Alasan-alasan Tak Mahu Ambil Takaful…

Cuba anda tonton video ni. Ramai tak orang sekeliling, orang terdekat atau diri anda sendiri ada rasa yang sama? Tak dinafikan selama saya menyebarkan takaful sebagai perundingnya, memang ada yang bersikap seperti dalam video. Bagi saya, orang-orang ini cuma belum nampak bagaimanakah takaful ini berfungsi. Yang selalu ramai orang nampak adalah, wang caruman dikorbankan saban bulan malah tahun.

Jadi saya rasa nak tunjukkan sedikit, macam mana takaful ni berfungsi sebenarnya… Kata orang, takaful ni untuk menolong. Yeke?

Yelah… Macam mana takaful menolong tu?

Senario 1

Seorang kanak-kanak terkena jangkitan kuman di paru-paru. Ibubapa panik bila anak demam tak kebah-kebah dan kerap bernafas laju. Keletah keriangan pun dah tak kelihatan. Anak yang biasanya aktif, nampak lemah sahaja. Risau kan? Risau kan?

Ibubapa pun bawa pergi hospital swasta untuk mendapatkan rawatan untuk anak. Pilih hospital swasta sebab mahukan lebih keselesaan dan kepantasan katanya. Lepas doktor check, rupanya pneumonia. Maka kena masuk wad untuk rawatan susulan dan pemantauan selama beberapa hari.

Selepas 5 hari di wad, akhirnya dibenarkan pulang ke rumah. Pergi kaunter untuk buat pembayaran. Wah!!! Hampir RM6 ribu bil hospital si anak. Dengan rela hati, bapa pun bayar sajalah bil tu demi anak.

Tahukah anda, jika anak tadi ada medical card, kos RM6 ribu itu tidak perlu dikeluarkan oleh si bapa. Medical Card akan tanggung! Begitulah cara takaful menolong orang yang ditimpa musibah sakit dan memerlukan rawatan di hospital.

 

Senario 2

Seorang bapa yang bekerja sebagai tukang tebar roti canai dengan gaji harian, kemalangan patah kaki akibat terjatuh ketika memanjat pokok rambutan. Kaki bapa tadi terpaksa disimen dan beliau tidak boleh berdiri dan berjalan seperti biasa. Akibat hilang upaya sementara begitu, maka beliau diberi MC selama 3 bulan untuk memulihkan kakinya yang patah. Selama 3 bulan itu jugalah beliau tidak dapat bekerja menebar roti canai sekaligus menghilangkan punca pendapatan hariannya. Walaupun tiada pendapatan, perbelanjaan harian keluarganya tetap diperlukan seperti biasa. Akhirnya beliau terpaksa menggunakan saki-baki wang simpanan dan mengharap belas ehsan sesiapa yang ingin menghulurkan bantuan buat sementara waktu.

Dengan adanya takaful, bapa ini boleh membuat claim ke atas MC akibat kemalangannya itu. Beliau dapat menggantikan semula wang simpanan yang telah digunakan terlebih dahulu. Nampak tak? Bapa ini tidak akan kehilangan wang simpanannya hanya kerana beliau ada takaful yang mampu menampung kebocoran wang itu.

 

Senario 3

Seorang bapa bekerja sebagai ahli bomba & penyelamat. Terkorban dalam misi mencari dan menyelamat. Beliau meninggalkan seorang balu dan seorang anak. Isterinya merupakan suri rumah sepenuh masa dan menjual kuih-muih secara kecil-kecilan. Apabila bapa ini telah kembali ke Rahmatullah buat selama-lamanya, maka tiadalah lagi orang yang akan membawa pulang gaji bulanan ke rumah keluarga ini. Duit sewa rumah juga tiadalah lagi siapa akan membayarnya. Akibat kesempitan kewangan, balu tadi terpaksa mencari kerja untuk menampung keperluan keluarga.

Takaful dapat membantu dalam situasi ini dengan memberi pampasan berupa duit tunai yang paling mudah dicairkan dan paling cepat diuruskan. Dengan syarat, bapa tadi sudah mencarum semasa hayatnya.

