ZEST #HariKita Sesi Mac 2018

10 Mac 2018 merupakan tarikh yg dipilih untuk mengadakan #HariKita bagi merapatkan ukhwah sesama Zesters. Lokasi kali ini di rumah GM Zarina. Kita buat BBQ tapi bukan malam tau… Kita buat jam 3 sampai 6 petang. Special tak masa tu? Lain dari lain kan… Panas weh! Hahahaha

BBQ kami ringkas saja. Kita bakar je semua haiwan2 yg dah dimarinate siap2 oleh orang2 yg pakar. Semua memuji kesedapan makanan BBQ pada #HariKita ni. Yg paling win ialah air asam yg dibuat oleh Zester Farrah. Hebart sangat katanya air asam mek ni.

Baju belang tudung cream tu la mek air asam

Barang2 yg sedia nak di bakar. Kambing, ayam, sotong, ikan kembung, ikan pari, sosej, jagung, kentang, tomato & capsicum

Pakcik ni (Tuan Rumah) nak test dapur baru dia. Pakai arang buatan. Payah nak nyala.. Huhuhu

Doktor ni pulak sibuk bakar sayur pakai dapur electirc

Ni salah saya pegi beli kembung kecik… Nasib la ek..

Cubaan membakar ayam first batch

Bila start makan, memang semua ngunyah je tak berenti.. Sedap!

Ni geng lambat… Dia bakar sorang2

Ni smart partner saya dengan anak kembar dia

Dah puas berjemur kat luar, kita masuk dalam pulak nak aircon

Geng jejaka bakar sampai habis sambil borak

Sebahagian yg masih makan di luar dgn kepanasan

Saya nak makan kambing, lambat sgt bakar… Tunggu la sebentar

Meriah suasana dengan cucu-cucu pun datang!

Majlis sebegini akan menyebabkan kita lebih mengenali sesama sendiri sebab banyak aktiviti rutin harian akan dibuat bersama. Dari situ kita boleh tahu perangai dan tabiat seseorang di luar waktu bekerjanya. Yelah, ketika bekerja mestilah lain sikit dari waktu santai kan..

Pertemuan sebegini memang kerap kami lakukan dalam agensi. Ia dapat menjaga hubungan baik yg berkekalan. Saya rasa lebih meriah lagi kalau ramai yg bernaung bawah ZEST Life Consultancy. Anda bila lagi? Jom jadi agen… Hubungi Suri Fitriah 017-3723344.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Langkah Menuju Agency Manager 2017

Pada 4 hingga 7 April yang lepas, saya dan beberapa rakan dari Zest telah pun menghadiri Basic Agency Management Course (BAMC) di Menara Great Eastern. Kursus ini adalah kursus wajib

Annabelle Comes Home @ TGV INDULGE One Utama

Pada 2 Julai yang lalu, sekali lagi saya dan beberapa rakan yang lain menerima reward tambahan daripada leader kami yang berupa pengalaman baru bagi saya yang bukanlah kaki wayang. Kali

Perkongsian Ilmu Membina Website

Pada 24 April 2018 saya berpeluang bercerita kepada seluruh warga Zesters berkaitan blog saya ini dalam weekly gathering kami yg dikenali #oymgzg. Almaklumlah zaman sekarang semuanya online. Jadi nak buat