Bonus Masyuuuk Setiap 2 Tahun!!!

Great Eastern Takaful sebenarnya mempunyai satu produk khas yang boleh dikatakan praktikal untuk seorang pelabur. Ia dikenali sebagai i-Great Idaman.

Dalam i-Great Idaman, kita akan diberi bonus setiap dua tahun dan nilai bonus itu adalah dijamin. Eh, boleh ke jamin2? Kan ke haram kalau jamin pulangan pelaburan? Maaf semua! Ini bukan pulangan pelaburan. Ini adalah bonus yang dikira berdasarkan Nilai Asas Dilindungi (Basic Sum Covered) yang telah anda pilih. Sebab tu, ia dijamin. Nilai Asas Dilindungi tu kan tetap. Peratus bonus setiap dua tahun yang akan dibayar adalah seperti berikut :-

Tahun Ke-2 & Ke-4 : 5%

Tahun Ke-6, Ke-8 & Ke-10 : 10%

Tahun Ke-12 & Setiap 2 Tahun Berikutnya : 12.5%

Manakala pulangan pelaburan pula akan diberikan berdasarkan prestasi dana dan tidak dijamin. Maknanya kita akan dapat dua jenis habuan. Satu bonus dan satu lagi pulangan pelaburan.

Sebagai contoh, kalau Nilai Asas Dilindungi ialah RM100,000 maka bonus yang akan diterima pada tahun kedua ialah RM5,000 iaitu 5% peratus daripada Nilai Asas Dilindungi. Tahun kelapan dapat RM10,000. Tahun Keempat belas dapat RM12,500 dan sebagainya.

i-Great Idaman

Oleh kerana i-Great Idaman ini menawarkan bonus yang amat menarik, maka produk ini ada quota terhad. Selepas RM20 billion unit terjual, maka produk ini tidak akan dijual lagi.

Ayuh!! Cepat hubungi saya untuk daftar i-Great Idaman ni!

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

RiderRider

Rider ialah perlindungan tambahan yang boleh diambil untuk meluaskan atau melengkapkan perlindungan asas. Di Great Eastern Takaful terdapat banyak rider yang boleh dipilih untuk melengkapkan setiap perlindungan. Rider-rider tersebut adalah