Pada 16 Mei 2016 telah berlangsungnya CAN Award bagi Central Region 1 di Great Eastern. Pada CAN Award kali ini, saya buat julung-julung kalinya mendapat anugerah dalam kategori recruiter. Anugerah itu dikenali sebagai Master Builder Award. Award ini diberi demi menghargai agen-agen yang bertungkus lumus untuk mengajak lebih ramai orang di luar sana agar turut serta bersama kami memilih kerjaya sebagai agen insurans/takaful! Maknanya saya berjaya mencapai minimum requirement utk membawa agen-agen baru dalam Q1 2016.

Master Builder Award Q1 2016

Master Builder Award Q1 2016

Yeeaayyy!!!! Gumbira!

Yeeaayyy!!!! Gumbira!

Bersama MBA lain dari SNU Team. Dari kiri AM Ira, Dr Anje, Saya dan Nalia

Bersama MBA lain dari SNU Team. Dari kiri AM Ira, Dr Anje, Saya dan Nalia

Saya rasa sungguh seronok dengan terbentuknya secara perlahan-lahan ahli kumpulan saya tersendiri. Agen-agen di bawah naungan Suri Smart Partnership semuanya mempunyai semangat juang yang tinggi dan hala tuju yang jelas dalam kerjaya sebagai agen takaful ini. Walaupun semuanya part time, namun komitmen yg diberikan langsung tidak berbelah bahagi dan patut diberikan perhatian!

Ahli SSP Atas Dari Kiri : Miza, Suri, Naja Bawah dari Kiri : Dinn dan Syaiful

Ahli SSP
Atas dari Kiri : Miza, Suri, Naja
Bawah dari Kiri : Dinn dan Syaiful

Ada sorang tertinggal! Fandi

Ada sorang tertinggal! Ini Fandi

Nampak tak? Memang segak bergaya, tampan, ayu dan manis belaka ahli-ahli Suri Smart Partnership (SSP) ni kan! Kami bukan saja kacak dan lawa malah sungguh hebart dalam memberi rundingan berkaitan pengurusan kewangan Islam! Nak sertai kami? Call 017-3723344 bercakap dengan Suri Fitriah.

Atau nak jadikan kami sebagai Agen Handalan anda? Hubungi Suri Fitriah di 017-3723344.

 

Share This:

Sebagai salah seorang agen lama dan bakal leader di Zest, saya telah diberi kepercayaan untuk mengendalikan sebahagian daripada training khas untuk para agen baru yang digelar Baby Zesters. Kebiasaannya saya akan berkongsi ilmu dan kemahiran pada #oymbbg v1. Tetapi untuk bulan April saya berpeluang menjadi trainer untuk #oymbbg v2 pula. Dalam #oymbbg v2, agen baru akan dilatih dan diberi pendedahan tentang produk i-Great Amal, menggunakan software mengira quotation GETBIS, melayari portal agen i-GreatPartner dan juga kaedah mengisi borang-borang yang berkesan. Sesi ini berlangsung selama 4 jam dari 10 pagi hingga 2 petang.

12985596_10201662549202630_1628074483671583868_n

Ajar cara nak semak dan jaga payment client supaya tidak lapse

bbg v2 apr

Menerangkan secara details segala sebab musabab yang berlaku industri takaful

IMG_0746

Baby zesters semua tekun membuat quotation menggunakan GETBIS

IMG_0755

Lunch dulu sebelum sambung sesi petang

IMG_0751

Comel kan baby zesters!

IMG_0759

Sesi petang disambung oleh GAM Zarina pula sementara saya membuat troubleshoot untuk computer2 baby zesters

Jika anda tercari-cari kerja yang penuh dengan bimbingan rapi, tak salah anda terus hubungi saya, Suri Fitriah 017-3723344 untuk menjadi sebahagian daripada kami. Latihan yg diberikan di Zest sentiasa di kemaskini dan diperhalusi keberkesanannya. Jom jadi agen takaful bersama Zest! Kami bimbing anda hingga ke mercu!

Share This:

Semalam, 19 Oktober 2013 satu TBOSS khas untuk Zarina Sharif Agency telah selamat diadakan di Bilik Sabah, Level 6, Great Eastern Mall dari jam 2.30 petang hingga 5.00 petang. Cik Akma @ Verod telah menjadi emcee yg meriah pada hari tu. Tahniah!

Agen dan Bakal Agen Zarina Sharif Agency Bersama Mr Looi Chee Nang

Agen dan Bakal Agen Zarina Sharif Agency Bersama Mr Looi Chee Nang

TBOSS dimulakan oleh Mr Looi Chee Nang, Business Development Manager KL-Direct dengan menceritakan sedikit sebanyak tentang sejarah Great Eastern serta kedudukannya kini. Memang best la apa yang diceritakan tu.

looi

Pastu, tea break kejap dengan nasi lemak, kuih dan teh. Teh kali ni tawar la pulak… Xpe la.. Manis-manis sgt pun tak bagus kan…

Masuk balik, sampailah turn Zarina Sharif atau kami panggil Kak Ina untuk menyampaikan perkongsiannya dalam tajuk “Professional Career With Zarina Team”. Kak Ina pun cerita la apa yang dia sudah, sedang dan akan buat untuk dirinya dan teamnya demi mencapai kehidupan seronok yang berwarna-warni.

Jap… Betul ke kerja agen takaful ni professional? Memang ye!! Sebabnya :-

1- Kena ambil exam untuk pastikan seseorang itu benar-benar kompeten untuk jadi agen

2- Setiap tahun perlu capai nilai kerja minimum demi mempastikan orang yang betul-betul serius dan berkebolehan sahaja terus berada dalam bidang ni.

3- Kena menghadiri kelas-kelas tertentu yang diwajibkan oleh Bank Negara agar seseorang agen tu tak hanyut ditelan zaman. Juga untuk update pengetahuan.

4- Agen diajar untuk melakukan tugas dengan penuh amanah, tertib dan tidak melanggar undang-undang kewangan.

5- Agen yang tidak aktif atau main-main akan ditamatkan kontrak.

Nampak tak? Kerjaya ini kerjaya serius. Bukannya bisnes kacang putih!

Dah habis Kak Ina cakap, Ira pulak cakap. Ira ni anak didik Kak Ina yang paling berjaya la. Dalam sharing Ira ni, dia banyak beritahu perasaaan dan pengalaman yang real dalam dunia takaful. Takde propa-propa ye..

ira

Lepas dah habis sharing session, maka bakal-bakal agen pun buat pendaftaran untuk ambil exam TBE. Diharap Zarina Agency akan mempunyai lebih ramai lagi team member yang hebat2 untuk meneruskan kegemilangan agensi ini selamanya.

Kalau nak join kami, boleh terus hubungi saya. Saya akan tunjukkan caranya.

Share This: