Great Eastern Takaful telah pun dianugerahkan Fastest Growing Takaful Company 2018 di Thailand pada 25 Januari 2019 oleh International Finance Award. Anugerah ini menunjukkan bahawa Great Eastern Takaful memacu laju ke arah mentakafulkan seramai mungkin masyarakat Malaysia sejak Disember 2010. Dengan usia 8 tahun itu, GET berusaha sedaya upaya memasarkan produk takaful yang menepati keperluan masyarakat pada harga yang amat berpatutan.

Dengan CEO terbaru GETB, En Shahrul Azlan Shahriman yang bersemangat tinggi ini, prestasi GETB diharap dapat ditingkatkan lagi dengan maju jayanya sehingga kekal menjadi jenama pilihan rakyat Malaysia!

Untuk itu, apa kata tuan-tuan dan puan-puan yang masih teragak-agak nak ambil takaful dari company mana, tak perlulah gusar lagi. Contact saya terus Suri Fitriah 017-3723344 untuk dapatkan plan yang sesuai untuk anda! Lepas tu, kalau rasa nak dapatkan kepuasan dalam kerjaya, apa kata jom join GET sebagai perunding takaful jugak! Company bagus. Produk bagus. Sistem bagus. Agensi bagus. Agen bagus. Malu apa bosskuuurr!

Share This:

Pada 5 Januari 2019, berlangsungnya Goal Setting 2019 bagi semua agen di bawah naungan Zest Life Consultancy di Tadom Hill Resort. Goal Setting yang bermula jam 9 pagi ini berakhir pada jam 12.30 tengahari. Pengisian yang cukup ringkas dan padat kali ini dijangka dapat menggerakkan keseluruhan jentera agensi untuk terus menerus berusaha menggapai impian.

Pada tahun ini Zest berhasrat untuk menyumbang 3,525,000 ANC kepada Great Eastern Takaful dan membawa seramai 83 pejuang-pejuang baru ke dalam industri takaful. Selain itu, Zest juga sedaya upaya akan melahirkan seorang Group Agency Manager (GAM) dan tiga orang Agency Manager (AM) pada hujung tahun ini.

Bagi tahun 2019, Zest cuma mengharapkan pertumbuhan minimum sebanyak 30% berbanding tahun 2018 dapat dicapai oleh setiap agen. Pertumbuhan dalam prestasi agen amat perlu dalam industri ini sebagai pemangkin untuk melonjakkan kedudukan seseorang agen. Semestinya agen yang bertumbuh akan terus kekal dan kukuh dalam kerjaya sebagai perunding takaful ini.

Demi menyokong goal dalam bentuk production para agen, satu sesi cerminan diri telah dilakukan. Semua agen diminta untuk menulis surat kepada diri sendiri yang bakal diposkan pada masa-masa tertentu. Kandungan surat itu selayaknya memberi motivasi diri kepada agen kelak. Surat itu pula kemudiannya diminta untuk dibacakan kepada semua agar dapat memperingatkan sesama sendiri apabila tiba rasa sugul nanti.

Selesai saja Goal Setting, kita semua pun makanlah tengahari dengan hidangan istimewa bamboo rice. Lepas tu, agen-agen berkesempatan untuk melakukan aktiviti riadah air yang tersedia di Tadom Hill Resort ini. Ada yang berenang, berakit, terjun, lompat, ATV dan macam-macam lagi.

Malam sebelumnya Leader-leader Zest telah pun berkumpul terlebih dahulu untuk membincangkan tema dan aktiviti sepanjang tahun 2019.

Semoga perjalanan 2019 sentiasa bersemangat dan lancar sehingga mencapai goal yang ditetapkan! Bagi sesiapa yang berminat nak mengetahui lebih lanjut tentang kerjaya sebagai Perunding Takaful Great Eastern, sila lah hubungi saya Suri Fitriah di talian 017-3723344.

Share This:

Assalamualaikum & Hi Semua!

Tahukah anda bahawa kerjaya dalam perundingan takaful mampu memberi kenaikan gaji secara BULANAN? Anda tak perlu tunggu setahun untuk mendapat kenaikan gaji! Menarik kan?

Menurut Persekutuan Majikan Malaysia (MEF), purata kenaikan gaji tahunan bagi kumpulan eksekutif dan kumpulan bukan eksekutif bagi tahun 2016 dan 2017 adalah seperti rajah dibawah :-

Ya tuan-tuan dan puan-puan, adik-adik, abang-abang dan kakak-kakak sekalian… Lingkungan 5-6% sahaja! Kerja 12 bulan, kenaikan berikutnya sekitar 5-6% saja… Sikit kan? Kalau gaji dah RM10,000 barulah nak merasa increment lebih RM500 setahun. Kalau tak, setakat 2 3 ratus je lah… Tu pun kalau dapat. Entah-entah seratus lebih je…

Mungkin anda juga sedari, kenaikan gaji itu tidak seiring pun dengan kenaikan kos sara hidup. Jika nak hidup sangat selesa, sudah tentu anda perlu melakukan kerja lebih demi menampung keperluan dan kehendak keluarga.

Ketahuilah bahawa bidang perundingan takaful dapat memberi pulangan lumayan sekiranya anda berusaha gigih dan konsisten. Bijak membahagikan masa juga sangat penting untuk berjaya dengan gaya dalam bidang takaful.

Dalam bidang takaful, kenaikan gaji tidak mengikut tahun! Tapi mengikut bulan! Dan peratusan kenaikannya pula, anda sendiri boleh tentukan tanpa perlu mendapat persetujuan majikan! Nak naik 10%, 20%, 50%, 100% malah lebih lagi setiap bulan pun tiada siapa akan menghalang…

Benarkah pernyataan ini? Sudah semestinya benar! Ini kerana gaji sebagai perunding takaful datangnya dari komisen jualan. Semakin ramai orang yg sign up, semakin banyaklah komisen anda. Untuk menikmati kenaikan RM500 sebulan itu, RM500 sebulan tau… Bukan setahun… sebenarnya anda hanya perlu sign upkan 4-6 orang sahaja dalam sebulan. Lebih kurang seminggu seorang! Takkan tak boleh, kan?

Cuba anda hitung sendiri. Berapa lama anda harus bekerja makan gaji macam biasa untuk anda capai gaji yang anda inginkan? Kita boleh tengok contoh gaji saya sendiri ketika bekerja makan gaji dulu. Gaji yg selesa untuk saya ialah RM10,000.

Gaji permulaan November 2010 – RM2,435

Gaji 2011 – RM2,535 (Disahkan jawatan)

Gaji 2012 – RM2,801

Gaji 2013 – RM3,235 (Naik Gred)

Gaji 2014 – RM3,518

Gaji 2015 – RM3,767 (Berhenti)

Anggapkan gaji saya naik RM300 setahun. Ini bermakna saya perlu bekerja selama 25 tahun untuk mecapai gaji RM10,000 itu. WAAHHHHH!!! Lamanya…… Perlu ke?

Kalau kita kira increment 7% setahun pun, tetap saya perlu bekerja selama 20 tahun demi mendapatkan gaji RM10,000. Tak sangguplah! Lama sangat nak dapat gaji cuma sebesar RM10,000 sebulan.

Percayalah kerjaya sebagai perunding takaful boleh memberi jalan untuk kenaikan gaji yg besar dalam masa yg singkat. Nak tahu lebih lanjut tentang kerjaya perunding takaful?

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Pada 14 April 2018, SNUTeam telah mengadakan Annual Dinner nya yang humble di Golek-golek Restaurant. Lebih 20 orang agen dari SNUTeam telah hadir pada majlis ini bersama-sama ahli keluarga masing-masing.

Selain dari menjamu selera, tujuan majlis ini juga adalah untuk menyampaikan hadiah bagi Contest Menuju Puncak 1M yg dianjurkan pada hujung tahun 2017. Syabas dan Tahniah diucapkan kepada ahli SNUTeam yg bertungkus-lumus mencapaikan 1 Million production tahun lepas sekaligus mengangkat nama agensi kepada status Million Dollar Agency. Lebih indah lagi apabila Group Manager SNUTeam sendiri iaitu GM Ira telah dinobatkan sebagai Young Gun 2017 atas pencapaian team beliau. Tahniah!

Ni la org yg dapat Young Gun tu sebab team capai 1 Million di bawah usia beliau 33 tahun

Makanan di Golek-golek ni sedap tapi amat pedas ya. Saya makan sikit je sebab tak tahan dgn kepedasannya. Hahaha

Kami datang awal…

Dalam byk2 air tu saya suka kedondong

Banyak pasangan muda kat sini… Jom la korang join sama…

Saje bagi yg goyang…

Sebenarnya yg baju belang atas baby chair tu ada kembar. Tapi tak nampak sebab kepala bapa dia dah lindung… Hahaha

Ikan bakar dia bagus tapi pedas

Ni lah penaja majlis kita malam ni… Terima kasih Cik

Semangat tengok budak2 makan

Nampaknya Farrah dah nak mulakan majlis bagi hadiah ni… Apa hadiah tu?

Taraaaaa… Ni la hadiahnya… Saya dpt RM500 drpd GM Ira atas contest Menuju Puncak 1 Million…

Saya pula hanya perlu beri RM15 kpd agen saya sendiri, Syaiful

Jom sertai kami sebagai perunding takaful… Banyak duit tepi boleh dapat weh…

All Girls

All Boys

Kami adalah sebuah agensi yg gigih dalam memasarkan takaful di seluruh Malaysia. Walau bagaimanapun kami masih kekurangan ahli. Oleh itu, saya amat menyeru ramai orang muda di luar sana untuk sama-sama menyertai kami untuk menyebarluaskan kepentingan takaful ke seluruh ceruk Malaysia. Kami tak mampu buat semua sendirian. Jom sertai kami! Komisyen dapat banyak, percutian percuma pun ada, insentif tambahan dalam bentuk voucher dan wang tunai pun ada, gadget2 percuma pun ada, award setiap bulan, peluang naik pangkat tanpa perlu tunggu kekosongan! Banyaklah lagi kelebihan kerjaya dalam bidang takaful ni! Hubungi saya Suri Fitriah 017-372334 utk info lanjut mengenai kerjaya agen takaful.

Share This:

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 demi kerjaya yg gilang gemilang!

Share This:

10 hingga 12 Januari 2014 berlangsunglah acara tahunan bagi agensi kami iaitu “Goal Setting”. Pada tahun ini Goal Setting Zarina Sharif Agency telah dijenamakan sebagai Langkapuri Goal Setting 2014 atau lebih best disebut LGS14. Goal Setting ialah hari di mana semua agen akan menetapkan sasaran masing-masing untuk dicapai pada tahun ini. Sasaran itu berbentuk bilangan kes yang akan dibawa masuk dan juga nilai sumbangannya. Goal Setting kami kali ini telah dimulakan dengan aktiviti silaturrahim di kalangan agen-agen. Aktiviti tu ialah tidur beramai-ramai di dalam bas yg kami sewa khas untuk ke Langkawi. Kami bertolak dari Kuala Lumpur pada jam 10 malam 9 Januari 2014.

Continue reading

Share This: