Pada 22 Julai 2017, rasmilah sudah pembukaan Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, Kuala Lumpur yg telah disempurnakan oleh CEO Great Eastern Life Malaysia, YBhg Dato Koh Yaw Hui. Majlis Perasmian ini dimeriahkan lagi dengan Sambutan Aidilfitri 2017!

Ibu Pejabat Zest Life Consultancy ini menempatkan 2 orang Group Agency Manager dan 4 orang Agency Manager yang membawa kepada keseluruhan wakil takaful di bawah naungan Zest adalah seramai 99 orang. Ibu Pejabat Zest meletakkan Tingkat 1 sebagai ruang pejabat pentadbiran manakala Tingkat 2 digunakan sepenuhnya untuk keperluan latihan dan pembangunan agen.

Terwujudnya Ibu Pejabat ini menunjukkan bahawa bidang takaful mampu menjadikan kita sebagai usahawan atau ahli perniagaan yg berprestij dan disegani. Bukan semua orang memiliki perniagaan sendiri dan bangunan perniagaan sendiri.

20170722_130208

Dewan Latihan kami yang mampu memuatkan sehingga 40 orang peserta dalam satu-satu masa dilengkapi dengan LCD Projector, PA System, papan tulis, kerusi dan meja secukupnya. Dewan Latihan ini diberi nama Orchid Hall.

IMG_8082

Manakala untuk latihan yang berskala lebih kecil, kami turut mempunyai Bilik Latihan berkapasiti 10 orang yang juga dilengkapi dengan peralatan dan perkakasan yg sama seperti Orchid Hall. Bilik Latihan ini pula diberi nama Lavender Room.

IMG_8081

Demi kemudahan agen-agen untuk menyelesaikan tugas-tugas takaful masing-masing, satu ruang khas telah disediakan untuk mereka! Di ruang ini tersedianya kerusi meja kerja, kabinet fail, papan tulis dan dua buah komputer yang boleh digunakan oleh mana-mana agen utk membuat quotation mahupun pendaftaran kes-kes baru daripada pelanggan masing-masing.

IMG_8083

Selain itu, sudut perbincangan dan ruang bersosial juga diwujudkan untuk membentuk suasana kerja yang proaktif dan kondusif bagi menaikkan semangat semua Zesters dalam mengendalikan pelanggan dan tugas-tugas takaful. Ruang-ruang ini direka lebih santai agar tidak terasa tegang dalam perbincangan.

IMG_8080

Untuk menambahkan keselesaan pada Zesters dan tetamu yg hadir ke Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, kemudahan asas seperti Surau, tandas dan pantry juga tersedia sempurna untuk kegunaan semua.

Dengan kemudahan, kepakaran dan kesungguhan Zest Life Consultancy dalam bidang takaful ini, saya yakin kami dapat membentuk dan melahirkan agen-agen seterusnya leader-leader Takaful yang berkualiti dan berdaya saing!

IMG_8023

Jika anda mahu merasai kemanisan berada dalam bidang takaful, boleh hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk penerangan lanjut.

Share This:

Assalamualaikum & Hi!

Rasanya dah sampai masa untuk para graduan mula berhenti mencari pekerjaan yang dirasakan popular seperti doktor, engineer, lawyer, arkitek dan seangkatan dengannya. Dengan keadaan ketidaktentuan ekonomi dan zaman teknologi sekarang ini, pasaran pekerjaan juga turut menjadi tidak menentu! Sekejap nak pakai orang, sekejap tak nak. Sekejap besarkan syarikat, sekejap kecikkan pulak.

Tahu tak kami di Great Eastern Takaful sentiasa mengambil rekrut baru walaupun banyak syarikat lain sibuk berhentikan pekerja. Kami pula sentiasa nak ambil orang untuk sama-sama bekerja dengan kami! Memanglah kerjaya sebagai agen tidak pernah menjadi pilihan utama para graduan. Tetapi ketahuilah bahawa kerjaya ini sungguh promising!

Suri Recruitment

Apa yang promising sangat tu?

  1. Dengan berbekalkan modal RM84.80 anda boleh jana beribu-ribu Ringgit dalam masa singkat dan berterusan. Mana nak dapat perniagaan yang modalnya serendah itu!
  2. Struktur komisen secara berangkai sangat membantu dalam pembentukan perniagaan takaful dari hari pertama sehinggalah anda ambil keputusan untuk bersara. Di mana anda nak dapat untung berkali-kali dengan hanya sekali jualan? Kalau jual karipap 1, dapat untung untuk 1 karipap pada hari itu sahaja. Tapi dengan perniagaan takaful, bagi 1 orang yang setuju sign up, anda akan dapat komisen selama 6 tahun! Jual sekali, untung banyak kali!
  3. Banyak hadiah dan anugerah. Di mana anda boleh dapatkan anugerah cemerlang setiap bulan? Biasanya setahun sekali sahaja kan?
  4. Percutian percuma sebanyak 3 hingga 4 kali dalam setahun. Memang anda boleh pergi bercuti bila-bila anda suka. Tapi dengan menjadi Great Eastern Takaful percutian anda percuma saja! Tak perlu kumpul duit dalam tabung khas percutian. Layanan dan perkhidmatan percutian percuma ini pun semuanya 5 bintang atau kelas tinggi. Tak perlu nak berjimat-jimat untuk travel. Travellah dengan selesa dan bergaya!
  5. Dari segi masa pula, anda aturlah sendiri ikut keselesaan anda. Nak keluar lambat balik awal pun tiada siapa yang akan menghalang. Asalkan tugas anda sebagai agen dilaksanakan dengan baik. Jadi tiada masalah untuk hantar ambil anak di sekolah. Nak berurusan dengan pejabat kerajaan ke, nak pergi JPJ ke, nak pergi mahkamah ke, nak pergi Masjid ke, nak main bola ke… Buatlah apa saja ikut jadual yang di atur sendiri.
  6. Kenaikan pangkat tanpa mengira seniority atau merit. Tak perlu kipas-kipas bos. Tak perlu mengampu sana sini. Selagi mana anda dapat memenuhi requirement yang ditetapkan untuk naik pangkat, anda tetap akan naik pangkat walaupun ada 1000 lagi orang lain yang turut nak naik pangkat sama macam anda. Tak perlu tunggu position di atas anda kosong atau penyandangnya mati baru boleh naik pangkat. Naiklah pangkat secepat 2 tahun dari tarikh anda mula bergelar agen.
  7. Kalau dah naik pangkat, sudah tentulah mempunyai agensi sendiri kan? Agensi milik anda ini sebenarnya boleh diwariskan kepada anak-anak anda nanti. Bagus kan camtu? Boleh membina empayar dan legasi keluarga sendiri.
  8. Janganlah sedih kalau orang kata jadi agen takde EPF. Nanti dah tua nak makan apa? Hei abang! Great Eastern memang ada menyediakan dana persaraan untuk anda. Yang lebih menarik, 100% diberi oleh Great Eastern tanpa anda perlu memotong gaji untuk persaraan anda.
  9. Dah nama pun ada agensi, mestilah nak ada bangunan sendiri juga kan? Ini pun ditanggung oleh pihak Great Eastern! Seronok kan macam ni? Buat bisnes sendiri-sendiri tapi semuanya company provide!
  10. Latihan dan bimbingan sepanjang masa pula adalah ramuan istimewa dalam kerjaya ini. Jadi anda takkan jadi orang yang ketinggalan zaman. Pasti ilmu dan skills anda up-to-date!

Tapi anda perlu faham bahawa “Yang bulat tak datang bergolek, Yang pipih tak datang melayang”. Dalam kerjaya sebagai Agen Takaful ni, usaha dan komitmen yang tinggi diperlukan! Kalau anda rasa tak mampu nak beri komitmen dan malas pula berusaha, semua keindahan dalam kerjaya ini tidak mungkin akan menjadi milik anda!

Ayuh, cabar diri anda! Anda bukan orang biasa-biasa! Anda graduan yang hebat! Hubungi Suri Fitriah 017-3723344 untuk menjadi Agen Takaful yang mantap! Saya sedia membantu dan membawa anda ke jalan yang lurus dalam bidang takaful ini!

Share This: