Pada 24 April 2018 saya berpeluang bercerita kepada seluruh warga Zesters berkaitan blog saya ini dalam weekly gathering kami yg dikenali #oymgzg. Almaklumlah zaman sekarang semuanya online. Jadi nak buat marketing takaful pun perlulah ada channel yg online selain dari yg fizikal kan? Pada malam itu saya kongsikan bagaimana saya mengendalikan blog saya ini untuk tujuan marketing. Alhamdulillah… Sedikit sebanyak dapat juga membuka minda dan memberi idea yg bernas untuk rakan takaful yg lain utk turut membuat pemasaran secara online melalui website!

Macam-macam soalan dikemukakan oleh audience. Nampak ramai minat nak tahu lanjut tentang website.

Ketahuilah bahawa kami di ZEST sentiasa memberikan yg terbaik kepada para perunding takaful kami. Selain pengetahuan langsung tentang takaful, banyak lagi segmen ilmu-ilmu lain turut dipelajari demi melahirkan perunding-perunding takaful yg informatif, kompeten dan terbilang! Kelas-kelas ini dijalankan pada setiap hari Selasa jam 8.30 malam secara percuma sepanjang tahun.

Marilah bernaung di bawah ZEST demi kepentingan masyarakat. Kami komited melahirkan perunding-perunding takaful yg celik dan berdaya saing di pasaran! Hubungi saya Suri Fitriah untuk maklumat lanjut tentang kerjaya hebat dalam bidang takaful!

Share This:

10 Mac 2018 merupakan tarikh yg dipilih untuk mengadakan #HariKita bagi merapatkan ukhwah sesama Zesters. Lokasi kali ini di rumah GM Zarina. Kita buat BBQ tapi bukan malam tau… Kita buat jam 3 sampai 6 petang. Special tak masa tu? Lain dari lain kan… Panas weh! Hahahaha

BBQ kami ringkas saja. Kita bakar je semua haiwan2 yg dah dimarinate siap2 oleh orang2 yg pakar. Semua memuji kesedapan makanan BBQ pada #HariKita ni. Yg paling win ialah air asam yg dibuat oleh Zester Farrah. Hebart sangat katanya air asam mek ni.

Baju belang tudung cream tu la mek air asam

Barang2 yg sedia nak di bakar. Kambing, ayam, sotong, ikan kembung, ikan pari, sosej, jagung, kentang, tomato & capsicum

Pakcik ni (Tuan Rumah) nak test dapur baru dia. Pakai arang buatan. Payah nak nyala.. Huhuhu

Doktor ni pulak sibuk bakar sayur pakai dapur electirc

Ni salah saya pegi beli kembung kecik… Nasib la ek..

Cubaan membakar ayam first batch

Bila start makan, memang semua ngunyah je tak berenti.. Sedap!

Ni geng lambat… Dia bakar sorang2

Ni smart partner saya dengan anak kembar dia

Dah puas berjemur kat luar, kita masuk dalam pulak nak aircon

Geng jejaka bakar sampai habis sambil borak

Sebahagian yg masih makan di luar dgn kepanasan

Saya nak makan kambing, lambat sgt bakar… Tunggu la sebentar

Meriah suasana dengan cucu-cucu pun datang!

Majlis sebegini akan menyebabkan kita lebih mengenali sesama sendiri sebab banyak aktiviti rutin harian akan dibuat bersama. Dari situ kita boleh tahu perangai dan tabiat seseorang di luar waktu bekerjanya. Yelah, ketika bekerja mestilah lain sikit dari waktu santai kan..

Pertemuan sebegini memang kerap kami lakukan dalam agensi. Ia dapat menjaga hubungan baik yg berkekalan. Saya rasa lebih meriah lagi kalau ramai yg bernaung bawah ZEST Life Consultancy. Anda bila lagi? Jom jadi agen… Hubungi Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Pada 22 Julai 2017, rasmilah sudah pembukaan Ibu Pejabat Zest Life Consultancy, Kuala Lumpur yg telah disempurnakan oleh CEO Great Eastern Life Malaysia, YBhg Dato Koh Yaw Hui. Majlis Perasmian ini dimeriahkan lagi dengan Sambutan Aidilfitri 2017!

Ibu Pejabat Zest Life Consultancy ini menempatkan 2 orang Group Agency Manager dan 4 orang Agency Manager yang membawa kepada keseluruhan wakil takaful di bawah naungan Zest adalah seramai 99 orang. Ibu Pejabat Zest meletakkan Tingkat 1 sebagai ruang pejabat pentadbiran manakala Tingkat 2 digunakan sepenuhnya untuk keperluan latihan dan pembangunan agen.

Terwujudnya Ibu Pejabat ini menunjukkan bahawa bidang takaful mampu menjadikan kita sebagai usahawan atau ahli perniagaan yg berprestij dan disegani. Bukan semua orang memiliki perniagaan sendiri dan bangunan perniagaan sendiri.

20170722_130208

Dewan Latihan kami yang mampu memuatkan sehingga 40 orang peserta dalam satu-satu masa dilengkapi dengan LCD Projector, PA System, papan tulis, kerusi dan meja secukupnya. Dewan Latihan ini diberi nama Orchid Hall.

Continue reading

Share This: