Takaful Business Opportunity Sharing Session (TBOSS) Zarina Sharif Agency

Semalam, 19 Oktober 2013 satu TBOSS khas untuk Zarina Sharif Agency telah selamat diadakan di Bilik Sabah, Level 6, Great Eastern Mall dari jam 2.30 petang hingga 5.00 petang. Cik Akma @ Verod telah menjadi emcee yg meriah pada hari tu. Tahniah!

Agen dan Bakal Agen Zarina Sharif Agency Bersama Mr Looi Chee Nang

Agen dan Bakal Agen Zarina Sharif Agency Bersama Mr Looi Chee Nang

TBOSS dimulakan oleh Mr Looi Chee Nang, Business Development Manager KL-Direct dengan menceritakan sedikit sebanyak tentang sejarah Great Eastern serta kedudukannya kini. Memang best la apa yang diceritakan tu.

looi

Pastu, tea break kejap dengan nasi lemak, kuih dan teh. Teh kali ni tawar la pulak… Xpe la.. Manis-manis sgt pun tak bagus kan…

Masuk balik, sampailah turn Zarina Sharif atau kami panggil Kak Ina untuk menyampaikan perkongsiannya dalam tajuk “Professional Career With Zarina Team”. Kak Ina pun cerita la apa yang dia sudah, sedang dan akan buat untuk dirinya dan teamnya demi mencapai kehidupan seronok yang berwarna-warni.

Jap… Betul ke kerja agen takaful ni professional? Memang ye!! Sebabnya :-

1- Kena ambil exam untuk pastikan seseorang itu benar-benar kompeten untuk jadi agen

2- Setiap tahun perlu capai nilai kerja minimum demi mempastikan orang yang betul-betul serius dan berkebolehan sahaja terus berada dalam bidang ni.

3- Kena menghadiri kelas-kelas tertentu yang diwajibkan oleh Bank Negara agar seseorang agen tu tak hanyut ditelan zaman. Juga untuk update pengetahuan.

4- Agen diajar untuk melakukan tugas dengan penuh amanah, tertib dan tidak melanggar undang-undang kewangan.

5- Agen yang tidak aktif atau main-main akan ditamatkan kontrak.

Nampak tak? Kerjaya ini kerjaya serius. Bukannya bisnes kacang putih!

Dah habis Kak Ina cakap, Ira pulak cakap. Ira ni anak didik Kak Ina yang paling berjaya la. Dalam sharing Ira ni, dia banyak beritahu perasaaan dan pengalaman yang real dalam dunia takaful. Takde propa-propa ye..

ira

Lepas dah habis sharing session, maka bakal-bakal agen pun buat pendaftaran untuk ambil exam TBE. Diharap Zarina Agency akan mempunyai lebih ramai lagi team member yang hebat2 untuk meneruskan kegemilangan agensi ini selamanya.

Kalau nak join kami, boleh terus hubungi saya. Saya akan tunjukkan caranya.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post