelum umur 30 tahun! Humang aaiiiii!!! Banyaknya nak kena save sebulan kalau nak jadi Jutawan? Lebih kurang RM7,000 sebulan selama 12 tahun. Ada ke duit banyak tu nak simpan? Kerja pun belum!

Bila tahu kena save RM7,000 sebulan selama 12 tahun baru boleh jadi Jutawan, saya terus demoralize. Yelah, mana nak cari RM7,000 untuk disimpan. Masa tu belum kerja. Kalau kerja gaji RM3,000 pun, dah tentu tak boleh simpan RM7,000 sebulan. Saya mula kuburkan angan-angan kanak-kanak saya tu….

Saya pun menjalani kehidupan seperti biasa. Habis belajar masuk kerja. Gaji biasa-biasa. Siap rasa tak cukup. Bila dah rasa gaji tak cukup, kita mesti la fikir macam mana nak cukupkan kan? Akhirnya saya beli sebuah rumah untuk disewakan. Hasil dari sewa rumah tu, saya generate lagi untuk beli sebuah rumah lagi. Dalam masa yg sama, saya menjadikan Agen Takaful sebagai part time job saya. Memang banyak jugak komisyen dari takaful. Maka saya gunakan komisyen, sewa rumah dan gaji tetap untuk membolehkan saya membeli rumah lagi dan lagi dan lagi.

IMG_7294

Rumah Ke-5 dan Ke-6 untuk disewakan 2015

Sehinggalah pada 18 Jun 2015, iaitu sehari sebelum saya berumur 30 tahun, saya tergerak hati untuk mengira berapakah nilai aset yg saya miliki pada saat itu! Alangkah kagumnya saya apabila mendapat tahu bahawa nilai aset yg saya miliki pada waktu itu rupanya sudah pun melebihi RM1 Juta! Wahhhh, rupanya angan-angan saya dah jadi nyata! Walaupun nilai RM1 Juta itu bukanlah nilai tunai dalam tangan saya, tetapi sekurang-kurangnya saya dah capai nilai juta itu!

Siapa sangka, side income kita rupanya mampu mempercepatkan impian kita tercapai! Selain dari mampu membeli hartanah, side income saya juga mampu menerbangkan saya keluar negara. Lebih-lebih lagi negara Eropah yg biasanya ramai sangat orang nak pergi! Saya takde lah nak sangat ke Eropah tu. Tapi sebab ramai orang nak pergi, so saya pun pergi je la…

Jalan2 sikit...

Jalan2 sikit trip ketiga 2014…

Dengan side income jugalah saya dapat beli kereta baru. Bukanlah Merc ke BM ke Audi ke… Tapi bukanlah juga kereta yg paling banyak di Malaysia kan? Saya juga ada beli 1 MPV lagi utk kegunaan keluarga πŸ™‚

Kia Cerato K3 1.6

Kia Cerato K3 1.6 2014

Lihat… Siapa kata kerja biasa-biasa tak boleh jadi Jutawan? Siapa kata kerja biasa-biasa tak boleh keluar negara? Siapa kata kerja biasa-biasa tak boleh beli kereta import? Semuanya boleh jika kita rajin mencari sumber pendapatan tambahan kan? Dan sumber pendapatan tambahan yg baik adalah yg mampu berkembang pesat dgn sedikit usaha! Salah satu darinya sudah tentulah menjadi Agen Takaful di Great Eastern Takaful!

Jom saya tunjukkan bagaimana nak menjana pendapatan dari Takaful! Jom saya ajar macam mana nak jadi agen yg dipercayai! Nak exam pun hanya perlu bayar RM84.80 saja… Masih berkira? Masih ego untuk berjaya?

Call Suri Fitriah di 017-3723344 sekarang!

Drop Your Resume Here

p/s : Maaf jika ada yg tak gemar dgn post begini. Saya buat post ini sekadar nak beritahu dan ajak orang ramai di luar sana untuk berimpian dan majukan diri. Jangan menunggu bulan jatuh ke riba.

Share This:

Hai dan Assalamualaikum semua!

Pada 31/7/2015 maka dengan rasminya saya telah pun bergelar Fulltime Agent bagi Great Eastern Takaful. Ini bermakna saya telah pun meninggalkan pekerjaan tetap saya di salah sebuah pelabuhan dunia yang terkenal di Malaysia. Meninggalkan suasana santai dan sangat selesa dalam pekerjaan tetap saya bukanlah satu perkara yang mudah. Saya mengambil masa yang agak panjang untuk melalui proses memberhentikan diri dari bekerja dan men”tune” otak sebagai takaful fulltime agent! Disamping itu pelbagai persiapan dari banyak sudut juga telah saya susun dengan rapi terutamanya dari segi persediaan kewangan, pengurusan masa, keutamaan tugas, networking, build trust dan sebagainya demi mempastikan bahawa fasa transisi saya berjalan dengan lancar lagi bergaya!

report duty

Hari Pertama Sebagai Fulltime Agent Bersama Unit Manager Ira

Bulan Ogos merupakan permulaan yang terlalu baik bagi saya yg baru nak fefeeling sebagai Fulltime Agent sebab secara kebetulan ada tiga penyampaian anugerah yang telah dilangsungkan pada 16 dan 19 Ogos 2015. So secara tak langsung saya pun tiba-tiba rasa happy la sebab diraikan atas pencapaian terdahulu. Sebelum ni pun saya ada jugak dapat anugerah tapi ada hari yang saya tak pergi pun ambil anugerah tu sebab malas nak apply cuti. Tapi sekarang saya bebas nak terima anugerah pada bila-bila masa saja almaklum la Fulltime Agent kan!!

Bersama CEO Great Eastern Life dan rakan-rakan agensi yg mantap habis!

Bersama CEO Great Eastern Life dan rakan-rakan agensi yg mantap habis!

Inilah Group Manager Zarina Sharif yg sangat cekal hatinya ibarat berlian

Inilah Group Manager Zarina Sharif yg sangat cekal hatinya ibarat berlian

Sebelum saya melangkah kaki sebagai Fulltime agent, saya telah pun cuba acah-acah macam fulltime dgn cara cuba mencapai target contest sebelum deadline. Alhamdulillah segala usaha diredhai dan dipermudahkan oleh Allah. Hasilnya saya berjaya qualify Supremacy Experience Summit 6 (SES6) sebagai Early Bird April – VIP.

Kami adalah SES6 VIP Qualifiers!

Kami adalah SES6 VIP Qualifiers!

Jom Berehat di Bali jap....

Jom Berehat di Bali jap….

Demi melengkapkan diri sebagai Fulltime Agent yg berkualiti, saya juga telah berjaya mengekalkan consistency dalam membawa perniagaan baru dengan menerima anugerah Master Sales Award (MSA) untuk Quarter 2. Anugerah ini merupakan branding terhadap kemampuan seseorang agent untuk membuat kerjanya secara istiqamah!

Usaha meningkatkan kualiti diri sebagai agent yg konsisten

Usaha meningkatkan kualiti diri sebagai agent yg konsisten

 

Mmm.. Rasanya memang teruja dgn permulaan sebagai fulltime Agent ni. Saya amat berharap dengan sokongan tuan-tuan dan puan-puan diluar sana yang semakin sedar tentang keperluan dan kepentingan takaful dalam kehidupan kita ni akan menjadi kekuatan dan dorongan kepada saya untuk terus menyebarkan takaful khususnya serta meningkatkan taraf ekonomi Muslim amnya.

Jika ada rasa minat nak menjadi agent seperti saya, anda sangat dialu-alukan untuk hubungi saya terus Suri Fitriah 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This:

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua!

Saya tahu ramai orang di luar sana sedang berkira-kira untuk melakukan part time job. Kalau dah nama part time sudah tentu ia sepatutnya lebih fleksibel, lebih ringkas dan mampu memberi pendapatan yg kompetitif. Tahu atau tidak, part time agent takaful sebenarnya adalah satu job yg patut anda jadikan pilihan utama ketika memilih part time job. Mengapa agen takaful kena jadi pilihan utama? Jawapannya cukup mudah! Anda boleh tukar dari part time kepada fulltime bila-bila masa dan kerjaya sebagai agen takaful boleh dianggap tiada kongkongan dari segi kerja yg mana kita boleh pergi sejauh mana dan sebanyak mana pun.

Baiklah, sekarang saya nak kongsikan mengenai bidang tugas seorang agen takaful. Secara kasarnya saya bahagikan kepada 3 kerja utama yang wajib dilakukan oleh seorang agen :-

Mendapatkan Peserta

Kalau dah nama pun agen, dah tentulah kita kena memasarkan produk dari syarikat kita untuk dinikmati manfaatnya oleh para pelanggan/peserta. Jadi perkara yg mesti dilakukan oleh agen pastinya menarik minat orang ramai untuk memiliki produk yg ditawarkan. Dalam kes takaful, maknanya agen kena ajak orang untuk sign up supaya memiliki sijil takaful. Banyak cara untuk membuatkan orang ramai tertarik untuk sign up takaful dengan kita. Antaranya melalui kempen kesedaran, penceritaan kisah benar, statistik sebenar, fakta angka dan banyak lagi.

Dari mana nak dapatkan peserta? Cukup mudah! Mulakan dengan orang terdekat dan orang sekeliling dahulu. Paling-paling kurang pun ahli keluarga. Pastu kawan. Pastu jiran. Pastu bekas guru. Dan seterusnya lah….. Pastu kita dapatkan referal pula dari orang2 yg dah jadi cleint kita. Kalau dah habis orang sekeliling dan referal, kita boleh dapatkan peserta dari kalangan stranger pula. Iaitu org yg langsung kita tak kenal.

Banyak cara nak dapatkan peserta. Kita hanya perlu rajin dan konsisten πŸ™‚

Peserta menandatangani borang penegsahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya :-)

Peserta menandatangani borang pengesahan penyertaan setelah memahami isi kandungan perlindungan yg akan dimilikinya πŸ™‚

 

 

Menguruskan Penyertaan Peserta

Bila dah berjaya dapatkan orang untuk sign up, dah tentu kita kenalah uruskan pendaftaran penyertaannya pula. Hal ini pun tidaklah sesukar mana. Apa yg perlu kita dapatkan ialah maklumat lengkap tentang diri peserta itu termasuklah tahap kesihatan dan sejarah perubatannya. Setelah semua maklumat yg diperlukan lengkap, maka kita kenalah submit kepada HQ untuk dinilai permohonnya. Untuk membolehkan permohonan diproses, wang caruman perlulah dibayar semasa pendaftaran juga. Keputusan permohonan akan diketahui setelah proses underwriting selesai. Menjadi tanggungjawab agen juga untuk membantu bakal peserta menyediakan maklumat-maklumat tambahan jika diminta pada peringkat underwriting.

Membuat submission secara online

Membuat submission secara online

Hantar hardcopy form ke branch/HQ

Hantar hardcopy form ke branch/HQ

 

Perkhidmatan Selepas PenyertaanΒ 

Setelah permohonan berjaya, ini bermakna peserta itu telah layak mendapatkan perlindungan seperti yg dipersetujui dalam sijil takafulnya. Buku sijil perlulah diserahkan kepada peserta secepat mungkin. Selepas dari itu, setiap apa tuntutan atau pun perkhidmatan lain yg berkaitan perlulah dilakukan oleh agen bila perlu. Agen juga haruslah sentiasa bersedia untuk menyalurkan apa2 maklumat yg diperlukan oleh peserta. Selain melayan tuntutan, agen juga harus sentiasa berhubung dengan peserta supaya mendapat tahu apa saja perkembangan semasa peserta terutamanya yg melibatkan perubahan tanggungan risiko peserta. Jika terdapat sebarang perubahan pada tanggungan risiko peserta, agen jugalah yang sewajarnya mencadangkan penambahan perlindungan agar sejajar dengan keperluan peserta πŸ™‚

Menyerahkan cek tuntutan peserta

Menyerahkan cek tuntutan peserta kepada waris yg dinamakan

Melawat peserta dan menguruskan tuntutan secara manual jika perlu

Melawat peserta dan menguruskan tuntutan secara manual jika perlu

Begitulah antara tugas utama yang perlu dilakukan oleh seorang yang bergelar Agen Takaful. Anggaplah semua tugas-tugas yang dibuat tadi sebagai amal dan bakti kepada masyarakat. Kalau tak agen yang buat, siapa lagi? Bekerjalah dengan penuh keikhlasan. Sesungguhnya rezeki yg Allah berikan, hanya Dia saja yg mengetahuinya.

Drop Your Resume Here

Share This:

10
Oct

Phuket 2014

Supremacy Experience Summit 5 (SES 5) kali ini menyaksikan bahawa agen-agen yg meet requirement akan diberi habuan sebuah Percutian ke Phuket selama 4 Hari 3 Malam! Saya pun tidak terkecuali melayakkan diri setelah mecuba sebaik mungkin untuk mencapai syarat yg ditetapkan. Saya kena buat minimum 45,000 ANC untuk qualify dalam bulan Mei. Dalam percutian kali ini, perkara yang paling saya suka ialah bilik hotel yang diberi sebab luas, lebar dan moden!

10455962_4666961569134_7287434256647889272_n

Salah satu destinasi untuk ambil gambar sebelum ke Siam Niramit

IMG_2352

Macam vacay sorang2 je sebab org lain tengah sibuk ambil gambar lompat2 kat bawah tu

IMG_2504

Gala Dinner yang bertemakan Beach Wear kononnya…

IMG_2566

Lompatan mesra di sebuah pulau yg menyajikan banyak aktiviti air. Saya ada buat sea walking jugak πŸ™‚

IMG_2594

Di perkarangan Hotel Millenium yg terletak betul-betul sebelah Jungceylon Shopping Mall. Breakfast sini OK la…

 

Apa yang menarik dgn percutian Great Eastern ni adalah sebab kita pergi bersama rakan-rakan agen yg lain. Di sinilah kita boleh berjumpa ramai lagi orang-orang yg ada pemikiran dan kemahuan yg sama.

Jika anda memang gemarkan percutian, anda boleh sertai kami sebagai agen di Great Eastern. Hubungi saya Suri Fitriah di 0173723344!

Drop Your Resume Here

Share This:

Club Med Cherating merupakan sebuah kelab eksklusif yang mendamaikan. Saya dan rakan-rakan berpeluang bercuti di sini selama 3 Hari 2 Malam secara percuma! Hadiah daripada Great Eastern Takaful lagi bagi agen2 yg capai tahap minimum yg ditetapkan dalam contest. Apa yang paling saya suka di sini ialah makanan yang tak pedas dan free flow ikut waktu yang ditetapkan! Di sini juga banyak aktiviti boleh dilakukan seperti berkayak, zumba, karaoke, berenang, memanah, bola sepak dan banyak lagi! Sesuai untuk semua lapisan umur.

cherating

CHEC_E109_016

club med Cherating

clubmed_6

1533837_686812561365074_1007772478_n

Kalau nak tahu lanjut mengenai kerjaya sebagai agen takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah di 017-3723344.

Drop Your Resume Here

Share This: