RM9,000 Pelepasan Cukai Atas Caruman Insurans/Takaful

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua!

Awal tahun merupakan waktu yang kebiasaan kita mula mencari, mengumpul dan menyusun dokumen-dokumen atau maklumat-maklumat perbelanjaan tahun lepas untuk kegunaan pentaksiran cukai pendapatan. Al-maklumlah semestinya kita sebaik mungkin tak nak bayar cukai pendapatan langsung kan…

tax-burden

Bila sebut pelepasan cukai, macam-macam perkara akan kita bayangkan. Sara hidup, zakat, yuran pendidikan, alatan sukan, alatan perubatan dan banyak lagi termasuklah insurans. Tahukah anda pelepasan maksimum untuk caruman insurans mencecah RM9,000?

Mari lihat pecahan caruman berikut :-

Insurans Pendidikan dan Perubatan RM3,000

KWSP dan Insurans Nyawa RM6,000

Simpanan bersih SSPN RM6,000

Sesiapa yang masih belum mengambil kesempatan untuk mendapatkan pelepasan cukai melalui caruman insurans, cepatlah bertindak. Terutamanya yang bekerja sendiri. Ini kerana caruman insurans nyawa anda 100% boleh mendapat pelepasan kerana tidak dikongsi oleh caruman KWSP.

Yang mempunyai anak pula, rebutlah peluang menikmati pelepasan cukai bagi insurans pendidikan anak anda. Untuk memaksimakan pelepasan, menyimpanlah juga dalam SSPN yang secara tak langsung telah menggandakan jumlah dana pendidikan anak anda kelak.

Kalau nak lebih penerangan mengenai pelepasan cukai melalui insurans, jangan segan-segan meh tanya saya. surifitriah@gmail.com | 017-3723344.

Kalau belum ada insurans, lagi la bagus kalau terus hubungi saya supaya boleh dapat pelepasan cukai untuk masa akan datang. 🙂

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post