 

Senario 4

Seorang wanita berkerjaya disahkan mengidap kanser payudara pada usia 45 tahun. Akibat kerap cuti menjalani rawatan kanser, beliau berhenti kerja. Maka tiadalah lagi rawatan percuma yang disediakan oleh majikan. Terpaksalah wanita ini menggunakan wang sendiri untuk menjalani rawatan kimoterapinya yang bernilai RM10,500 bagi setiap cycle. Mujurlah beliau ada takaful. Dapatlah kos itu ditanggung oleh medical cardnya. Walaupun mendapatkan rawatan di hospital kerajaan yang mana beliau perlu membayar dahulu kos itu, wang beliau tetap dapat dikembalikan.

Beliau juga lebih mudah membuat pembayaran sendiri kerana manfaat penyakit kritikal dari takaful yang dimiliki menyebabkan beliau mendapat wang pampasan sekaligus pada jumlah yang besar. Wang itu bolehlah beliau gunakan untuk meneruskan kehidupan selepas berhenti kerja dan boleh pula dijadikan wang pendahuluan rawatan kimoterapi di hospital kerajaan pilihan beliau.

 

Senario 5

Seorang anak muda berusia 26 tahun maut dalam kemalangan motosikal sewaktu pulang dari bekerja. Motosikal yang dinaikinya itu masih hutang di kedai. Mujurlah beliau mengambil takaful sewaktu awal-awal bekerja lagi. Dari pampasan takaful yang diwariskan kepada ibunya, dapatlah ibunya menyelesaikan hutang motor itu sebanyak RM11,000 di kedai. Sebahagian wang takaful itu digunakan oleh ibunya untuk didepositkan di Tabung Haji agar keuntungan tahunan yang diperoleh boleh digunakan untuk menyara kehidupan keluarganya. Selebihnya pula diwakafkan ke masjid berhampiran rumah mereka untuk kegunaan orang ramai.

Selain menyelesaikan masalah hutang sendiri, wang takaful boleh membantu ahli keluarga yang masih hidup untuk terus hidup ceria dan juga dijadikan bekalan pahala berterusan melalui wakaf.

 

Banyak lagi senario lain yang boleh dijadikan contoh. Tetapi cukuplah sekadar 5 itu sahaja sebagai panduan. Memang takaful untuk menolong. Cepat dapatkan takaful untuk diri dan keluarga anda. Jadikanlah bangsa kita, bangsa yang bertindak dengan akal dan hati yang baik. Demi kepentingan umat.

Hubungi saya untuk dapatkan plan takaful yang sesuai untuk anda. Ada banyak dan macam-macam fungsi!

wasap.my/60173723344

Share This:

Assalamualaikum & Hi semua!

Hari ni saya rasa nak kongsi sikit tentang fungsi medical card yang kita ada dengan mana-mana syarikat insurans mahupun pengendali takaful. Seperti yang semua sedia maklum, medical card hanya boleh digunakan terus untuk kes-kes kemasukan ke wad. Kes-kes pesakit luar seperti demam kura-kura, selsema, batuk, pening dan sebagainya tidaklah membolehkan kita untuk menggunakan medical card. Walau bagaimanapun, sekiranya rawatan pesakit luar kita tu membawa kepada kemasukan wad, maka bolehlah kita menuntut semula bayaran yang dikeluarkan sebagai pesakit luar terdahulu. Itu pun bagi sakit yang berkaitan dengan kemasukan wad. Jelas ya? Medical card adalah untuk kes kemasukan wad.

Ok la… Sekarang saya nak cerita pasal seorang client saya yang menjalani rawatan sakit appendiks di KPJ Selangor. Puan Asmida bekerja sebagai penguatkuasa JPJ di Padang Jawa. Walaupun beliau merupakan seorang kakitangan kerajaan yang sudah pastinya akan mendapat rawatan percuma di hospital kerajaan, Puan Asmida tetap juga mengambil medical card peribadi untuk kemudahan dirinya. Medical card Puan Asmida mula berkuatkuasa pada 29 Januari 2018.

Pada satu hari Rabu (11/7/2018), beliau berasa sakit di bahagian perut. Beliau fikir mungkin itu sakit perut biasa di sebabkan angin. Tiada apa yang beliau lakukan memandangkan sakit itu boleh ditanggung lagi walaupun lebih sakit daripada biasa. Kebetulan pada hari Khamis beliau memang mengambil cuti untuk menyelesaikan urusan sekolah anak. Setelah menghantar anaknya ke sekolah, beliau pergi ke KPJ Selangor kerana sakit perut semalam masih terasa. Jadi beliau nak pergi periksalah apa masalahnya. Ujian ultrasound dibuat ke atas Puan Asmida dan mendapati bahawa appendiksnya telah pun pecah di dalam badan lagi. Oleh sebab itu, pembedahan segera perlu dilakukan pada hari itu juga!

Puan Asmida tidak berlengah lagi dan memberitahu untuk menggunakan medical card Great Eastern Takaful bagi kemasukan ke wad. Pihak KPJ Selangor membuat request surat jaminan (Guarantee Letter – GL) kepada Great Eastern dengan mengemukakan diagnosis. Pihak Great Eastern pula memohon agar keputusan ujian ultrasound diberikan sekali. Setelah keputusan ujian ultrasound diterima, dalam masa 10 minit saja GL dikeluarkan dan Puan Asmida dimasukkan ke wad lebih kurang hampir jam 1 petang.

Pada jam 2 petang, pembedahan mengeluarkan appendiks yang telah pecah itu pun segera dilakukan oleh doktor pakar. Alhamdulillah dalam sejam lebih semua prosedur pembedahan selesai dengan jayanya. Puan Asmida dihantar ke wad untuk berehat dan pemerhatian selepas pembedahan dilakukan selama 2 hari.

Pada hari Ahad, Puan Asmida dibenarkan keluar dari wad dan berehat di rumah. Jumlah bil yang dikeluarkan oleh KPJ Selangor bagi rawatan appendiks Puan Asmida adalah berjumlah RM14,584.80. Oh, mahal juga ya?! Mujurlah Puan Asmida memiliki medical card dan sudah pun melepasi waiting period selama 120 hari. Kos pembedahan ini ditanggung oleh Great Eastern dan Puan Asmida hanya perlu bahagian co-takafulnya sahaja. Puan Asmida sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang diterima baik dari hospital KPJ Selangor mahupun Great Eastern sendiri.

Dalam minggu yang sama, rakan saya juga turut berkongsi kisah tentang client-client beliau yang pernah membuat rawatan appendiks. Ya memang kosnya sekitar RM14k dan ada yang sampai RM19k! Cuba anda bayangkan, sekiranya kos itu perlu dikeluarkan dari simpanan sendiri, bukankah ia amat merugikan. Bagi keempat-empat client kami yang menjalani rawatan appendiks ini, mereka semua masih muda dan tidak pernah terfikir bahawa mereka akan menjalani pembedahan appendiks seperti ini. Mereka juga sebenarnya baru mencarum tidak sampai pun 50% daripada jumlah kos pembedahan yang ditanggung oleh Great Eastern! Jadi, di manakah istilah membazir atau rugi dalam mencarum dengan takaful?

Doktor – Mula mencarum pada Disember 2012 dan menerima rawatan appendiks pada Disember 2014 – Great Eastern tanggung kos 83% melebihi caruman yang dibuat

Guru – Mula mencarum November 2013 dan menerima rawatan appendiks pada Januari 2008 – Great Eastern tanggung kos rawatan 46% melebihi caruman

Doktor – Mula mencarum pada Mac 2016 dan menerima rawatan appendiks pada Julai 2018 – Great Eastern tanggung kos rawatan melebihi 63% dari caruman dibuat

Penguasa JPJ – Mula mencarum pada Januari 2018 dan menerima rawatan appendiks pada Julai 2018 – Great Eastern tanggung kos RM14k sedangkan baru mencarum RM900

Ok anda dapat tak apa-apa maklumat baru dari karangan saya ni? Kalau dapat maklumat baru, bagus!!! Tapi kalau takde apa-apa yang baru, boleh saya tahu apa yang menyebabkan tuan puan semua tak mahu sertai takaful walau hanya untuk perlindungan asas?

Jom jumpa! Boleh saya share banyak lagi tentang takaful. Suri Fitriah 017-3723344.

Share This: