Pada 11 November 2016 yg lepas, bertempat di Dewan Anggerik, D’Saji Titiwangsa KL telah berlangsungnya majlis gilang gemilang Grand BOP (Business Opportunity Program) dan Q3 Recognition 2016 bagi Zest Group! Majlis diserikan dengan kehadiran AVP, GETB En Ibrahim Abdullah dan BDE Acai!

15109517_10206094534197158_5278359870532315166_n

Majlis 2 in 1 ini telah diemceekan oleh Syak dan Cikgu Naja. Tema pada hari tu berbiru-biruan la kita ya! Untuk Business Opportunity Program yang dianjurkan khas untuk menarik seberapa ramai orang untuk menjadi agen takaful di bawah naungan Zest telah diperkasakan dengan Speaker Jemputan yang merupakan salah seorang Top Agent dalam Zest. Beliau ialah Kak Sal atau nama sebenarnya Salasiah Mohamed. Kak Sal dengan tulus ikhlasnya berkongsi pengalaman dan kejayaan beliau dalam industri takaful yang hanya diceburinya pada April 2015. Walaupun masih baru, Kak Sal telah pun menggondol banyak award dan reward yang disediakan oleh Great Eastern Takaful.

15036511_10206070632919641_163809870954434168_n

Kak Sal bagi sharing dengan penuh perasaan

Sesi kedua pula iaitu Q3 Recognition untuk Famili Zest juga tidak kurang hebatnya dengan meraikan kesemua pemenang-pemenang kategori yang dipertandingkan secara suku tahunan. Turut diraikan, agen-agen yang telah berjaya mencapai STAR Contest iaitu Percutian 3 Hari 2 Malam ke Bandung! Tahniah All Qualifiers!

15073497_10206070701441354_4162789321441471038_n

Pemenang Kategori ANC

noc

Pemenang Kategori NOC

15073542_10206070591958617_6985556151539683900_n

Pemenang Kategori QFYLP

15085637_10206070583958417_4268182296855859450_n

Pemenang Kategori Introducer

15094398_10206070589678560_390335554187069968_n

Yuk Libur Bandung Qualifiers

Majlis yang ditaja khas oleh GETB ini telah dijayakan oleh barisan committee yang sangat dedikasi dan komited. Diketuai oleh Reny yang telah pun hampir 5 tahun bertapak dalam industri takaful. Kalau anda ada bakat-bakat terpendam sebenarnya bolehlah salurkan ke dalam committee ye. Jangan bazirkan macam tu je…

15094262_10206069626414479_2333722848222780425_n

Barisan Committee yang bertungkus lumus menjayakan majlis

14947792_10206070806723986_7009590125371322754_n

Bukan committee yang menyibuk buat video :-p.. Yang poyo tu la saya kalau tak kenal

15037139_10206070635239699_2404272890938096533_n 14992076_10206070635719711_715719542129760516_n

15078573_10206070628999543_6115682899442325536_n

Antara agen-agen baru yang akan menyertai Zest

Banyak perkara yang dapat kita perolehi bila bergelar agen takaful ni. Skills meniaga dapat, komisyen dapat, kawan baru dapat, ilmu kehidupan dapat, pahala dapat, isi masa dengan perkara berfaedah dapat, belajar menghargai dan banyak lagi manfaat.

Kalau dilihat dari riak wajah semua orang dalam gambar-gambar ni, nampak sangat kegembiraan dan ketenangan hati tu terpancar kan? Jom la jadi agen macam kami juga! Jangan malu jangan segan. Terus contact Suri Fitriah 017-3723344. Saya akan bawa anda ke jalan yang benar! Berjaya bersama Great Eastern Takaful.

Share This:

Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 demi kerjaya yg gilang gemilang!

Share This:

Dalam Zest Group, teamwork telah lama dibudayakan. Ini kerana pengasas Zest Group sendiri iaitu GM Zarina teramat mempercayai kuasa dan keajaiban yg akan berlaku dengan keutuhan sesebuah teamwork itu. Dengan teamwork, banyak isu atau permasalahan dapat dilerai atau diselesaikan dengan penuh hikmah. Sebagai contoh, satu siri latihan yang menyeluruh, intensif, komprehensif dan sistematik dapat dilaksanakan dengan mudah lagi berkesan. Siri latihan yang berat begitu sudah pastinya amat sukar untuk disempurnakan jika hanya satu orang sahaja yg mengendalikannya. Di Zest Group, teamwork dan semangat kekitaan sememangnya begitu mendalam di kalangan agen-agen. Agen-agen seolah-olah sudah menjadi seperti keluarga di antara satu sama lain.

11988418_10200975848795549_3292468377367869146_n

11050696_10200678883931613_6578835483056240392_n

11216708_10200975849115557_5498425875368829609_n

11255786_10200564976003986_4928132923903181486_n

11899840_10200933217849802_7125211189817194853_n

11986473_10200975845435465_8466073211690110552_n

11990521_10200975839995329_7117108436877036075_n

Teamwork juga menjadikan perkongsian ilmu dan perpindahan maklumat boleh berlaku dengan lebih cepat dan menyeluruh. Penyertaan setiap agen dalam kerja berkumpulan juga sedikit sebanyak dapat mengasah kemahiran berkomunikasi secara lebih berkesan. Siri latihan yg digarap oleh leaders sememangnya memenuhi keperluan agen-agen untuk melengkapkan diri masing-masing untuk turun ke lapangan melakukan promosi dan jualan.

Agen yg lebih berpengalaman sudah pasti akan membuat perkongsian yg amat bermanfaat kepada agen-agen baru yg lainnya. Teguran, nasihat dan pandangan para leaders juga wajar dijadikan panduan agar agen-agen tidak tersalah atau terpesong dari landasan sebenar ketika membuat pemasaran atau pembentangan produk-produk Great Eastern Takaful.

Bagi yang sedang tercari-cari kumpulan agensi mana yang nak disertai, hentikanlah pencarian anda! Hubungi saya Suri Fitriah 017-3723344 untuk bersama-sama kami menyebarkan manfaat takaful ke seluruh pelusuk Malaysia.

Drop Your Resume Here

Share This: