i-Great GENerasi : Perlindungan Bertambah Pada Harga Sama!

Hi & Assalamualaikum Semua!

Kali ini saya nak perkenalkan satu produk Great Eastern Takaful yang sangat istimewa dari segi perlindungannya. Apa yang special sangat tu?

Jawapannya, nilai perlindungan asas plan ni akan meningkat sebanyak 10% dari nilai awal bagi setiap 5 tahun. Peningkatan ini pula akan berlaku sebanyak 10 kali. Maknanya sampai nilai perlindungan awal tu menjadi sekali ganda. Contohnya mula-mula ambil RM250K, lepas 10 kali naik, maksimum akan jadi sampai 500K sahaja.

Not bad…. Sebab nilai perlindungan naik tapi bayaran kekal sama! Wow! So amazing!

Berapa bayaran untuk plan i-Great GENerasi ni. Mesti mahal kan sebab ada naik-naik pulak nilai coverage tu. Jangan terkejut! Tengoklah jadual di bawah ni. Murah je kan caruman dia? Plan i-Great Generasi ni sangat sesuai dijadikan plan penggantian pendapatan mahupun pelupusan hutang sebab tempohnya boleh dipilih sehingga umur 60 tahun. Kalau nak sambung, boleh sambung lagi sampai 80 tahun. Lepas dah 80 tahun, boleh sambung lagi sampai 100 tahun! Setiap kali nak sambung nilai bayaran baru akan ditunjukkan. Nak sambung boleh, nak berhenti pun boleh. Yang penting kita tahu tujuan dan fungsi ambil plan ni. Kalau nak protect hutang, bila hutang dah habis bayar, boleh saja hentikan plan ni. Kalau nak buat income replacement plan, boleh saje berhenti setelah dah pencen nanti. Dah tak perlu protect income lagi. Anak dah dewasa. Hutang pun dah habis. Tapi kalau berhajat nak tinggalkan legasi dalam bentuk wang tunai, boleh lah sambung terus sampai hayat tiada. Semuanya bergantung kepada perancangan dan keperluan kewangan kita di masa depan.

Saya rasa sudah banyak plan takaful yang saya kongsikan dalam blog ni. Saya harap anda dapat faham bahawa yang perlu anda ambil kisah adalah berapa besar perlindungan yang anda perlu, berapa lama perlindungan itu diperlukan dan atas tujuan apa anda perlukan perlindungan itu. Dari situ anda akan dapat tahu berapa harga yang perlu dibayar.

Boleh hubungi saya di whatsapp Suri Fitriah 017-3723344 untuk sebarang penerangan lanjut!

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post